Όχι στον ξαφνικό θάνατο του "Εμποράκου"

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έκανε το θαύμα της! Αποφάσισε την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων προς όφελος δήθεν των καταναλωτών, των καταναλωτών που χάνουν ο ένας μετά τον άλλο τη δουλειά τους λόγω της σκληρής λιτότητας και της πολιτικής κοινωνικής καταστροφής που επιβάλει, κυρίως με αντιδημοκρατικές μεθόδους, ακόμα και με παραβιάσεις του συντάγματος.


Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν και κλείνουν στην εποχή των μνημονίων λόγω της οικονομικής ασφυξίας που επέβαλαν οι τραπεζίτες παρά τα δις που πήραν για την ανακεφαλαιοποίησή  τους.

Σε μια νεκρωμένη οικονομία με απίστευτη ανεργία, εξοντωτική φορολογία είναι δυνατόν το ελαστικό ωράριο να αυξήσει το  τζίρο των καταστημάτων;

Οι προτάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης αποδεικνύουν πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η κυβέρνηση που υπηρετεί το δόγμα να κλείσουν οι μικρές και οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεις, να ενταθεί ο συγκεντρωτισμός, η ολιγοπώληση και η χειραγώγηση των τιμών ώστε να αυξηθεί η κερδοσκοπία των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Πόσοι άραγε μικροκαταστηματάρχες μπορούν να διαθέσουν προσωπικό ή οι ίδιοι να εξοντωθούν, για να λειτουργήσουν με το νέο ωράριο, και άραγε με ποιο (με κανένα) αντίκρυσμα;

Οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν από το κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω του αυξημένου λειτουργικού κόστους, σε καμιά περίπτωση δεν θα αναπληρωθούν από τις ελάχιστες προσλήψεις που θα φέρει το ωράριο.

Αντίθετα θα ενταθούν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων που εκβιαζόμενοι θα υπεραπασχολούνται απλήρωτοι.

Στο Χαϊδάρι ζούμε καθημερινά τα προβλήματα ανεργίας, επισφάλειας σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, στο Δήμο, στα Νοσοκομεία της περιοχής, στα Ναυπηγεία, στους εκπαιδευτικούς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μισθό, χρήματα να ψωνίσουν αλλά τους λείπει ο χρόνος;

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμπαρίστανται στους αγώνες των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης καθημερινά και ζητούν την ανατροπή της πολιτικής αυτής, τη δανειοδότηση τους, τη ρύθμιση των χρεών τους, ώστε  η «μηχανή» της οικονομίας ν' αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί.

Από την άλλη μεριά η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου συνεχίζει να λειτουργεί σαν να με συμβαίνει τίποτα γύρω της! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ζωή όλων των ανθρώπων και φυσικά και των Χαϊδαριωτών διαλύεται και αυτοί κάνουν ακόμα πως διοικούν, παίρνοντας επάξια τον τίτλο του «πιο καλού μαθητή»



Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
Επικεφαλής - Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *