Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Π.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ"Παρέμβαση του Θοδωρή Σπηλιόπουλου

Μέλη και στελέχη της Δημοτικής Κίνησης Χαϊδαρίου «Πολίτες σε Δράση –Οικολόγοι Πράσινοι» συμμετείχαν και σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρία  στο  Αττικόν, που οργάνωσε το Σωματείο του Νοσοκομείου. Η συμμετοχή και η στήριξη στους αγώνες των εργαζόμενων των Νοσοκομείων, αλλά και όλων των κλάδων, είναι η πολιτική της δ.κ. ΠσΔ -ΟΠ και έχει εκφραστεί επανειλημμένως την τελευταία περίοδο στα Νοσοκομεία Αγία Βαρβάρα, ΨΝΑ  Δαφνίου, ΨΝΑ  Δρομοκαΐτειο και σήμερα για μια ακόμα φορά στο Αττικόν.


Ο  Άδωνις Γεωργιάδης «είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού» και γι αυτό δεν μπορεί να είναι καλοδεχούμενος στην πόλη μας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε Συνέλευση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, η οποία καταδίκασε «την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο.»

Στη  συνέλευση των εργαζομένων πήραν μέρος δημοτικές παρατάξεις, σωματεία και κινήσεις πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.  Εκ μέρους της δ.κ. ΠσΔ – ΟΠ ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος έκανε  σύντομη παρέμβαση στην οποία τόνισε «την αναγκαιότητα συντονισμού όλων των εργαζομένων, των μαζικών φορέων και των δημοτικών παρατάξεων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και του δικαιώματος στην εργασία».


Στη  συνέλευση των εργαζομένων πήραν μέρος δημοτικές παρατάξεις, σωματεία και κινήσεις πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.  Εκ μέρους της δ.κ. ΠσΔ – ΟΠ ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος έκανε  σύντομη παρέμβαση στην οποία τόνισε «την αναγκαιότητα συντονισμού όλων των εργαζομένων, των μαζικών φορέων και των δημοτικών παρατάξεων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και του δικαιώματος στην εργασία».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.

Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία.

Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!