Θ. Σπηλιόπουλος: Η απλή αναλογική διαλυτήριο παλαιοκομματισμού και διαπλοκής στους Δήμους


Αναλυτική συνέντευξη στο έντυπο “Χαϊδάρι Σήμερα”.


πηγή: ''Χαϊδάρι Σήμερα''

Παρότι δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσημα η υποψηφιότητα του Θοδωρή Σπηλιόπουλου για τον δημαρχιακό θώκο του Χαϊδαρίου, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της παράταξής του “Πολίτες σε Δράση” (ΠσΔ) ετοιμάζονται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
«Μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου θα γίνει η ανοικτή συνέλευση και η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου δημάρχου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Είναι μια σημαντική διαδικασία, μέσα από την οποία αναδεικνύεται ή επικυρώνεται κάποια υποψηφιότητα. Σε εμάς δεν υπάρχουν χρίσματα και δεν αποφασίζει κάποιος πυρήνας», είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο Θ. Σπηλιόπουλος. Επειδή όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιο άλλο πρόσωπο, στην ουσία το όνομα του υποψηφίου δημάρχου των ΠσΔ είναι ήδη γνωστό.
Πρόσφατα η παράταξη νοίκιασε γραφεία επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 69, στο Δάσος, γεγονός που δεν στερείται σημασίας, αφού προφανώς επιδιώκεται να δοθεί εκλογικό βάρος στη συνοικία αυτή. Στο κεντρικό Χαϊδάρι οι ΠσΔ θα στεγαστούν σε κάποιο κιόσκι σε κεντρικό σημείο.
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον κ. Σπηλιόπουλο για τον σχεδιασμό του ενόψει εκλογών.
– Στοχεύετε να κάνετε ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς χώρους ή σε άλλες δημοτικές παρατάξεις;
Η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα να γίνουν προγραμματικές συγκλίσεις, με δημόσιο διάλογο. Έχουμε τις προγραμματικές μας προτάσεις, που καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να καταλάβει τι προτείνει ο καθένας. Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μας. Έχουμε μια αναπτυξιακή πρόταση για το Χαϊδάρι και πιστεύουμε πως αυτή την τετραετία δεν έγινε τίποτα, υπήρξε μια μεγάλη στασιμότητα. 
Προγραμματικά απευθυνόμαστε και σε άλλες παρατάξεις, για να δούμε τι προθέσεις υπάρχουν. Θεωρούμε πως ο συνδυασμός μας είναι πλατύς και χωράει και άλλους ανθρώπους, όπως και το πρόγραμμά μας. Η πρώτη μας κατεύθυνση είναι προς την ισχυροποίηση. Ενεργούμε όλη αυτή την τετραετία με ανθρώπους που είναι στο κίνημα, στους μαζικούς συλλόγους και σε άλλους φορείς της πόλης. Έχουμε ανοίξει συζητήσεις, κοινές πορείες και δράσεις. 
– Θα θέλαμε την άποψή σας για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές, όπως την θεσμοθέτησε η κυβέρνηση.
Ήρθε η ώρα να λειτουργήσει η απλή αναλογική σαν διαλυτήριο των σχέσεων του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα δώσει τη δυνατότητα για προγραμματικές συγκλίσεις προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *