ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Μείωση Όγκου στην Πηγή .ΑΝΤΙΦΑΣΗ οι εξαγγελίες με την παραμονή του 1,69 στα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ .ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ .31/10/2019



 Θέλω να πω μερικά πράγματα. Λοιπόν όχι πολλά αλλά σημαντικά και με βάση το σημερινό πλαίσιο και το πρόγραμμά μας θα κάνω μια δημόσια τοποθέτηση με αρθρογραφία με αφορμή τη σημερινή συζήτηση. Οπότε θα πιάσω ορισμένα πράγματα, τους κεντρικούς άξονες.
Λοιπόν σήμερα κουβεντιάζουμε το θέμα των ανταποδοτικών τελών το οποίο παραμένει μετά από πρόταση της σημερινής δημοτικής αρχής στο 1,69 ανά τετραγωνικό μέτρο το οποίο καθορίζει μετά και όλα τα ανταποδοτικά τέλη που αφορούν καταστήματα και άλλες χρήσεις. Εμείς θεωρούμε το λιγότερο αντιφατικό και άτολμο το ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή η οποία έχει εξαγγείλει στο πρόγραμμα της απ’ όσο έχω διαβάσει τη μείωση του όγκου στην πηγή. Την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και μια σειρά άλλες δράσεις, τους 4 κάδους και ότι θα εξέταζε και τους 6 δεν ξέρω. Θεωρώ ότι είναι μία αντίφαση γιατί από τη στιγμή που αυτό θα εξαγγείλει και θα αρχίσει να το προχωράει σημαίνει ότι τα έξοδα που είναι περίπου 1.000.000 χοντρικά, τα χρήματα που πληρώνουμε για να… οι 20.000 τόνοι επί 49 μας κάνει περίπου 1.000.000 συν όταν αντί να τα πηγαίνουμε κατευθείαν απάνω στο Σχιστό, είναι περίπου 1.150.000 μου φαίνεται μέσον όρο λέω τα τελευταία χρόνια. Που σημαίνει ότι αν, να το πω με ένα παράδειγμα.
Το 40% των απορριμμάτων είναι οργανικά ή πράσινο. Αν λοιπόν εφαρμοστεί από την αρχή ένα πρόγραμμα με γρήγορους ρυθμούς και με τη βοήθεια των δημοτών βάζοντας καφέ κάδους και μαζεύοντας ό,τι σχέση πράσινο εντατικοποιούμενοι σε αυτή την κατεύθυνση σημαίνει, παίρνοντας υπόψη ότι ζούμε και στην ελληνική πραγματικότητα, ότι το 20% στις 20.000 σημαίνει ότι περίπου 8.000 τόνοι δε θα θάβονται. 8.000 τόνοι μας κάνει επί 49, επί 50 ένα αντίστοιχο νούμερο. Βάζοντας λοιπόν ότι…
ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: Πόσοι τόνοι;
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Σημαίνει 400.000 ότι μπορεί να κερδίσεις. Εγώ λέω επειδή ζούμε στην ελληνική πραγματικότητα παίρνοντας υπόψη ότι το επίπεδο της διαπαιδαγώγησης του πληθυσμού είναι χαμηλό και οι διεθνείς νόρμες λέει ότι χρειάζεται περίπου μια πενταετία δαπανώντας κάποια χρήματα λέω λοιπόν ότι μπορείς να κερδίζεις 200.000 το χρόνο.
Επίσης θέλω να πω ότι από τους 20.000 τόνους 4.500 τόνοι, 2.500 και 2.500 περίπου, 2.300 και 2.200 είναι χαρτί και χαρτί συσκευασίας. Και αυτό λοιπόν εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν σχέση πιλοτικές, δηλαδή δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία με το πρόγραμμα ΧΑΡΤΟΦΑΓΟΣ που είναι και εκπαιδευτικό και που δεν εφαρμόστηκε την προηγούμενη πενταετία παρά μόνο στο τέλος εξαγγέλθηκε. Λέω λοιπόν ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να εκπαιδεύσει τον πληθυσμό και τους καταστηματάρχες και τις λαϊκές να μαζεύεις αυτά τα χαρτιά και έτσι σιγά-σιγά δηλαδή ο στόχος του 52%, δεν είναι ένα πράγμα το οποίο είναι εδώ απρόσιτο γιατί δεν… το έχει ας πούμε τα Βριλήσσια και άλλοι δήμοι είναι ξέρω εγώ στο 20 κ.λπ. αν και το σύνολο των δήμων της Αττικής είναι ας πούμε σε ένα… είναι σε πολύ χαμηλό ποσοστό κάτω από το 15%.
Εμείς έχουμε κάνει κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δε θα φάω ώρα γι’ αυτό, έχουμε γράψει στο πρόγραμμά μας, θα επανέλθω και δημόσια γι’ αυτό που χάσαμε. Η πρόταση που κάνω λοιπόν αυτή τη στιγμή θα τους δώσω μετά και γραπτώς στην αρμόδια αντιδήμαρχο είναι η εξής. 16 με 24 Νοεμβρίου του 2019 ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Μείωσης Αποβλήτων. Νομίζω ότι είναι πεδίο δόξης λαμπρό για την αρμόδια αντιδήμαρχο και τον… νομίζω ότι έχουμε και εντεταλμένο σύμβουλο του Δημάρχου που ανακοινώθηκε, πεδίο δόξης λαμπρό και για τους δύο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κ. Σπηλιόπουλε ολοκληρώστε σας παρακαλώ.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι δεν μπορώ να ολοκληρώσω Πρόεδρε, εκθέτω ορισμένα πράγματα. Και δεν κάνω επανάληψη, λέω, διαβάζω ορισμένα πράγματα.....
.....


ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν το σύνθημα που υπάρχει είναι «Άλλαξε τις συνήθειες σου μείωσε τα απόβλητά σου» και καλεί τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένους πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να συμμετάσχουμε.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, η οποία θα εστιάζει στο τρίπτυχο μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να διοργανωθούν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για τη μείωση των αποβλήτων. Το διάστημα που θα πρέπει να υλοποιηθεί η δράση είναι μεταξύ 16 και 24 Νοεμβρίου 2019.
Πέρσι λοιπόν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, υλοποιήθηκαν 14.000 δράσεις χωρίς να συμμετέχουμε λόγω της θέσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα μπορούμε να κάνουμε θετική κριτική στην καινούρια Δημοτική Αρχή ή αλλιώς θα κάνουμε αρνητική κριτική.
Τελείωσα λοιπόν κ. Πρόεδρε και πιστεύω λοιπόν λέω το εξής. Αν η Δημοτική Αρχή Δήμαρχε αποδεχτεί την πρόταση του Θεοφίλη έστω συμβολικά να κάνει μία μείωση για να δείξει την τάση εγώ θα κάνω τροποποίηση της ψήφου μου που είναι αρνητική και θα ψηφίσω μαζί με το Θεοφίλη που είπε συμβολικά με ψήφο ανοχής την τάση αυτή, αλλιώς θα καταψηφίσω. Τα υπόλοιπα δημοσίως και με γραπτό λόγο. Αυτά.
Στα υπόλοιπα θέματα, μισό λεπτό, στα υπόλοιπα θέματα εγώ θέλω για κάθε ένα θέμα να πω δυο κουβέντες. Όταν θα έρθει η ώρα της ψηφοφορίας θα πω τότε. Στα υπόλοιπα θα τα ψηφίσω τα υπόλοιπα κ.λπ. με δυο κουβέντες. Εντάξει; Επιχειρηματολογία.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *