Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θοδωρής Σπηλιόπουλος : ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ,ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν μπορεί να εξασφαλίσει το βασικό εγγυημένο εισόδημα αλλά
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟ" ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ" Δήμοι χειροκροτητές των κυβερνητικών επιλογών η υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων ( η καλλίτερα ενεργό κομμάτι του δημοκρατικού πολιτεύματος ) Διαμορφωτές κοινωνικών συνειδήσεων ενεργών πολιτών η υπηρέτες αφεντάδων του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού ; Τι σημαίνει φιλεργατική πολιτική σ ένα δήμο ( Η Τι σημαίνει η ψήφιση ενός προυπολογισμου) ΕΝΑΣ τρόπος είναι να ανησυχείς για τον ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΕΝΑΣ άλλος τρόπος να ανησυχείς για τις καύσεις ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ που θέλει να λανσάρει ο Πατούλης Το να ανησυχείς για την κλιματική κρίση είναι ΣΩΣΤΟ. Το να προωθείς ΣΎΜΦΩΝΟ ΔΗΜΆΡΧΩΝ γύρω από την Μεσόγειο για να μην ανέβει η θερμοκρασία .ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ. Και αν βελτιώνεις και την ενεργειακή κατάσταση των δημοσίων κτιρίων της πόλης, ακόμα πιο σωστό .! Να υποστηρίζεις το δικαίωμα των εργαζόμενων να μονιμοποιηθούν ..; Βεβαίως .
Να παλεύεις για τα εργασιακά δικαιώματα, τις υπερωρίες και να μην τρώγονται τα ρεπό; Βεβαίως Το να συμμετέχεις σε κεντρικές κινητοποιήσεις που διεκδικούν θέσεις εργασίας; Βεβαίως. ΑΛΛΑ δεν μπορεί ναναι μόνο αυτά Χρειάζεται και διεκδίκηση για:
-Δημοτική συγκοινωνία
-Χώρος για τον πεζό -Ποδήλατο και ηλεκτρικό ποδήλατο
-Παιδικές χαρές ασφαλείς με προδιαγραφές.
-Χαμηλά ανταποδοτικά τέλη, λόγω Μείωσης όγκου αποβλήτων, ανακύκλωσης -Pellets για καύσιμο από το μπόλικο πράσινο που υπάρχει σε δήμους σαν το Χαϊδάρι με ειδική τιμή για κοινωνικές πολιτικές -Βιοαέριο σαν καύσιμο από τα οργανικά υπολείμματα των τροφών -Φυσικό αέριο ( επέκταση δικτύου) για να μην αδειάζει η τσέπη των πολιτών
-Φυσικό αέριο στα δημοτικά καταστήματα, τσακωμός με την εταιρεία για να πάρουν "ανάσα" στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι ενεργοβόρα
-Ενεργειακές κοινότητες με τη στήριξη του Δήμου σε τεχνογνωσία -Την ενεργειακή φτώχεια δεν την ξορκίζουμε! Την αντιμετωπίζουμε
-Όταν βρίσκουμε έτοιμα λεφτά από την περιφέρεια για ηλεκτροφωτισμό και αλλά τι να "κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας "να βρούμε έτοιμες μελέτες εγκαίρως για να μην απενταχτούν τα έργα. Αποφασίζουμε τι είναι δυνατόν με βάση το ελλιπές επιστημονικό προσωπικό που διαθέτουμε τι μπορούμε να κάνουμε εγκαίρως και τι θα αναθέσουμε σε τεχνικές εταιρείες μελετών. Γιατί τι να χάνουμε έργα που απεντάσονται επειδή δεν είμαστε συνεπείς μόνο δείγμα πολιτικής εξυπνάδας δεν είναι αντιθέτως έχει χαρακτηριστικά κοινωνικής αναλγησίας, γιατί κάθε έργο που δεν γίνεται αφορά τον πολίτη .
-Βρεφονηπιακοί χωρίς πληρωμή και με θέσεις για όλα τα παιδιά ώστε να μην καταφεύγουν υποχρεωτικά σε ιδιωτικούς σταθμούς για αυτόν τον λόγο (και στο Χαϊδάρι να λειτουργήσει επιτέλους ο επί της οδού Βεργίνας)
-Διαχείριση των γεωτρήσεων που είναι αναξιοποίητες (στο Χαϊδάρι οι γεωτρήσεις στη περιοχές Καψαλώνα και Θεαθήναι σε προτεραιότητα)
-Βιβλιοθήκη με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να μην κοστίζει η γνώση η πληροφορία και υλοποίηση σύγχρονων προγραμμάτων
-Αθλητισμός στα σχολεία, μονοπάτια πεζοπορίας και άθλησης, δωρεάν κολύμπι και χορός από δημοτικά προγράμματα εκμάθησης.
-Wifi δωρεάν σε εκτεταμένο δίκτυο δημοτικό και άλλων φορέων της πόλης που επιθυμούν να συμβάλλουν.
-Πολιτισμός ποιοτικός και όχι απλά καταναλωτικός. Η λύση δεν είναι παρουσιάζουμε ότι είναι δωρεάν, αλλά παρουσιάζουμε ότι ποιοτικότερο σε χαμηλές τιμές, με επιδοτούμενα και δωρεάν εισιτήρια σε κοινωνικές κατηγορίες. Τουρισμός, ιστορικός και όχι μόνο .Διασύνδεση με ΕΛΕΥΣΊΝΑ 2021.
-Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με "έδρα" πρώτα απ' όλα ιστορικής μνήμης -Αξιοποίηση του φυσικού κάλλους, των κήπων, της θάλασσας, του βουνού, ώστε να μην χρειάζεται η πολυέξοδη μετακίνηση για επαφή με την φύση
-Δημιουργία θέσεων εργασίας σ΄ όλα τα παραπάνω. -Ενίσχυση του κοινωνικού συνεταιρισμού -Πολιτική για χώρους πολιτισμού όχι εκτατική -Αξιοποίηση των χώρων που υπάρχουν , προτεραιότητες στην απόκτηση γης σε μια μακροπρόθεσμη βάση .
-Υπογειοποίηση της Καβάλας για ενοποίηση της πόλης .
--Δημόσια συγκοινωνία με ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα επιλύει προβλήματα ΜΕΤΡΟ, νέος σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει το Χαϊδάρι. Πρωτοβάθμια Υγεία δωρεάν που θα στηρίζει τα δημόσια νοσοκομεία.
Άρα τοπική αυτοδιοίκηση, όχι συγγραφέα απλά καταγγελιών, η οργανωτή απλά κινητοποιήσεων αλλά γειωμένη στα λαϊκά καθημερινά προβλήματα με μεθόδους επίλυσης αξιοποιώντας ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα και αντιγράφοντας βέλτιστες πρακτικές. Άρα Απλή αναλογική, όχι τακτική Πόντιου Πιλάτου ,συμβολή στη στοχοθεσία, στη γνώση, στη δημοκρατική συζήτηση, στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών που οι ίδιοι συμμετέχουν δημοκρατικά, και όχι με ανάθεση. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα σφυρίζει κλέφτικα όταν υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι για 7,5 %και 7,5%το 2020 και το 2021, δεν θα χαμογελάει και δεν θα κάνει δημόσιες σχέσεις με αυτούς που απολύουν τραπεζικούς υπαλλήλους, υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, θα στηρίζει την αργία της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ενισχύει καλές πρακτικές εργοδοσίας που τηρούν συλλογικές συμβάσεις και και σέβονται εργατικά δικαιώματα. Στο ασφαλιστικό των εργαζομένων, θα το υπερασπίζεται και τους ελεύθερους επαγγελματίες της γειτονιάς, θα προσπαθεί να δει τι μπορεί να κάνει και όχι να λέει αυτό είναι έξω από τα χωράφια μου. Την δημοκρατική συνείδηση δεν την αναπτύσσεις, χαϊδεύοντας το αυγό του φιδιού, γιατί όταν γίνεται φίδι δεν ξέρεις ούτε ποιον θα δαγκώσει ούτε ποιον θα πνίξει .
Για τους ΑΜΕΑ, δεν αφήνεις να σκεφτείς ότι τόσα άλυτα προβλήματα υπάρχουν τι να πρωτοκάνω γιατί όταν Πρέπει να μάθεις σαν αυτοδιοίκηση, μηχανισμός πολιτικός και διοικητικός ότι κανείς πρέπει να σκέφτεσαι ότι αύριο ΑΜΕΑ μπορεί να είσαι εσύ, άρα μας αφορά όλους και ότι σχεδιάζεται και επανασχεδιάζεται πρέπει να παίρνει το όψη την κοινωνική χάρτα δικαιωμάτων Και όταν χάνεται το κοινωνικό μέρισμα, η 13 σύνταξη, σκέφτεσαι φωναχτά ότι οι αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,κάτι πρέπει να κάνουν. Μιλάς στους πολίτες και συνδιαλέγεσαι πως θα ξεφύγουμε από την πολιτική αποχαύνωση που προκύπτει από τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ; Το γεγονός ότι σταμάτησε ο κος Μητσοτάκης 10.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία,
Το ότι σταμάτησε 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, Το ότι κόβεται το ρεύμα σε χιλιάδες κόσμο, χωρίς να υπάρχει πια το ταμείο επανασύνδεσης ρεύματος, Το ότι μείωσε την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ από το 50 στο 30% για κατοικίες μέχρι 60.000€ αντικειμενική. Τι αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες Το ότι διαλύει τα πανεπιστήμια εξισώνοντας τα με κολέγια, Το ότι παγώνει τη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% και τη κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι 20.000€, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για το 2020, Τον ότι ζητάει δανεικά τα κλεμμένα γλυπτά από τους Βρετανούς αναγνωρίζοντας ότι η κυριότητα είναι δική τους, Το ότι κάνει μέχρι και την ταινία joker ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Το ότι κάνει γενική δοκιμή αστυνομοκρατίας ξεκινώντας από τα ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
Σημαίνει, για την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ,Ούτε ότι μπλέκουμε σε άλλα χωράφια, ΟΥΤΕ σημαίνει ... ΑΛΛΆ ΌΛΑ ΚΑΛΆ ΌΛΑ ΑΝΘΗΡΑ. Η μάχη για την πρώτη κατοικία μας αφορά όλους . Η νέα φτωχοποίηση που επιχειρείται ευρύτερων στρωμάτων μας αφορά όλους . Το αγαπημένο σύνθημα και πανό της κρίσης ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ Ας το ξεκρεμάσουμε από τους τοίχους, ας φορέσουμε τα " άμφια " της κοινωνικής αμφισβήτησης και πάλης και ας ενωθούμε όχι μόνο στους δρόμους και τις πλατείες, διαδικτυακά, στα σχολεία τα πανεπιστήμια, στις συνελεύσεις γονέων. ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ δικαίωμα για το λαό ....λοιπόν.
Δεν μπορούμε στην τοπική αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσουμε το βασικό εγγυημένο εισόδημα αλλά μπορούμε να εξασφαλίσουμε όλα τ΄ άλλα δηλαδή το βασικό " κοινωνικό εγγυημένο εισόδημα" δηλαδή όλα αυτά που κάνουν την γειτονιά ξανά ανθρώπινη, και την πόλη την κάθε πόλη πόλη να ζεις. Να μην μας συντρίψει λοιπόν η Καταιγίδα της ερήμου. Το παραμύθι φαίνεται πια που θα καταλήξει, το περιτύλιγμα χαλάει και μεις μπορούμε να μένουμε πολιτικά ενεργοί και ιστορικά αισιόδοξοι. Και στις κινητοποιήσεις που έρχονται, που οι ίδιοι εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, θα αποφασίσουν εμείς θα είμαστε παρόντες.
Θοδωρής Σπηλιόπουλος
Χαϊδάρι

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *