ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΣΔ ΓΙΑ ΡΕΜΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΔΑΦΝΙΟΥ

7 Φεβ 2018
 Προς:
  • Περιφέρεια Αττικής – ΤΜΗΜΑ ΡΕΜΑΤΩΝ
  • Περιφέρεια Αττικής – Δυτικός Τομέας
  • Δασαρχείο Αιγάλεω
  • Δήμος Χαϊδαρίου - Πολιτική Προστασία
  • Πυροσβεστική Υπηρεσία
  • Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Ένα τμήμα του ρέματος κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών στο Ύψος του Άλσους Δαφνίου Χαϊδαρίου έχει φράξει - Χρειάζεται άμεσα να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά και τα πεσμένα δένδρα – Τα πρανή του ρέματος κατολισθαίνουν

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από υποδείξεις κατοίκων, επισκεφτήκαμε το Άλσος Δαφνίου, Δήμος Χαϊδαρίου και διαπιστώσουμε ότι ένα τμήμα του ρέματος κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών στο Ύψος του Άλσους Δαφνίου Χαϊδαρίου, απέναντι από τη Μονή Δαφνίου, έχει φραχτεί από φερτά υλικά και πεσμένα δένδρα [Φωτογραφία 2] τα δε πρανή βρίσκονται σε κακή κατάσταση [Φωτογραφία 1,4]. Χρειάζονται να ληφθούν άμεσα μέτρα.
Κατά την διάρκεια των έντονων βροχών που έχουν προηγηθεί, έχουν σχηματιστεί έντονες αυλακώσεις ή έχουν βαθύνει προϋπάρχουσες σε αρκετά σημεία του Άλσους. Αυτές οδηγούν τα επιφανειακά νερά και χώματα στο ρέμα, παράλληλα στη Λ.Αθηνών που καταλήγει στον Σκαραμαγκά, αφού διασχίσει και τον οικισμό της Αφαίας.
Ο μεγάλος όγκος νερών και τα φερτά υλικά, έχουν προκαλέσει την καταστροφή μεγάλου μέρους του πυθμένα του ρέματος, την εκτροπή του και την καταστροφή του ενισχυμένου με τσιμέντο πρανή της Λ. Αθηνών. Επίσης ο μεγάλος όγκος φερτών, έχει σχεδόν φράξει το υπόγειο κανάλι για τα όμβρια που έρχονται και από το όρος Αιγάλεω και εκβάλουν στον ίδιο ρέμα. [Φωτογραφία 3]

Η κοίτη του ρέματος έχει μικρύνει σε διάφορα σημεία από φερτά υλικά, κορμούς δένδρων, με αποτέλεσμα να εκτρέπεται μέσα στο Άλσος, να πνίγει τη βλάστηση και να εκθέτει σε κίνδυνο τις ρίζες πολλών δένδρων που κινδυνεύουν να πέσουν.

Είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα, να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά και τα πεσμένα δένδρα κατά μήκος του ρέματος, γιατί κινδυνεύουν με κατολίσθηση τα πρανή που σχεδόν εφάπτονται με τη Λ. Αθηνών, να προκληθούν ζημιές στο Άλσος και πλημμύρες στην περιοχή.

Σας στέλνουμε αποκαλυπτικές φωτογραφίες για να διαπιστώσετε την κατάσταση του ρέματος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – Τηλ. Επικοινωνίας 6945291676



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΑ 1 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΑ 2



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΑ 3


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΑ 4



ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *