Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ 12-2-2018




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των "Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου" με θέμα: "Η εικόνα του πρόσφυγα στα βιβλία για παιδιά" τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα  του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου.
 Η παρουσίαση - εισήγηση έγινε από την καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  κ. Αγγελική Γιαννικοπούλου. Ο επικεφαλής  των «Πολιτών σε Δράση» Θοδωρής Σπηλιόπουλος τόνισε  εισαγωγικά την  επιθυμία της κίνησης να αναδείξει θέματα σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα κι έξω από τα καθιερωμένα, με σκοπό την αφύπνιση και την ενεργή συμμετοχή  των συμπολιτών μας  σε τομείς που αγγίζουν  ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας.

«Η προσφυγιά είναι κοινή μοίρα των λαών, γι’ αυτό και όλο και συχνότερα, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη προσφυγική κρίση, αποτελεί ένα από τα θέματα του εικονογραφημένου βιβλίου. Όμως, η ανίχνευση της εικόνας του πρόσφυγα στα βιβλία που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο όσους εμπλέκονται στην αγωγή των παιδιών, αλλά και κάθε σκεπτόμενο πολίτη που θα ήθελε να διαπιστώσει πώς εγγράφεται στα κείμενα που απευθύνονται στη γενιά του αύριο η έννοια της ταυτότητας και της ετερότητας» τόνισε μεταξύ άλλων  η κ. Αγγελική Γιαννικοπούλου στην εξαιρετική της παρουσίαση. 

  Η εκδήλωση   είχε και  έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα ιδιαίτερα στο κλείσιμο  παρουσιάζοντας το  video με το τραγούδι-θρήνο του Σύριου Πρόσφυγα, καθώς ατένιζε τη θάλασσα την οποία μόλις είχε διαβεί για να φθάσει στην ελληνική γη. Μετά την παρουσίαση έγιναν μικρές τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους. Ανάμεσα σε αυτές ξεχώρισαν οι αναφορές των εκπαιδευτικών στην υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία του Δήμου μας, την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε τα προσφυγόπουλα να ενταχθούν στη σχολική πραγματικότητα, αλλά και τη μεγαλύτερη προσοχή και βοήθεια που πρέπει να καταβάλλει η πολιτεία στο σημαντικό αυτό  ζήτημα.






ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *