Θετικό σημάδι Η κοινή στάση των εργαζομένων ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 31/10/2019


ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν εγώ καταρχήν θεωρώ σημαντικό και θετικό το ότι το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων φέρνει ένα ομόφωνο ψήφισμα. Θεωρώ σημαντικό το ότι σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ενιαίο τρόπο ανεξαρτήτως χρώματος των συνδικαλιστικών παρατάξεων κινήθηκε με μια λογική, είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ανήκε στη ΔΑΚΕ και σε όλους τους αγώνες είχε ενιαία στάση με τις άλλες παρατάξεις…Όχι;
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, είχα μία αίσθηση ότι ένα σημείο ήτανε ενιαία η στάση του.
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, δεν ήταν ο πρόεδρος; Καλά, είναι τυπικό, εννοώ ότι ο εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής… ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ μάλλον για την ακρίβεια. Θεωρώ λοιπόν ότι σε αυτή την ιστορία που επιχειρήθηκε με ένα σμπάρο πολλά τριγόνια δηλαδή ήταν ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα. Όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση στην ουσία και τα εργασιακά δικαιώματα κατεδάφισε τις κλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και παράλληλα όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση. Και έτσι έχουμε ένα νόμο που στην ουσία τον λέμε Νόμο 179 αλλά τώρα είναι 178, καλά για λόγους νομίζω για να μπορούμε να συνεννοούμαστε θα συνεχίσουμε τον λέμε Νόμο 179.
ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ: Άρθρο είναι.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Άρθρο ναι, αυτό εννοώ, εντάξει συγνώμη, το άρθρο. Έχει δίκιο ο κ. Ασπρογέρακας. Λέω λοιπόν τώρα όσον αφορά την ουσία του πράγματος και με αφορμή και την προηγούμενη συζήτηση νομίζω ότι είμαστε σε μια φάση που οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια των μνημονίων, η εμπειρία μου είναι και από τα νοσοκομεία και αλλού.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κ. Σπηλιόπουλε ολοκληρώστε.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι ακόμα δεν ξεκίνησα, συγνώμη. Νομίζω ότι υπάρχει μια στροφή στον τρόπο αντιμετώπισης της εργασίας σαν δημόσιοι υπάλληλοι και αυτό εγώ το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Δηλαδή δίνουν και την ψυχή τους, κάνουν υπερεργασία απλήρωτοι σε δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές χωρίς οι διοικήσεις είτε είναι δήμοι είτε είναι νοσοκομείο ή οτιδήποτε άλλο να είναι εξασφαλισμένα τα ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων, το οποίο το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό.
Το λέω αυτό γιατί και προηγουμένως με έναν τρόπο έτσι κάπως οριζόντιο είπαμε κάποιοι συνάδελφοι είπαν αυτούς τους ψηφίζουμε, τους άλλους δεν τους υποστηρίζουμε κ.λπ. κ.λπ. Νομίζω λοιπόν ότι το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους όλα αυτά τα χρόνια τα παραδείγματα είναι θετικά και είναι ζήτημα στην ικανότητα των διοικήσεων να παίρνουν το παραπάνω αυτό που απαιτείται που απαιτεί αν θέλεις και η κάθε κοινωνία από τον κάθε εργαζόμενο και  στο πόστο του. Υπάρχουν ζητήματα, πολλές φορές χρεώνουμε τους εργαζόμενους για ζητήματα που αφορούν τον τρόπο διοίκησης και τον τρόπο οργάνωσης και τον τρόπο μηχανοργάνωσης ή στελέχωσης ή εκσυγχρονισμού με τη σύγχρονη τεχνολογία για να είναι αποδοτικός στο 8ωρο του ή στην υπερωρία του ή στη νυχτερινή του βάρδια.
Νομίζω λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι και η πλειοψηφία εγκρίνει και συμφωνεί με τη διατύπωση, αυτό είναι δηλαδή όλη η ιστορία, τελειώνω Πρόεδρε με τη διατύπωση που λέει ότι διεκδικούμε τη μη εφαρμογή των συγκεκριμένων άρθρων και ειδικότερα το άρθρο 179 που ιδιωτικοποιεί τους τομείς της καθαριότητας κ.λπ. κ.λπ. Αυτό λοιπόν είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης και το θεωρώ σημαντικό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις, δεν ξέρω θα δούμε τι θα ακουστεί μέχρι το τέλος, κατά πλειοψηφία πολύ μεγάλη απ’ ότι αισθάνομαι θα υπηρετήσει αυτό το ας το έλεγα σύγχρονο δόγμα με τη θετική πλευρά το οποίο θα εξασφαλίσει και τη δουλειά των εργαζομένων και την αποτελεσματικότητα των δήμων γιατί ουσία όλη αυτή η ιστορία. Έτσι; Υπάρχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη αλλά και αλλού. Έτσι; Πρόσφατα είδαμε τον κόσμο στη Χιλή που βγήκε έξω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ολοκληρώστε κ. Σπηλιόπουλε.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι. Εκεί λοιπόν είναι όλα ιδιωτικά. Είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν που ξαφνικά το είχαμε ξεχάσει και τώρα μπορούμε να το ξαναθυμηθούμε και να γίνουμε όλοι σοφότεροι. Αυτά.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *