Η Κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει την στρόφιγγα ...στη μέγγενη η Τ.Α 31/10/2019.

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι λέμε συνολικά τώρα κάνουμε τοποθέτηση για τα θέματα των εργαζομένων και νομίζω ότι… πως το λέμε;

Να πω τη λέξη φρέσκα κουλούρια δηλαδή θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι είναι σε μια διαδικασία που διεκδικούν και έχει νόημα αυτή τη στιγμή να υπάρχουνε αποφάσεις συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά το δυνατόν ομόφωνες.

επομένως εγώ καταλαβαίνω και θα πω μετά την αγωνία του Δημάρχου και της πλειοψηφίας ωστόσο όμως θέλω να πω μιας και άνοιξε λίγο η συζήτηση με δυο κουβέντες, δε θα μακρηγορήσω, το εξής.


Η δική μου η εκτίμηση με βάση το τελευταίο τρίμηνο που παρουσιάζει όλα είναι μέρος της αλήθειας, οι διαφορετικές διατυπώσεις.

 Η δική μου η εκτίμηση θα έλεγα ότι είμαστε σε οριακό σημείο. Δηλαδή δεν είμαστε σε σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε γιατί όντως υπάρχει το αναγκαίο αποθεματικό που προβλέπει δυόμιση μισθούς και 500.000 το μήνα περίπου κ.λπ. κ.λπ. όπως έτσι πήγε όλη η πενταετία.

Όμως για λόγους πολιτικούς, όχι της δημοτικής αρχής γενικότερα αλλά και αναπτυξιακούς που ανέφερε ο συνάδελφος ο..... εξαιτίας της αντιαναπτυξιακής λογικής για μια σειρά θέματα που δε θα το αναλύσω, θα έχουμε την ευκαιρία να εξηγήσω το γιατί.

 Για λόγους λοιπόν πολιτικούς μνημονίων και μεταμνημονιακής κατάστασης στην ουσία δεν μπορέσαμε να έχουμε μεγαλύτερη εισπραξιμότητα από όλους από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους κ.λπ.


Το θέμα είναι λοιπόν τώρα ότι στην ουσία, και γι’ αυτό λέω ο Δήμαρχος ίσως πρέπει να κάνει πίσω σε αυτό το θέμα, από εδώ και πέρα θα έχει μια σειρά ζητήματα συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή που θα πρέπει να πάρει πολιτικού χαρακτήρα αποφάσεις. Τι εννοώ;

Στην
ουσία λοιπόν οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι αν είδατε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης με τα λίγα που καταλαβαίνω και έχω μάθει τόσα χρόνια εδώ από τις οικονομικές επιτροπές, λοιπόν στην ουσία δεν πρόκειται αν αποδώσει ούτε από τα 23 δισεκατομμύρια που είναι για την τοπική αυτοδιοίκηση, 27 εντάξει, ούτε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αυτών που δεν έκανε με την αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων να είναι εστιασμένα σε έργα και όχι γενικά χρήμα, τα 2,3 δισεκατομμύρια που απορροφήθηκαν περίπου το 1,6, αυτή τη στιγμή στον καινούριο προϋπολογισμό τα 600.000.000 που είναι το υπόλοιπο δεν υπάρχουν και επομένως είναι ζήτημα διεκδίκησης. Το λέω αυτό γιατί θα λείψουνε στο σχεδιασμό συνολικά των δήμων και όταν λέμε για 2,3 δισεκατομμύρια είναι σχεδόν όσο ήταν ο προηγούμενος προϋπολογισμός για την τοπική αυτοδιοίκηση για να έχουμε μία αίσθηση του μέτρου.

Αυτό λοιπόν θα έχει αντανάκλαση στην τοπική αυτοδιοίκηση και σήμερα η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε στην ουσία θέλει να περάσει μια σειρά φόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους δήμους για να έχει έσοδα. Αυτό λοιπόν άλλοι θα το κάνουν μετά χαράς θα πετάξει η καρδούλα τους και τα φτερά τους και είναι έτοιμοι γι’ αυτό μια σειρά δήμαρχοι.



 Μια σειρά άλλοι δήμαρχοι θα προσπαθήσει να τους εκβιάσει κλείνοντας την στρόφιγγα μέσω της Περιφέρειας με το σύστημα αυτό και κάποιοι δήμαρχοι που θα παλεύουν όπως και εδώ ο δικός μας που όλο αυτό το διάστημα εγώ αναγνωρίζω έχει κάνει προσπάθειες θα πηγαινοέρχεται στα υπουργεία και θα σταλιάζει προσπαθώντας μέσα από τις προσωπικές σχέσεις κ.λπ., τα γνωστά που κάνουν όλοι οι δήμαρχοι που επιμένουνε να πάρει κάποια χρήματα.
Η ουσία λοιπόν είναι νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι το κίνημα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ξαναϋπάρξει, αν θέλουμε να πούμε ότι όπως λοιπόν και το εργατικό κίνημα και γενικότερα το λαϊκό κίνημα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ολοκληρώστε λίγο.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι τελειώνω Πρόεδρε, λοιπόν ολοκληρώνω τη σκέψη μου. Λέω λοιπόν και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και πέρα από τις επιμέρους διαφορές πολιτικές και ιδεολογικές υπάρχουν ας πούμε μια διαχωριστική κόκκινη γραμμή θα λέγαμε όσον αφορά τι τοπική αυτοδιοίκηση θέλουμε και όσον αφορά το τι να υπηρετεί. Αν δηλαδή θα υπηρετήσει θα είναι μέρος του συνολικότερου τρόπου διακυβέρνησης της χώρας που θα είναι ας πούμε να εξυπηρετεί τη διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο ή θα εξυπηρετεί τους εργαζόμενους.

 Εγώ αισιοδοξώ λοιπόν ότι εδώ πέρα θα πάρουμε σοφές αποφάσεις κατά το δυνατόν σύννομες θα έλεγα και είναι ένα ζήτημα διεκδίκησης και για την παραπέρα… εξάλλου έχουμε μπροστά μας συνέδρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκλογές ΠΕΔΑ, εκλογές ΚΕΔΕ και αυτή η μάχη στην ουσία τώρα ξεκινάει και θα κριθεί.
Άρα λοιπόν τελειώνω με αυτό για τον προϋπολογισμό θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε συνολικότερα ορισμένα πράγματα, για τις πραγματικές δυσκολίες που υπάρχουνε και το που οφείλονται. Αυτά.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *