Τηλεσυσκεψη Πασχα 2020 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ στη τηλεσύσκεψη των επικεφαλής με τον Δήμαρχο ΧαΙδαρίου

 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2020


Στη τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο, πριν το Πάσχα, πήγαμε προετοιμασμένοι με γραπτές προτάσεις και μας δόθηκε η δυνατότητα στην πρωτομιλία να αναπτύξουμε ευρύτερα τις σκέψεις μας και στην δευτερομιλία να συνοψίσουμε τις προτάσεις μας.

Ευρεία περίληψη

Μας απασχολεί η γενικότερη κατάσταση και στην Ευρώπη (εξ αιτίας του Κορωνοϊού) και στη χώρα μας.
Ο Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου αυτό το διάστημα έχουμε αρθρογραφήσει. Έχω πει ότι η κυβέρνηση πήγε βλέποντας και κάνοντας.

Άργησε να πάρει αποφάσεις με τις εκκλησίες, στα άλλα θέματα υπήρξε προσαρμογή δηλαδή δεν πάθαμε αυτό που έπαθε η Ιταλία και Ισπανία παρά το ότι πήγε βλέποντας και κάνοντας και σε μια σειρά θέματα.
Και αυτό οφείλεται και στο ότι ο λαός πειθάρχησε και ότι το γιατροί γενικά όσο και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής είτε είναι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είτε είναι το βοήθεια στο σπίτι είτε είναι καθαριότητας στους δήμους δηλαδή όπου, όπως την πρώτη γραμμή της μάχης πρέπει να πω ότι οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν υπερβάλλοντας εαυτόν...
Έτσι κρατήθηκε ο μηχανισμός του κράτους και μέσα στα νοσοκομεία και στους δήμους και άλλες υπηρεσίες εργαζόμενοι που είναι και στην αστυνομία και αλλού για να μην αδικούμε κανέναν εργαζόμενο που είναι σε κρατικό φορέα αυτό λοιπόν ... εκτός από το να πούμε το μπράβο και το χειροκρότημα που έγινε της μόδας με απασχολεί πολύ ... ποια είναι η νομική μορφή για οικονομική συνδρομή μπορεί να υπάρξει μια νομοτεχνική πρόταση προς την κυβέρνηση.
Βεβαίως υπάρχουν και εργαζόμενοι που δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν κυρίως στην αρχή αλλά και αυτά είναι ανθρώπινα.
Για την κατάσταση στους δήμους συνολικά και στο Χαϊδάρι η αίσθηση που έχω είναι πραγματικά ότι και στην καθαριότητα και στη βοήθεια στο σπίτι ανταποκρίθηκαν.
Ναι έγιναν προσλήψεις με 4 μήνα στην καθαριότητα.

Για την καθαριότητα με τις προσλήψεις το προηγούμενο διάστημα ας πούμε ότι δεν έχουμε τεράστιες ελλείψεις και πρέπει να δούμε πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων σε ειδικές κατηγορίες στην καθαριότητα.
Να πω την γνώμη μου για την Κοινωνική υπηρεσία και την Βοήθεια στο σπίτι.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν ανταποκρίνεται ο Δήμος γιατί εκτός από τα άτομα που είναι πάγια στην κοινωνική υπηρεσία, εξυπηρετείται από προσωπικό το οποίο είναι μεταφερόμενο από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Αν λοιπόν αύριο το πρωί ας πούμε ότι ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για λόγους ότι πρέπει να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς που θα πάνε στη δουλειά τους.
Τότε τα προβλήματα χορήγησης τροφίμων των 450 που φτάσανε 750, που σιτίζονται 50 και που με τη βοήθεια της περιφέρειας θα φτάσει ο Δήμος τα 300, τότε δεν θα φτάνει το προσωπικό.
Συμφωνούμε όλοι ότι εκτός από τους ορατούς υπάρχουν και οι ΑΟΡΑΤΟΙ, δεν εννοώ τους άστεγους αλλά όλους αυτούς που δεν έχει ανακαλύψει η κοινωνική υπηρεσία, ανθρώπους που έχουν σκοτοδίνη απ' αυτά που τους έχουν συμβεί, που δεν ξέρουν ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια.
Το πρόβλημα είναι μπροστά μας. (Θα το βρούμε μπροστά μας)
Στην έλλειψη χρημάτων απολύσεων, το πρόβλημα των μαγαζιών που δεν θα ανοίξουν και δεν θα μπορούν να συντηρήσουν το προσωπικό τους και λοιπά.
700 σιτίζονται τώρα μπορεί να γίνει και 1.500, θα δούμε. Δεν θα φθάνουν οι υποδομές και το προσωπικό. Για αυτό και έχω κάνει δημόσια πρόταση αναλυτική για προσλήψεις να υποβάλλουμε αίτημα.
Να μιλήσω για τα μαγαζιά, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, έτσι λέει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ.
Ότι το 13% δεν θα ανοίξει, το 13% δεν ξέρει τι θα κάνει, θα μειώσει προσωπικό από το 75% δηλαδή το 26% θα έχει σοβαρά προβλήματα (ρευστότητας) και πάει λέγοντας.
Άσε που έχουμε και την εμπειρία της προηγούμενης κρίσης μόνο που προηγούμενη κρίση μπήκε βαθμιαία. 
ενώ τώρα Αυτό είναι on – off, αλλά δεν θα φύγει on-off.

Η αυτοδιοίκηση να πάρει θέση για τα κοινωνικά προβλήματα.

Καλώ και το Δήμαρχο και τους άλλους επικεφαλής,να πάρουν θέση.

Θεμιτές οι διαφωνίες μεταξύ μας και η σκληρή αντιπαράθεση.

Όταν οι δήμαρχοι, που είναι στη πλειοψηφία τους με την ΝΔ πολιτικά, είναι σκληροί απέναντι στην Κυβέρνηση σημαίνει ότι υπάρχει υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα.
Όμως νομίζω ότι εμείς σαν Δήμος πρέπει να βοηθήσουμε να αναδειχτούν ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Δεν λέω ότι εμείς μπορούμε να ανοίξουμε τις δουλειές στα μαγαζιά αλλά έχει σημασία και η πολιτική παρέμβαση και ο προσανατολισμός.
Δηλαδή υπάρχει μία συζήτηση στην Ελληνική κοινωνία, στην οποία η μεν κυβέρνηση κάνει αυτά που κάνει και λέει ότι όλα είναι εντάξει. Υπάρχει μία αντίθετη άποψη από το σύνολο της αντιπολίτευσης που είναι ΦΙΜΩΜΕΝΗ για αυτό το ζήτημα.

Το βάζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και λέει σύσσωμη η Αντιπολίτευση ότι πρέπει να υπάρξει ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΕΣ πρόγραμμα ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ.
Οι δήμοι ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Και δεν λέω καμία Σοφία ούτε επειδή ανήκω σε ένα χώρο πολιτικό κλπ, αλλά ας δούμε την εμπειρία στην Ευρώπη.
Αλλού αποκαθιστούν τους μισθούς των εργαζομένων, ενισχύουν τα μαγαζιά και λοιπά και λοιπά.
Αυτό δεν γίνεται εδώ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Εντάξει, ενότητα ενόψει της κρίσης και των μέτρων αλλά εμένα με απασχολεί αυτό το θέμα πάρα πάρα πολύ.
Και οι δήμοι ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβέρνηση και ιστορικά αποδεδειγμένο, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και σε αυτή την κατεύθυνση. Εγώ τέλος πάντων νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξανακουβεντιάσουμε, θα δω και τι γράφει ο καθένας από τους επικεφαλής.
Νομίζω ότι πρέπει να ανοιχτεί το μέτωπο, αλληλεγγύη στους εργαζόμενους.
Για την ΠΑΙΔΕΙΑ έγραψα ένα ειρωνικό άρθρο, σχόλιο για tablet και τα laptop, και τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο: Από τη μύγα δεν μπορείς να βγάλεις ξίγκι.

Με τις δήθεν νέες παροχές λέω:

Tablet :ΑΠΟ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να καλύψεις τις αδυναμίες
Τα απλά μαθηματικά αν διαιρέσεις το διατιθέμενο πόσο με το σύνολο των σχολείων βγαίνει ένα πολύ μικρό νούμερο τάμπλετ ανά σχολείο.
Η συζήτηση με δασκάλους και καθηγητές μου ενίσχυσε αυτή την πεποίθηση.
Να γίνουν όλα τα νόμιμα και με ευρύ πνεύμα αλληλεγγύης, να βοηθήσουμε τους μαθητές που έχουν ανάγκη.
Για την κοινωνική βοήθεια.

Οι εθελοντές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την έλλειψη επαγγελματιών.
Αλλά δέχομαι παρότι δεν μου πολύ αρέσουν αυτοί οι όροι, εθελοντής, προτιμώ την έννοια Κοινωνική Αλληλεγγύη αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να ανακαλύψουμε τους ανθρώπους στη γειτονιά που δεν ξέρουν να ζητήσουν βοήθεια.
Γιατί υπάρχει αυτός που μετράει πόσα λεφτά έχει στην τσέπη και είναι τρελαμένος και επειδή έχει ταξικό πρόσημο η τρέλα, είπαμε αυτός που τρελαίνεται το λένε τρελό ο πλούσιος ονομάζεται ιδιόρρυθμος.

Στόχος είναι βοηθήσουμε, και με απασχολεί πάρα πολύ να βοηθήσουμε όλοι.

Να τους ανακαλύψουμε ...

Τελειώνω με το εξής:

ΕΧΩ μεγάλη ανησυχία ότι θα έχουμε κατάρρευση στα μαγαζιά η εικόνα από την προηγούμενη κρίση με κλειστά τα 44 από τα 120 μαγαζιά του κέντρου Χαϊδαρίου.

Εγώ είμαι διατεθειμένος να καταθέσω ένα υπόμνημα πολιτικού χαρακτήρα για ΨΗΦΙΣΜΑ

Προτάσεις :

ΤΗΛΕΣΥΣΚΕΨΗ ΝΟ 1
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΙΟ
Να είναι εκπρόσωποι των τεσσάρων νοσοκομείων, του κέντρου υγείας ,και ότι άλλο έχει σχέση με αυτό το θέμα του Κορωνοϊού.
Επίσης να καλεστεί και ο διοικητής του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ και ο Αστυνομικός Διευθυντής.
θα έλεγα ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Και ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Σύσκεψη ΝΟ 2

ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Θα ήθελα να ήμουν μαζί με όλους τους Επικεφαλής, να δούμε με τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες, να μην είναι μόνο ο Πρόεδρός τους αλλά και άλλοι επαγγελματίες.

ΤΗΛΕΣΥΣΚΕΨΗ Νο 3
Με τους επικεφαλής
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συζητηθεί η Αναπτυξιακή μας πρόταση για το Χαϊδάρι και την Ιερά Οδό. 
Η καλοκαιρινή περίοδος είναι σημαντική από την άποψη των εσόδων χρειάζεται να δούμε θέματα προετοιμασίας, διαφήμισης και προβολής να μην πάει χαμένη.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ - ΑΡΘΡΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

ΚΕΙΜΕΝΑ όπως:

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ( νέο )
Δ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Ε. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021'', διέξοδος στην κρίση από ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.
Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Επικεφαλής

Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου
23/4/2020

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *