ΘΣ: Με τις ίδιες fast track διαδικασίες που προσλάβατε 1500 ανειδίκευτους " αστυνομικούς", εσείς της κυβέρνησης της Ν.Δ., σας καλώ να προσλάβετε 3000 εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές ,να καλύψετε τις ανάγκες του ΕΣΥ . Με την ίδια fast track διαδικασία που ιδιωτικοποιήσατε το νοσοκομείο της Κομοτηνής να εξοπλίσετε το ΑΤΤΙΚΟ και να εντάξετε το ΛΟΙΜΩΔΩΝ σε νοσοκομείο θεραπείας για τον Κορωναιό. Γιατί πληρεί τις προϋποθέσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας





Είναι γνωστό στους ανθρώπους της υγείας ότι είμαστε στην αρχή μιας παγκόσμιας επιδημίας που δεν έχει κριθεί ο έλεγχος της .

Για την Ελλάδα επίσης γνωρίζουμε ότι εξ αιτίας παραλείψεων στο σύστημα (βλέπε Δυτική Πελοπόννησος), θρησκευτικών αντιλήψεων και προσωπικών αντιλήψεων σε τμήματα πληθυσμού ( εκδρομέων και όχι μόνο ) το σύστημα ελέγχου διασποράς της νόσου "μπάζει νερά" παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υγειονομικών .

Εμείς στη παρέμβασή μας αυτή δεν φιλοδοξούμε να εμφανίσουμε πλήρεις προτάσεις για το όλον σύστημα .Αλλά γνωρίζοντας το σύστημα εκ των έσω (λόγω 4 έτους θητείας σαν άμισθο μέλος του Δ.Σ του Αττικού Νοσοκομείου) αλλά και λόγω των κοινωνικών αγώνων για την βελτίωση της υγείας στη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, στους οποίους θητεύσαμε τα τελευταία οκτώ, σαν δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής στους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ" εκφράζοντας την αγωνία του κόσμου που "μας πιάνει από το μανίκι" επιχειρούμε να συμβάλλουμε στον απαραίτητο κοινωνικό διάλογο, ενάντια στον εφησυχασμό αλλά και τον πολιτικό λαϊκισμό, όπως πάντα κάνουμε.

Το ΔΣ των εργαζομένων ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΎ νοσοκομείου στη τελευταία σχετική ανακοίνωση με το θέμα  επισημαίνει ότι :
"....1. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, διοικητικός, τεχνολόγος, τραυματιοφορέας, στις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ
2. Δεν έχει φύγει ούτε ένα ράντζο, ούτε έχει ανακουφιστεί από την υπερεφημέρευση το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ
3. Δεν έχει ανοίξει ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού, στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ (τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ δεν επαρκούν ούτε για την τακτική λειτουργία του νοσοκομείου, πολύ περισσότερο δε για έκτακτες συνθήκες)
4. Δεν έχει ανοίξει κανένα κλειστό νοσοκομείο, πχ Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που πιθανά θα προκύψουν από την επιδημία, και θα ανακούφιζαν τη Δυτική Αθήνα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ......"
Οι Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου,
Συντασσόμαστε με τις παραπάνω επισημάνσεις 
 Και προτείνουμε :
Με τις ίδιες fast track διαδικασίες που προσλαβατε ,εσείς της ΝΔ, 1500 ανειδίκευτους  " αστυνομικούς" να προσλάβετε 3000 εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές ,να καλύψετε τις ανάγκες του ΕΣΥ .Με την ίδια fast truck διαδικασία που ιδιωτικοποιησατε το νοσοκομείο της Κομοτηνής να εξοπλίσετε το " Λοιμωδών " ( Νοσ. Δυτικής Αθήνας, Αγία Βαρβάρα ) ,να το εντάξετε στο ΑΤΤΙΚΟ που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορωνοιό. Και στα δύο νοσοκομεία  να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και να βελτιωθεί ο εξοπλισμός.
Να τροποποιηθεί το σύστημα εφημεριών του παθολογικού τομέα των Νοσοκομείων της ΑΤΤΙΚΗΣ , παίρνοντας το όψη τις έκτακτες συνθήκες.
Πιο αναλυτικά και προς επίρρωσιν των παραπάνω αλλά και προς γνώση και των μη ειδικών σημειώνουμε αλλά και προτείνουμε τα εξής 
Η επικαιροποίηση των οδηγιών επιβάλλει το σύστημα να μπορέσει να ανταποκρίνεται εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων .
Πχ οποιοδήποτε ύποπτο  εμπύρετο  πρέπει να εξετάζεται με διαδικασία ειδικού τύπου .
Τι σημαίνει αυτό  :
Σε Α επίπεδο διάγνωσης πρέπει να γίνεται εντός κλωβού ( iso box ) στα Νοσοκομεία 
Σε Β επίπεδο  όσα περιστατικά  είναι διαγνωσμένα θετικά πρέπει να τίθενται σε απομονωμένους θαλάμους  πχ δωμάτια 1.με αρνητική πίεση 2.καρδιολογικής φροντίδας , 3.ΜΕΘ, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Στη Β κατηγορία χρειαζόμαστε πνευμονιολόγους ενταικολόγους). Και νοσηλευτικό προσωπικό εκπαιδευμένο σε λοιμώξεις αναπνευστικού ..

Ο ΕΟΔΥ  πρέπει να δίνει σαφείς οδηγίες προς το κοινό με ειδικό τετραψήφιο νούμερο το οποίο θα είναι διαφορετικό από το νούμερο απεύθυνσης των επιστημόνων Υγείας για ευνόητους λόγους .

Στη παρούσα φάση Παστέρ και ΕΚΠΑ θα πρέπει να είναι 24 ωρης λειτουργίας για 7 ημέρες την εβδομάδα και να  δοθεί η δυνατότητα στα νοσοκομεία αναφοράς για  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  της νόσου από τα δικά τους εργαστήρια .

Τέτοιο πρέπει να είναι το ΑΤΤΙΚΟ .

Τα πιστοποιημένα περιστατικά πρέπει να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο που θα επιτελούν και μόνο αυτό το σκοπό .

Τέτοιο νοσοκομείο ορίζει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας πρέπει να είναι σε απόσταση 150 μέτρα από τον οικιστικό ιστό .

Το ΛΟΙΜΩΔΩΝ πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις, που δεν πληρεί η Παμμακάριστος (στο κέντρο της Αθήνας).

Τα νοσοκομεία νοσηλείας του κορωνοιού θα πρέπει να στελεχωθούν με νέους ειδικούς επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό .ΚΑΙ ΟΧΙ με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία που αποδυναμώνουν το δημόσιο σύστημα Υγείας .

Σε καμία περίπτωση η λύση δεν είναι ιδιώτες γιατροί που με μπλοκάκι κατά πράξη και περίπτωση θα μπορούν να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία γιατί αυτό αυτό αποτελεί την κερκόπορτα κατάρρευσης του ΕΣΥ .
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση παγκόσμιας επιδημίας δεν υπάρχουν πρωτόκολλα με γιατρούς με μπλοκάκι και δεν επιλύουν το πρόβλημα της επιστροφής γιατρών από το εξωτερικό ..
(Αν δεν  γίνει τώρα αυτό ποτέ θα γίνει ;)

Θοδωρής Σπηλιόπουλος
επικεφαλής 
Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου 
δημοτικός σύμβουλος








3





ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *