1 η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου 2020 ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΌΠΟΥΛΟΣ :-Χαθηκε η μπάλα...

ΣΠΗΛΙΌΠΟΥΛΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ  1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 2020
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ"
19, 20, 22, 23, 29, 79, 81, 99, 127, 128, 138, 164, 165, 178
Οι παρεμβάσεις μας όπως καταγράφονται στις παραπάνω σελίδες των πρακτικών(οι σημαντικότερες παρεμβάσεις μας )

Δείτε σχετική συνέντευξη ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΛΑ!...https://psdhaidari.blogspot.com/2020/03/2020.html?m=1
Στο τέλος
Υπάρχει link από το ΧΑΙΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ που αναδημοσιεύει όλα τα πρακτικά της 1 ης συνεδρίασης
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ :
XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Νομίζω Πρόεδρε, Δήμαρχε και πρώην Δήμαρχοι και όλοι εμείς ότι πέρα από τις διαφορετικές απόψεις που έχουμε πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο και όχι όσον αφορά μόνο ο καθένας έχει την άποψή του αλλά όσον αφορά και τις διαδικασίες και τον τρόπο. Πολύ περισσότερο που δεν ξέρω σήμερα νομίζω ότι είναι και μαθητές εδώ, και νομίζω ότι πρέπει να δείξουμε με τη συμπεριφορά μας… μισό λεπτό.(19 σελίδα πρακτικών )


ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και από τον Πρόεδρο, το έχω πει πάρα πολλές φορές όσον αφορά τα θέματα και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. αυτό νομίζω μας αφορά όλους. Δεν εξαιρώ κανέναν, γιατί ο καθένας έχει κάνει μια υπέρβαση στον τρόπο που μιλάει και με τον τρόπο, αυτό αφορά και μένα, δεν εξαιρώ κανέναν, με την έννοια ότι όλοι σε αυτή την αίθουσα έχουμε μεγάλη εμπειρία και κατά συνέπεια έχουμε συνευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο κουβεντιάζουμε. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος πολλές φορές και του το έχω πει, όπως και τώρα που αφαίρεσε από την κ. Θεοφίλη ή που διακόπτει συνέχεια τον… Μισό λεπτό σας παρακαλώ, και από τον επικεφαλής της Αξιωματικής
Α


Ωστόσο θα ήθελα να πω ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε εδώ ότι έχουμε τη δυνατότητα και απεριόριστο χρόνο, εγώ όπως ξέρετε έχω τοποθετηθεί υπέρ του απεριόριστου χρόνου και ότι πρέπει όλοι να έχουμε το στοιχείο του αυτοπεριορισμού. Ωστόσο όμως θέλω να πω ότι το απεριόριστος χρόνος σημαίνει, και κάνω μία πρόταση και για σήμερα, εγώ  ενημερώνω το Σώμα ότι όσο έχουμε κουβεντιάσει με τον κ. Φωτεινάκη και με την Άλκηστη κ.λπ. εμείς αδυνατούμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε συνεδριάσεις που τελειώνουν στις 03:15 στις 04:15, 05:15 το πρωί και επομένως εγώ ενημερώνω από τώρα το Σώμα ότι η πρόταση που θα κάνω γύρω στις 12:00 η ώρα στο βαθμό που δεν έχουμε τελειώσει τα θέματα να συνεχιστεί την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα ό,τι συμφωνήσουμε. 
Το λέω αυτό λοιπόν γιατί πρέπει και βεβαίως πρέπει να ακούγονται τα πάντα και να καταγράφονται και να ενημερώνονται οι Χαϊδαριώτες. Εμείς έχουμε από την αρχή, για να ακούσουν οι συμπολίτες, από την αρχή σε όλα τα διοικητικά συμβούλια αφαιρέσαμε από τον εαυτό μας το δικαίωμα των ερωτήσεων, υποβάλαμε γραπτές ερωτήσεις σεβόμενοι κάθε φορά ότι υπήρχε μια ομάδα συμπολιτών μας όπως είναι εδώ οι εκπαιδευτικοί, άλλη φορά εργαζόμενοι κ.λπ. προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί το σοβαρό θέμα που κάθε αφορούσε μια κατηγορία εργαζομένων. Αυτό βέβαια, σας παρακαλώ κ. συνάδελφε λίγο να τελειώσω. Νομίζω λοιπόν ότι όλοι πρέπει να σκεφτούμε πάνω στη διαδικασία αυτή γιατί κάνει ζημιά στην  δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πόλη.
Εμείς λοιπόν στο κάθε θέμα που θα έρθει που μερικοί ανησυχούν για το τι θα τοποθετηθούμε, θα τοποθετηθούμε και αφού άκουσον μεν πάταξον δε, ότι θα προκύψει λοιπόν τα θέματα το συνηθίζουμε αυτό σαν παράταξη, το συνηθίζω προσωπικά εγώ, είναι γνωστό ότι δεν αποφεύγω, μπορώ να τσακωθώ με τον οποιοδήποτε αν με προκαλέσει το ότι αποφεύγω να πάρω θέση και έχει γίνει αυτό και με τον Μιχάλη στο παρελθόν.
Λοιπόν από εκεί και πέρα εγώ πάντα παίρνω θέση για όλα τα θέματα. Νομίζω λοιπόν τώρα ότι πρέπει να αυτοπεριοριστούμε, δεν κάνουμε ερώτηση, συμφωνούμε με τη διαδικασία, να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του 1ου θέματος και μετά να βάλουμε να κουβεντιάσουμε όλα τα διαδικαστικά θέματα είτε τα θέματα είτε ψηφίσματα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η γνώμη μου και νομίζω πρέπει να υπάρξει…ΣΕΛ 22



ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Μισό λεπτό, μισό λεπτό. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο καθένας έχει ένα τρόπο που εκφράζεται και δεν μπορεί να αλλάξει ανεξαρτήτως της προσπάθειας που κάνει. Εγώ λοιπόν είμαι ανεκτικός με την εμπειρία την μικρή που έχω και λόγω της ηλικίας που ο καθένας μπορεί να βιάζεται να βγάζει συμπεράσματα, στο τέλος όμως ξυρίζουν το γαμπρό για όλα τα θέματα και πολλές φορές λέει όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Γι’ αυτό λοιπόν συνιστώ σε όλους που είναι λίγο βιαστικοί να περιμένουν να ακούνε πρώτα πριν τη δίκη προθέσεων, γιατί πολλές φορές μπορεί να μην τους συμφέρει και τους ίδιους. Αυτά, ευχαριστώ.
Σελ 23

ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Κ. Σπηλιόπουλε ερώτηση.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Λοιπόν εγώ θέλω να καταλάβω αν έχουμε το ίδιο πρόβλημα στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία και το ίδιο πρόβλημα στα γυμνάσια και στα λύκεια. Ναι δηλαδή θέλω να πω, έχω μία αίσθηση από τις τοποθετήσεις ότι στα δημοτικά έχουμε ένα πρόβλημα μεγάλης καθυστέρησης όσον αφορά την απόδοση των χρημάτων άσχετα από τις τακτικές, ενώ στα γυμνάσια και στα λύκεια έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτό αν συμβαίνει, αν το κατάλαβα εγώ καλά ή το κατάλαβα λάθος, πρώτον αυτό. Και δεύτερον, για να διευκρινίσουμε αυτό για το οποίο και άλλοι συνάδελφοι διέκοψαν. Θέλω να καταλάβω, αν κατάλαβα επειδή παρακολουθώ και κάνω και γραπτές σημειώσεις η κα Κοντογιάννη είπε από το 100% των χρημάτων το 60% έτσι και αλλιώς είναι για πάγιες τις ανάγκες. Ακολουθούμε δηλαδή τη διαδικασία φως, νερό, τηλέφωνο, πετρέλαιο, το πληρώνουμε από τον κεντρικό λογαριασμό. Αυτό αν κατάλαβα σημαίνει το 60% και το υπόλοιπο 40% το δίνουμε στους τέτοιους. Ωραία, όποιος έχει ασχοληθεί λίγο καταλαβαίνει, αλλιώς δεν το καταλαβαίνει είναι λογικό, αν δεν το εξηγήσετε αυτό. Αν δεν το εξηγήσετε αυτό. Δεν είναι αυτονόητο πιθανά σε όποιον δεν έχει ασχοληθεί με τη σχολική επιτροπή ή δεν έχει καλούς συμβούλους να του το εξηγήσουν αυτό στην προετοιμασία.
Πάμε λοιπόν στην ουσία του θέματος. τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή όσον αφορά αυτή την τακτική που ακολούθησε η διοίκηση Σελέκου και η προηγούμενη, μάλλον αυτό είναι μια μνημονιακή υποχρέωση που έγινε και ακολουθήθηκε αυτή η διοίκηση. Θα αλλάξει αυτό το πράγμα; Στην ουσία δηλαδή θα εκχωρήσει χωρίς αλλαγή νομικού καθεστώτος γιατί αυτό θέλει νομοτεχνική βελτίωση σε κοινοβουλευτικό έλεγχο κ.λπ., ζήτημα προς ερώτηση, όποιος θέλει να ασχοληθεί. Ο Δήμος ο δικός μας παίρνοντας υπόψη τις καλές πρακτικές αν υπάρχουν άλλων δήμων, σκοπεύει να το αλλάξει αυτό το πράγμα; Διότι στην ουσία εδώ τι ακούστηκε; Ακούστηκε ότι οι καθηγητές, οι ενώσεις γονέων βάζουν το χέρι στην τσέπη κ.λπ. γιατί τα χρήματα δεν είναι μόνο ότι δεν φτάνουνε, δεν φτάνουν και εγκαίρως και ότι αυτό, αυτό είπε ο Πρόεδρος των δασκάλων αν κατάλαβα καλά, με άλλο διαφορετικό τρόπο ήταν ενημερωμένος και ο των καθηγητών, είπε ας πούμε ότι τα…. δηλαδή υπάρχει μια δυσκολία στο χειρισμό των πραγμάτων. Εγώ δεν άκουσα ότι σε κάποια σχολεία δίνονται περισσότερα ή λιγότερα. 
Εδώ δεν το άκουσα, γιατί το έχω ακούσει, προετοιμαζόμενος γι’ αυτή την διαδικασία που έχουμε σήμερα φρόντισα να ρωτήσω και εγώ από δασκάλους και καθηγητές να δω τι γίνεται. Υπάρχει και μία αίσθηση ότι δεν δόθηκαν κατ’ αναλογία. Αυτή την αναλογία που τηρείται με ευλάβεια και έχει σχέση με τα παιδιά παρ’ ότι ορισμένα σχολεία είναι γεγονός παίρνοντας υπόψη όλη αυτή την συζήτηση περί ενεργειακής ανισότητας, για να μιλήσουμε σωστά. Έτσι; Ας πούμε νηπιαγωγεία που είναι πανταχόθεν ελεύθερα κ.λπ. έχουν διαφορετικές ανάγκες και αυτό κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την κατάσταση σε ορισμένα και επίσης ένα ζήτημα που κάποιος πρέπει να απαντήσει στο τέλος, από όλα αυτά ποιες είναι οι προτεραιότητες; Δηλαδή θα είναι πρώτα τα νήπια; Έχει νόημα ή όπου κάτσει η μπίλια εννοώ όσον αφορά το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης σε σχέση με τα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. 
Εγώ δεν ζητάω ντε και καλά, μπορεί και να μην είστε έτοιμοι και να απαντήσετε σήμερα, γιατί αυτό θέλει κατηγοριοποίηση ενεργειακή, κατηγοριοποίηση, αν δεχθείτε τα κριτήρια τα δικά μου και ένα σχεδιασμό που λέει 1,2,3,4. Εγώ νομίζω, και τελειώνω με αυτό κάνω ερώτηση δηλαδή τοποθέτηση. Ερώτηση ρε παιδιά κάνω, αφήστε με λίγο. Είναι σαφής η ερώτηση.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Ευχαριστώ. Κ. Σπηλιόπουλε.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Λοιπόν κ. Πρόεδρε θέλω να πω ότι η συζήτηση για τα προβλήματα υποδομών των σχολικών μονάδων που επέλεξε η Δημοτική Αρχή και το προεδρείο να φέρει ήταν μια πετυχημένη συζήτηση. Νομίζω ότι πρέπει να την επαναλάβετε και για άλλα θέματα που αφορούν γιατί δίνουν μια εικόνα με την παρουσία των φορέων και των εκπροσώπων διαφόρων κατηγοριών για το κάθε αντικείμενο στο να υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια συνολική άποψη και νομίζω θα βοηθήσει και τη Δημοτική Αρχή. 
Εμείς ευχαριστούμε από την πλευρά μας τους εκπροσώπους που ήταν εδώ και αυτούς που δεν ήταν εδώ και μας βοήθησαν στο να έχουμε μια αναλυτική εικόνα. Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις τους, καταγράψαμε τα προβλήματα και περιμένουμε από τη διοίκηση χρονοδιάγραμμα και έργο. Ευχαριστώ πολύ.


ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Θέλω στη διαδικασία να πω κάτι. Λοιπόν καταρχήν εγώ έχω 8 ερωτήσεις, πρώτον αυτό. Δεύτερον, εμείς σαν παράταξη με βάση την διαδικασία που δημιουργήθηκε και ανεξαρτήτως ποιος έφταιγε και ποιος έχασε την ψυχραιμία του, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση, αν δεν υπήρχε το ζήτημα του εξώδικου θα είχαμε φύγει, σαν πολιτική στάση απέναντι σε αυτό που συνέβη. Με αυτό τον τρόπο εκτιμήσαμε εκείνη τη στιγμή ότι έπρεπε να το κάνουμε αλλά επειδή υπάρχει το ζήτημα του εξώδικου παραμένουμε.
Τρίτον, εγώ τελειώνοντας του θέμα του εξώδικου ζητάω ή να σταματήσει η διαδικασία και να γίνει άλλη μέρα ή αύριο-μεθαύριο ό,τι συμφωνήσουμε αλλιώς εμείς θα αποχωρήσουμε. Και για τα θέματα το τι ψηφίζουμε θα βγάλουμε ανακοίνωση. Αυτά. Τώρα για τις ερωτήσεις, δεν θέλω να σας τα λέω…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Δεν μπορείτε να ψηφίσετε με ανακοίνωση.  Δεν μπορείτε να ψηφίσετε με ανακοίνωση. Άμα μείνουν οι υπόλοιποι… άμα αποφασίσουμε να συνεχιστεί πώς θα ψηφίσετε με ανακοίνωση.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Όχι, εγώ λέω τι θα κάνουμε. Κάνω μία πρόταση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Θα θεωρηθείτε απών, αυτό λέω.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Κάνω μία πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Αυτό θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ωραία, εντάξει, σύμφωνοι. Θα το σκεφτείτε, θα υπάρξει διαβούλευση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Το αν θα διακοπεί και θα μεταφερθεί είναι απόφαση του Συμβουλίου.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Αυτό λέω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Δεν είναι δικιά μου…
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Εγώ το βάζω τώρα αυτό το θέμα να το σκεφτείτε, θα κουβεντιάσουμε, έχουμε το χρονικό περιθώριο. Να το σκεφτείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Θα το συζητήσουμε όλοι μαζί και βλέπουμε.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Μισό λεπτό. Τελείωσα. Επομένως στις ερωτήσεις.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Θα το συζητήσουμε το θέμα του εξώδικου είπαμε.
ΘΕΟΦΙΛΗΣ XE "ΘΕΟΦΙΛΗΣ" : Όχι μία παρατήρηση.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Μισό λεπτό, κάτσε, κάτσε να τελειώσω λίγο. Επομένως για τις ερωτήσεις αυτή τη στιγμή, εγώ αν κάνω αυτές τις ερωτήσεις σημαίνει ότι… εντάξει είναι… θα τις κάνω δημόσια με κάποιο τρόπο. Γιατί αυτή τη στιγμή αν κάνω αυτές τις ερωτήσεις σημαίνει ότι ο Δήμαρχος πρέπει να απαντάει περίπου τουλάχιστον 20 λ


ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Λοιπόν έμεινα για πάρω θέση. Εμείς σαν παράταξη διαφωνούμε τον όποιο δικαστικό δρόμο επίλυσης διαφωνιών ή θεμάτων κριτικής. Προσωπικά εγώ έχω πολιτική αλλεργία με μία τέτοια μεθοδολογία και δεν αναφέρομαι τώρα και στο παρελθόν που έχουν ακολουθήσει και είναι γνωστό τουλάχιστον από τότε που είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε περιπτώσεις ανθρώπων που ήταν δημοτικοί σύμβουλοι και είχαν ακολουθήσει μια διαδικασία, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την εποχή του Μαραβέλια βρέθηκε με μια… τέλος πάντων, πώς το λέμε; Μήνυση που είχε γίνει περί προσβολής θείων κ.λπ. κ.λπ. ζήτησα τότε, ούτε τον γνώριζα ούτε είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση.
ΣΕΛΕΚΟΣ XE "ΣΕΛΕΚΟΣ" : Προσαγωγή έγινε.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Προσαγωγή έγινε ναι, ζήτησα να σταματήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε δεκτή η θέση μου και πήγαμε αντιπροσωπεία να συμπαρασταθούμε στο συγκεκριμένο άτομο. Αυτό γενικώς το λέω έτσι για να το θυμίσω σε όποιους… Έκτοτε λέω, γιατί έχει σχέση το τι κάνει ο καθένας όταν γίνεται δημόσιο πρόσωπο.
Γενικώς πολλές φορές θα έλεγα ότι μπήκαμε στον πειρασμό και σαν παράταξη για ορισμένα ζητήματα, είναι γνωστό ότι δεν ακολούθησα αυτή την τακτική, τη χρεώθηκα πολιτικά τότε το ότι δεν το ακολούθησα, ακόμα και όταν πιάσαμε κάποιους με την γίδα στον ώμο εδώ πέρα από την προηγούμενη διοίκηση εγώ επέλεξα μόνο πολιτική καταδίκη με δημόσιο τρόπο, έτυχε να είμαι και στην τηλεόραση για ορισμένα πράγματα. Εντάξει, υπήρχε ένα ζήτημα στις προηγούμενες εκλογές, όχι αυτές, προηγούμενες  το ’14 που χρησιμοποιόντουσαν κάποιοι υπάλληλοι κ.λπ.
ΘΕΟΦΙΛΗΣ XE "ΘΕΟΦΙΛΗΣ" : Την προπροηγούμενη.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Την προπροηγούμενη, ναι, ναι. Λέω γενικώς λέω, όχι εδώ, ναι εντάξει, καλά έκανες δεν εννοώ αυτό. Τέλος πάντων αυτή την τακτική ακολούθησα και σε άλλα ζητήματα που δεν έχει σημασία τώρα να κάνω αναφορά, αυτή είναι η άποψή μου και για διάφορα… και τώρα έχουν γραφτεί από κάποιους πρώην δημοτικούς συμβούλους κάποια σχόλια για το πρόσωπό μου κ.λπ. Θέλω να πω ότι όλοι δεν αισθανόμαστε καλά όταν γράφουνε με κάποιο τρόπο που αφορούν την τιμή και την υπόληψή μας αλλά αποφάσισα αυτή την τακτική που έχω να την ακολουθήσω. Το λέω, μιλάω προσωπικά γιατί πολλές φορές όταν μιλάς και κάνεις κριτική στους άλλους για ένα θέμα έχει σημασία και τι κάνεις ο ίδιος. Και  αν έχει υποστεί, έχεις μπει στη διαδικασία ας πούμε μιας κριτικής που δεν σου αρέσει και που ξεπερνάει τα όρια και που δεν έχει σχέση με…
Και για να πω έτσι για να χαριτολογήσουμε λίγο πέρασα μια 15ετία της επαγγελματικής μου ζωής που κάποιος είχε γράψει απέναντι από το οδοντιατρείο ένα υβριστικό, αυτός το θεωρούσε χαριτολόγημα βέβαια, μου ζήτησε συγνώμη μετά από 15 χρόνια κ.λπ. εγώ δεν έδωσα σημασία, πονάει δόντι κόβει κεφάλι, σε μια εποχή που ήμουνα επικεφαλής εδώ του τότε Συνασπισμού και του ΚΚΕ υπεύθυνος εδώ της περιοχής στο Χαϊδάρι τέλος πάντων κ.λπ. κ.λπ.
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Τέλος πάντων, εντάξει όποιοι ήτανε, τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Θέλω να πω δηλαδή στη ζωή… ναι, τέλος πάντων δεν έχει σημασία τώρα. Θέλω να πω δηλαδή στη ζωή και ξέρετε πολλές φορές υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα που εκτός από την πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν και πράγματα με την επαγγελματική υπόσταση κάποιου. .
τρεις συγκεκριμένοι άνθρωποι στο Χαϊδάρι, ....λέγανε ότι ας πούμε δεν ήμουνα καλός επαγγελματίας. Αυτό ήταν ένα συγκεκριμένο πράγμα από τρεις συγκεκριμένους ανθρώπους. έ....Περάσαν τα χρόνια δεν έδωσα σημασία, αυτό ήταν ένα πράγμα το λέω και τώρα, μπόρεσα να το χειριστώ τότε γιατί όταν είσαι και νέος και είσαι και στην αρχή μιας επαγγελματικής καριέρας τα πράγματα είναι δύσκολα και από την άποψη της ανθρώπινης υπόστασης. Ωστόσο είπα ότι είναι στα πλαίσια του θυμικού ορισμένων ανθρώπων στα πλαίσια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης, έδωσα τόπο στην οργή, έκανα στην άκρη τους συμβούλους διάφορους και φίλους και δικηγόρους κ.λπ. και το άφησα να περπατήσει. Το λέω λοιπόν άρα δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, μιλάω έτσι αυτά δεν τα ξέρουν μερικοί άνθρωποι,......
να ξέρει και ξέρει ποιους εννοώ. Έτσι τώρα το θυμήθηκα δεν το είχα στο μυαλό μου. Έτσι κουβεντιάζοντας αυτό το θέμα και μιλώντας.
Άρα λοιπόν εγώ καλώ το Δήμαρχο, δεν ξέρω τι θα κάνει, αν θα το ανακαλέσει ή θα το αφήσει πίσω κ.λπ., δεν είναι καλός αυτός ο δρόμος. Ξέρετε όλοι με βάση την επαγγελματική μας ιδιότητα αισθανόμαστε μια ασφάλεια στο χώρο είτε είναι ας πούμε είσαι οδοντίατρος στο χώρο της υγείας, αν είσαι οικονομολόγος στα οικονομικά κ.λπ. και νομίζω ότι πολλές φορές γίνεται μια κατάχρηση. Όπως και εμείς που είμαστε τώρα εδώ για να τα πω για όλους μας και εγώ το έχω κάνει κ.λπ. νομίζω κάνουμε κατάχρηση του ρόλου μας, ας πούμε. Ο τρόπος που είναι,(σσ γίνεται ) στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήδη ο Φωτεινάκης να ανακοινώσω δεν ήθελε να διακόψει έφυγε. Εγώ με την Άλκηστη θα βάλουμε σε διαδικασία να σταματήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να συνεχιστεί άλλη μέρα με διαδικασία ψηφοφορίας μετά από αυτό το θέμα.
Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που θέλω να πάρω θέση κατά ας πούμε για το κυλικείο στη βιβλιοθήκη, ωστόσο όμως υπάρχει και το συνολικότερο ζήτημα, ότι εμείς σαν παράταξη θα το κουβεντιάσουμε και μετά μας έχει απασχολήσει δηλαδή όλο αυτό το διάστημα, δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό τον τύπο της αντιδικίας που ξεπερνάει τα όρια, φεύγει από το επίπεδο της πολιτικής πολεμικής θα έλεγα και πολιτικής κριτικής, παίρνει προσωπικά χαρακτηριστικά και υπάρχουν πολλοί τρόποι. Θα δούμε τη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο με ποιο τρόπο θα το κάνουμε, με  ποιο τρόπο θα το κοινοποιήσουμε και στους δημότες του Χαϊδαρίου κ.λπ.
Δεν είναι το θέμα απλώς να ψηφίζουμε είτε ψηφίζοντας με την πλειοψηφία είτε με την μειοψηφία, μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο θα έλεγα και χωρίς εμάς και θα κάνουμε πολιτική κριτική για τα θέματα κ.λπ. Θα απαξιώσουμε εμείς με το δικό μας τρόπο μια διαδικασία που θεωρούμε ότι μας προσβάλλει σαν πρόσωπα, σαν παράταξη με βάση την ιστορικότητα και τον τρόπο που εμείς έχουμε συμπεριφερθεί είτε εντός είτε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. αυτά. Και αυτό δεν έχει κανένα υπαινιγμό, μην ζητήσει κάποιος το λόγο και αν θεωρήσει κ.λπ. κ.λπ. είναι ένα γενικότερο ζήτημα, λέω αυτά που σκέφτομαι.
Και την προηγούμενη φορά στη θητεία επί Σελέκου πρέπει να πω ότι έτυχε σε μία φάση χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί αποχώρησα, γιατί τότε ήμουνα… αποχώρησα εγώ, ο Ασπρογέρακας και ο Δρούλιας για μία αντίστοιχη συζήτηση, ήταν από τις λίγες φορές, νομίζω γενικότερα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο παρότι υπήρχαν αντιπαραθέσεις ήταν μέσα στο όρια κ.λπ. Νομίζω ότι κάπου έχει ξεφύγει η όλη συζήτηση στην προσπάθεια ο καθένας να αποδείξει ό,τι θέλει να αποδείξει έχει δικαίωμα αλλά γίνεται με κώδικες που δεν με αφορούν εμένα προσωπικά, το λέω και νομίζω και την παράταξη γιατί το έχουμε κουβεντιάσει αυτό το θέμα, μας έχει απασχολήσει γι’ αυτό και ήρθαμε και είπα και στην αρχή σχετικά με τη διαδικασία της συζήτησης. Πέρα το ότι δεν θέλω και εγώ και ο Φωτεινάκης και η Άλκηστη να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και για θέματα που είναι δευτερεύουσας σημασίας σε τελευταία ανάλυση με τον τρόπο που γίνεται η όποια συζήτηση και η όποια ψηφοφορία. Αυτοί που θα μένουν συγχωρήστε μας θα παίρνετε τις αποφάσεις. Εμείς μετά από κάποια στιγμή στο βαθμό που θα είμαστε, αυτό που είπα, θα ζητάω μετά τις 12:00 η ώρα, 11:30 σε μια λογική ώρα να συνεχίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση, σε επόμενη μέρα, μεθεπόμενη, θα την βρούμε την άκρη. Αυτή την τακτική θα ακολουθήσουμε, γιατί δεν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία στέρησης του προφορικού λόγου. Ο καθένας νομίζω έχει νου και κρίση της αυτοσυγκράτησης. Το άλλο το να έχουμε ένα τυπικό τελείωσαν τα 5 δευτερόλεπτα κ.λπ. άλλος άνθρωπος εκφράζεται με δωρικό τρόπο και άλλος με πληθυντικό και πληθωρικό θα έλεγα τρόπο και εμείς πρέπει να του δίνουμε αυτή τη δυνατότητα. Αυτά. Ευχαριστώ πολύ.


Τα πρακτικά της συνεδρίασης “παράδειγμα προς αποφυγήν” – Μακάρι να μην ξανασυμβεί

https://xaidarisimera.gr/ta-praktika-tis-synedriasis-quot-paradeigma-pros-apofygin-quot-makari-na-min-xanasymvei/

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *