Όχι στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους

Οι Πολίτες σε Δράση Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με άλλες συλλογικότητες, συμμετείχαν με πολυπληθή αντιπροσωπεία στην εξόρμηση των εργαζομένων του δήμου Χαϊδαρίου που έγινε το Σάββατο το πρωί 13/7 στο κεντρικό Χαϊδάρι (λαϊκή), καλώντας τους Χαϊδαριώτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια και την απεργία στις 16/7.

Η λαϊκή απαίτηση είναι να πάρουν τα μέτρα του ''Ξαφνικού'' θανάτου πίσω. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να σηκώσει κεφάλι, να ορθώσει ανάστημα απέναντι στην μνημονιακή καταιγίδα.

Η δημοτική αρχή όταν δεν παίρνει αντιδραστικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων όπως έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και ιδιωτικοποιεί κοινωνικές δομές, σφυρίζει αδιάφορα όταν στο σύνολο της Ελλάδας, δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν έκτακτα, για να δηλώσουν στην κυβέρνηση ότι είναι έτοιμοι να κατεβάσουν ''ρολά".

η ανακοίνωση μας...


Εδώ και 3 χρόνια ένας σκληρός πόλεμος έχει αρχίσει ενάντια στους εργαζόμενους που κατασυκοφαντούνται, εκβιάζονται, τρομοκρατούνται με διώξεις και καταργήσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων που θυμίζουν γενοκτονία.

Η οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας οφείλεται αποκλειστικά  στις κυβερνήσεις της υποτέλειας, της διαπλοκής και του στενού κύκλου των ντόπιων και ξένων υποστηρικτών τους.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής των ανθρωποθυσιών οδήγησε στη νέκρωση της οικονομικής δραστηριότητας, σε μεγάλη ανεργία, φτωχοποίηση,  κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, σε αυτοκτονίες και μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων που απελπισμένοι ψάχνουν τη τύχη τους στο εξωτερικό.

Γιατί κάθε απόλυση είναι μαχαιριά στην πλάτη του κάθε εργαζομένου που ζει ο ένας τον άλλο προσφέροντας τις υπηρεσίες του. Γιατί οι εργαζόμενοι  που καταναλώνουν  και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις κινούν την οικονομία στη χώρα μας κι όχι τα κοράκια των τραπεζών και οι τοκογλύφοι που έχουν βάλει στο μάτι την ιδιωτική περιουσία των πολιτών.

Τα χρήματα που δόθηκαν από τους δανειστές πήγαν για αναχρηματοδότηση των παλιών δανείων με όρους που κανένα αξιοπρεπές κράτος δεν θα υπέγραφε και αντάλλαγμα μάλιστα την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Αντί να δοθούν στη κοινωνία που ασφυκτιά,  προσφέρονται στους τραπεζίτες για να ενισχύσουν τη θέση τους.

Οι πολίτες σήμερα, υπερχρεωμένοι, φορολογούνται άγρια ενώ η φοροκλοπή κάνει πάρτυ. Απολύονται, φτωχοποιούνται.  χάνουν και το μικρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας που υπήρχε στην Υγεία-Παιδεία-Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις απολύσεις χιλιάδων χρήσιμων εργαζομένων γιατί καραδοκούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που θα χρεώνουν ανεξέλεγκτα τις υπηρεσίες που τώρα προσφέρονται από το κράτος.

Οι «Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι» πάντα με τις προτάσεις τους αλλά και τις κινητοποιήσεις τους στηρίζουν ένα δημοκρατικό αντιγραφειοκρατικό  σύγχρονο δημόσιο τομέα και Τ.Α ενάντια στην κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής που ξεπουλά υπηρεσίες, έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο το Δήμο, που  είναι πρόθυμος υπηρέτης της κυβερνητικής μνημονικής πολιτικής.

Καλούμε όλους τους Χαϊδαριώρες να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη Δημοκρατία  τα  κοινωνικά δικαιώματα που είναι πια εμπόδιο   στην απληστία των κερδοσκόπων και των υπηρετών τους.


Όλοι στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *