25 Μαρτίου 2020:Μεθύστε με τ΄ αθάνατο κρασί του 21 ξαναδιαβάζοντας Μακρυγιάννη!



25 Μαρτίου 2021
Του χρόνου που ελπίζω να γιορτάσουμε στην πόλη μας και σ όλη την Ελλάδα με καλύτερες συνθήκες ,θα κάνουμε θέλουμε δεν θέλουμε απολογισμό ,νηφάλιο ελπίζω .
Το 1821 ήταν μια μάχη για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία και άνοιξε τον δρόμο στο λαό μας για αβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και καθιέρωση συλλογικών δικαιωμάτων .
Το 2021 λοιπόν θα σκεφτούμε εκτός από τα παραπάνω στην μάχη για την υγεία ενάντια στον κορωνοιο,τι θέση πήραμετο 2020 όλοι μας ,και τι κάναμε για το ιερό δικαίωμα στην υγεία ,γιατί ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΥΓΕΙΑ ,ΡΕΥΜΑ ,κ ΝΕΡΟ δικαίωμα για τον λαό ...
Στην μάχη αυτή για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων ,ίσως συνειδητοποιήσαμε πράγματα που διαβάζαμε και τα προσπερνουσαμε ,όπως για την παιδική θνησιμότητα στην Αφρική ,για την κλιματική κρίση ,για  το δικαίωμα στο νερό σε πολλά μέρη του κόσμου ,για την έλλειψη τροφής ομοίως την ίδια ώρα που σε άλλα μέρη της γης ,η παχυσαρκία είναι σύγχρονη νόσος .

Ήρθε θαλεγε κάποιος η σειρά μας ...Η αδιαφορία ,το μότο  :" αυτό δε με αφορά " ,η έλα καημένε δεν θα σώσουμε εμείς το κόσμο " .διαψεύδεται οικτρά ,"θανατηφόρα "στη κυριολεξία .

Ο δικός μας απολογισμός λοιπόν θα είναι :
τι κάναμε ,αν σφυραγαμε "κλέφτικα ",
για τις ελλείψεις στο Δημόσιο σύστημα υγείας και για τους σύγχρονους ήρωες .
τι κάναμε για την κατευθυνόμενη φτωχοποιηση μεγάλων τμημάτων πληθυσμού με την ανοχή στις απολύσεις ,την μείωση κατά 50%των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μαζί με απλήρωτη υπερεργασία .
Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι το 2015 η καθημερινότητα στα νοσοκομεία ήταν 5ευρω η είσοδος ,η κυβέρνηση της ΝΔ  ,είχε συμβάλει στο να υπάρχουν το 2014 2.500.000 ανασφαλιστοι , το 2014 προσπαθουσαν να κλείσουν μαζί με το ΛΟΙΜΩΔΩΝ αλλά 8 νοσοκομεία στην ΑΤΤΙΚΗ,και τώρα ένα μήνα πριν οι υπουργοί της ΝΔ υμνούσαν την ανάγκη ιδιωτικοποίησης τμημάτων του ΕΣΥ ,αλλά και τώρα η σημερινή κυβέρνηση  αρνείται  να επιταξουν ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα .
Αντισταθείτε λοιπόν ,
στην κοινωνική κατεδάφιση που επιχειρούν 
στην πολιτική αμνησία που θέλουν να μας επιβάλλουν ,στην τηλεοπτική ομηρία ",
στον "ιδρυματισμο" που αναπτύσσεται εξ αιτίας της  αναγκαστικης απαμονωσης,στον ωχαδερφισμό ,
αλλά και στα σκληρά παγκόσμια μηνύματα του νεοφιλελευθερισμού δια στόματος Τραμπ και Τζόνσον .
Σήμερα η θεωρία της αγέλης και των "αναγκαίων παράπλευρων απωλειών" 
γιατί πάνω απ' όλα η οικονομία ,θαρχεται και θα ξανάρχεται σε " παραλλαγές " στον κόσμο και την Ελλάδα ..
Ήδη μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έχουν " καταπιεί " ,έχουν  ξεχάσει ότι οι θάνατοι ,οι βαριές ασθένειες ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης " έγκαιρων μέτρων ,από τα πολιτικά παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως  ,μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης των αγορών..
Ας πούμε λοιπόν μεθυστε με τ αθάνατο κρασί του 21  (στίχοι Κωστής Παλαμάς )και ας τιμήσουμε την μνήμη των ηρώων ,παλιών και σύγχρονων ,ξαναδιαβάζοντας Μακρυγιάννη ,γιατί αν ο Σεφέρης έχει δίκιο λέγοντας ότι τα ΑΠΑΝΤΑ του Στρατηγού Μακρυγιάννη  αποτυπώνουν "μια απλή και βαθιά ηθική  συνείδηση" ,τότε την έχουμε ανάγκη για να αντέξουμε ...

Θοδωρής Σπηλιόπουλος.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *