ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ:ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.


OXI στα Στρατόπεδα Μεταναστών στο Σκαραμαγκά και στο Νοσοκομείο Λοιμωδών
Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία δύο νέα στρατόπεδα μεταναστών προγραμματίζονται για τη Δυτική Αθήνα. Από την αρχή δηλώνουμε τη θέση μας «Στρατόπεδα Μεταναστών: Ούτε στο Χαϊδάρι ούτε πουθενά». Δεν υποστηρίζουμε την άποψη «μακριά από την περιοχή μας και όπου θέλει ας είναι». Είμαστε αντίθετοι επί της αρχής στη χωροθέτηση Στρατοπέδων μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο στρατόπεδο προβλέπεται να λειτουργήσει στις κτιριακές εγκαταστάσεις που σήμερα στεγάζουν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων (αριστερά από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και δεξιά από τη Λ.Σχιστού πηγαίνοντας για Πειραιά). Τα κτήρια είναι ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ και είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’70 με σκοπό να εκπαιδεύσουν νέους κυρίως για τις ανάγκες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (και όχι μόνο). Το κτηριακό συγκρότημα έχει συνολική επιφάνεια 7.750,00 τ.μ. και αποτελείται από 12 κτήρια. Η επίσημη πρόβλεψη είναι να φυλακίσει 438 ψυχές, όμως τα 7.750,00 τ.μ. της συνολικής του επιφάνειας και οι συνθήκες που επικρατούν στα ήδη υπάρχοντα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μας αφήνουν να φανταστούμε εφιαλτικά νούμερα.
Ο ΟΑΕΔ παραχώρησε το κτηριακό συγκρότημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με Σύμβαση Χρησιδανείου. Ο υπουργός κ..Δένδιας με μια «απλή». Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας (η άδεια επισυνάπτεται) άλλαξε χρήση στο συγκρότημα (το οποίο είχε ανεγερθεί σαν εκπαιδευτικό κέντρο του ΟΑΕΔ) και το μετέτρεψε σε "ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ".

Η άδεια για εργασίες μικρής κλίμακα και η αλλαγή χρήσης για να «μαντρώσει μετανάστες» ήταν μια «απλή» υπόθεση για τον κ.Δένδια και τη δικομματική κυβέρνηση γιατί είχαν προετοιμάσει το έδαφος α) οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου, Παπουτσής το 2011 με την άσχετη τροπολογία «σφήνα» στο νόμο περί «Ίδρυσης Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος» (Ν.3922/11 αρ.25) β) με την καταπάτηση της πολεοδομικής νομοθεσίας προσθέτοντας στο Ν.3907/11 παράγραφο στην οποία προβλέπεται ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ("Κέντρα Πρώτης Υποδοχής" κατά το νόμο) ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτηρίων και η κατασκευή νέων χωρίς να απαιτείται άδεια δόμησης, κατά παρέκκλιση των χρήσεων γης που ισχύουν στην περιοχή και κατά παρέκκλιση των όρων δόμησης.
Το δεύτερο στρατόπεδο μεταναστών θα εγκατασταθεί σε δύο κτήρια στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες. Πρόκειται για κτήρια που βρίσκονται στην πτέρυγα που φιλοξενεί ασθενείς του Κέντρου Κοινωνικής Αποκατάστασης Χανσενικών. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται καμία έγκριση γιατί ο χώρος θεωρείται ότι είναι πρόνοιας και έτσι πολύ εύκολα τα κτήρια, χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες, αλλάζουν χρήση σε «δομή φιλοξενίας μεταναστών», κοινώς στρατόπεδα ψυχών. Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες και για καινούργιες κτηριακές εγκαταστάσεις, που δεν αποκλείεται να είναι τύπου κοντέινερ.
Για το θέμα είχαμε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και είχαμε ζητήσει από το Δήμαρχο κ.Μαραβέλια να μας πληροφορήσει για τις ενέργειες που έχει κάνει ή που προτίθεται να κάνει. Η απάντησή του ήταν ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον κ.Δένδια. Σήμερα καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα και να πάρει την  απόφαση:


Θοδωρής Σπηλιόπουλος – Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής του συνδυασμού
Κώστας Φωτεινάκης -  Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *