Οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση


Η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι», με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Υγείας και της Εκπαίδευσης.


Η κυβέρνηση, ανδρείκελο πλέον του κεφαλαίου και των απαιτήσεών του, κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια σε κάθε δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, στην ίδια τη ζωή. Το νέο μνημόνιο που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή, επιταχύνει την κατάργηση οργανικών θέσεων και οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ επιβάλει νέα φορομπηχτικά μέτρα για το λαό. Με θράσος πλέον κλείνουν σχολεία, απολύουν εκπαιδευτικούς, βάζουν σε επιτροπεία τους δήμους, συρρικνώσουν νοσοκομεία, οδηγούν σε απόγνωση συνταξιούχους.

Η δημοτική Αρχή, συνεχίζει να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα γύρω της. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται και αυτοί νομίζουν πως ακόμα διοικούν. Αντί να καλέσει, να συσπειρώσει κάθε δημότη και να απαιτήσει μαζί του να σταματήσει η καταστροφή, προσφεύγει στις γνωστές μέχρι τώρα εύκολες λύσεις. Μετά τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στον πολιτισμό, στο κολυμβητήριο, δεν κρατιέται. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στους Παιδικούς σταθμούς και στις κοινωνικές δομές. Αντί να διεκδικήσει τη μη απόλυση άλλου προσωπικού (Σχολικοί φύλακες-Δημοτική Αστυνομία) βιάστηκε να περάσει απόφαση για σπαστό ωράριο. Όχι για δικό της όφελος αλλά για τις απαιτήσεις των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Στηρίζουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους, στα Νοσοκομεία και στην Εκπαίδευση.


Καλούμε όλους τους φορείς να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις και τις αποφάσεις τους στη διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου εργαζόμενων και άνεργων της περιοχής μας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *