Το ιστορικό μιας πετυχημένης συναυλίας

 


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018- Αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου.
Βίντεο από τη συναυλία που διοργάνωσαν οι "Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου" , με τους Σπύρο και Τάσο Λούκο 
Mια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά, που συγκίνησε και ενθουσίασε το παρευρισκόμενο πλήθος. Οι δυο καλλιτέχνες ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο γνωστά έντεχνα ελληνικά και ξένα τραγούδια, αλλά ταυτόχρονα παρουσίασαν και δικά τους τραγούδια.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1230193540453118&id=699873326760531

27/9/2018
Μιλώντας και παίζοντας μουσική για την ΣΥΝΑΥΛΙΑ των "ΔΥΟ " ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΣΟΣ ΛΟΥΚΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  στο Θανάση Λαζαρίδη  στο Κόκκινο 105.5,μια  μέρα πριν την εκδήλωση  :

Για διευκόλυνση σας σε ιδιωτική ηχογράφηση :

https://drive.google.com/file/d/1Gke_xOwxnJJnwKMchw6SsyWoprvzZFHt/view?usp=drivesdk Το Α μέρος της συνέντευξης του Σπύρου Λουκου στο Κόκκινο 105.5 στο Θανάση Λαζαρίδη 

https://drive.google.com/file/d/13Ucez9PVg7c4vvjV1ICE2tG4ysHyPmV1/view?usp=drivesdk Η παρέμβαση του Θοδωρή Σπηλιοπούλου στη συνέντευξη του Σπύρου Λούκου στο Κόκκινο 105.5 στο Θανάση Λαζαρίδη

 Ένας από τους στόχους μας ως παράταξη είναι να αναδείξουμε τον πολιτισμό στην πόλη μας και να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι νέοι σε αυτόν. Ο πολιτισμός, άλλωστε, έχει μεγάλη σημασία. Συμβάλλει στην ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη των ανθρώπων και δη των νέων, καθώς και στην καλλιέργεια, τη μόρφωση και την ανάδειξη των ηθικών αξιών. 
   Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, σκοπός μας είναι να δώσουμε έμφαση και στην ιστορική μνήμη του Χαϊδαρίου. Και λέγοντας ιστορική μνήμη εννοούμε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία. Επίσης, έχει μεγάλη σημασία να προβάλουμε τους ζωγράφους και τους λογοτέχνες που έχουν συνδεθεί με την πόλη μας. Παράλληλα, καλό θα ήταν να διοργανώνονται συναυλίες, εκθέσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 
   Αυτό που θέλουμε, είναι να δώσουμε βήμα έκφρασης στους νέους και στους καλλιτέχνες, καθώς και την πρωτοβουλία να κάνουν πράγματα κι έτσι να επιτύχουμε έναν πολιτισμικό πλουραλισμό. 

   Ο Σπύρος και ο Τάσος Λούκος δημιούργησαν το σχήμα τους, «ΔΥΟ», το 2009 και παράλληλα είναι μουσικοί και σε άλλα σχήματα. Το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι ενώνουν διάφορα είδη μουσικής και εποχές. Γεννήθηκαν στο Χαϊδάρι και από μικρή ηλικία ασχολούνται με τη μουσική. 
   Ο Σπύρος σπούδασε κλασικό και τζαζ πιάνο, κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Αθήνας. Είναι και ενορχηστρωτής και έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα. Επίσης, διδάσκει μουσική, και κυρίως πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και Ιστορία της Δυτικής Μουσικής. Ακόμη, συνθέτει πρωτότυπη μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη διαφήμιση. Επιπροσθέτως, είναι και τραγουδοποιός. Το 2006 προκρίθηκε στην τελική δεκάδα του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Το 2012 και το 2018 το 2ο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσίασε τα τραγούδια του στο πλαίσιο του κύκλου παρουσιάσεων Νέων Ελλήνων Δημιουργών. Το 2013 προκρίθηκε στην τέταρτη ακρόαση της Μικρής Άρκτου. Αρχές του 2018 δημιούργησε το δικό του τρίο, παρουσιάζοντας ζωντανά τα τραγούδια του και παράλληλα προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. 
   Ο Τάσος σπούδασε ντραμς, κλασικά κρουστά, κιθάρα, πιάνο και φωνητική και είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει συνεργαστεί ως μουσικός και ενορχηστρωτής με πολυάριθμους καλλιτέχνες και σχήματα, καθώς και σαν session μουσικός σε studio ηχογραφήσεις. Έχει υπάρξει μέλος διάφορων φιλαρμονικών, όπως και του δήμου Χαϊδαρίου, παίζοντας κρουστά. Συγχρόνως, ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού δραστηριοποιούμενος σε όλο το φάσμα της αρχιτεκτονικής. Το 2008 δημιούργησε το αγγλόφωνο σχήμα «Άπολις», που το 2013 προκρίθηκε στην τέταρτη ακρόαση της Μικρής Άρκτου. Το 2017 εκδόθηκε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “The Sun Has Fallen” και ο progressive rock ήχος του group έλαβε άριστες κριτικές από τον Τύπο. Τέλος, ασχολείται με την προσωπική του ελληνόφωνη τραγουδοποιία προετοιμάζοντας καινούργιο υλικό. 

Ανάδειξη πολιτισμού στην πόλη μας και συμμετοχή ακόμη περισσότερων νέων σε αυτόν
                      ↓
∙ ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη των ανθρώπων και δη των νέων
∙ καλλιέργεια 
∙ μόρφωση
∙ ανάδειξη ηθικών αξιών. 


ΣΤΟΧΟΙ

∙ έμφαση και στην ιστορική μνήμη του Χαϊδαρίου (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία) 
∙ προβολή ζωγράφων και λογοτεχνών που έχουν συνδεθεί με Χαϊδάρι 
∙ συναυλίες, εκθέσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς
∙ βήμα έκφρασης στους νέους και στους καλλιτέχνες, πρωτοβουλία να κάνουν πράγματα 
↔ πολιτισμικός πλουραλισμός


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *