Περιοδεία στα μαγαζιά της Αγων. Στρατ. Χαϊδαρίου




Περιδιαβαίνοντας επί δίωρο για τα Χρόνια Πολλά την Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου
Όλοι συμφωνούμε ότι η Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου χρειάζεται ειδικά μέτρα ενίσχυσης, για να γίνει τόπος προορισμού.

Χρειάζεται μία δημόσια συζήτηση και όχι μια γενική αναφορά.
Το έλλειμμα μιας μελέτης που να μετράει την κίνηση του αγοραστικού κοινού τις καθημερινές και τα Σάββατα η τις γιορτές θα ταν μια αφετηρία για λύσεις που να στέκουν σε μια τετράγωνη λογική ανάλυσης των στοιχείων.
Π.χ. εμείς βάζουμε για προβληματισμό.
Ψωνίζουν η κάνουν βόλτα σε ένα τμήμα της Αγωνιστών, περίπου το 1/ 3 των πολιτών, που είναι μια βόλτα 20 λεπτών έως το πολύ 30 '.
Στη συνέχεια ο αγοραστής κατευθύνεται στο Αιγάλεω, Περιστέρι η Κορυδαλλό με τελικό προορισμό την Ερμού, Αιόλου, Μοναστηράκι, όπου το εορταστικό κλίμα είναι σαφές.
Αν αυτή η ανάλυση θεωρηθεί επαρκής, προκύπτει το βασικό ερώτημα τι μπορεί να γίνει ώστε το υπόλοιπο των εορτών, στις εκπτώσεις και το Πάσχα που έρχεται, να εφαρμοστούν τεχνικές που να κρατάνε ευχάριστα τον κόσμο αλλά να προσελκύσουν και άλλους από διπλανούς δήμους.
Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα.
Μπορούν κατά μήκος της πόλης οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι του Χαϊδαρίου, να έχουν εκδηλώσεις όπως, να κερνάνε την μαστίχα, την ρακί, τις ελιές τους, μαζί με τις χορωδίες τους, τα χορευτικά τους, κατά την διάρκεια μιας η περισσοτέρων ημερών που αν χρειαστεί, να γίνει και εκτροπή της κυκλοφορίας δοκιμαστικά.


Ακόμα και την φιλαρμονική διπλανών δήμων μπορούμε α δανειστούμε.
Να ζητηθεί βοήθεια από τις ορχήστρες της ΕΡΤ αλλά πριν απ' αυτό, να ζητηθεί από τις μουσικές χορευτικές και θεατρικές ομάδες των λυκείων αλλά και από όλους τους Χαϊδαριώτες μουσικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να βάλουν πλάτη.

Με κάποιο τρόπο θα λέγαμε, αντί να πάει ο κόσμος στα μαγαζιά να πάνε τα μαγαζιά στον κόσμο.
Όπως φιλοξενεί το δημαρχείο τους ανθρώπους του κοσμήματος και άλλων εικαστικών, να δοθεί η δυνατότητα στα μαγαζιά κατά ενότητες να αναδείξουν τα προϊόντα τους και να μπορούν να κλείσουν με ειδικές εκπτώσεις προϊόντα, που θα πάνε άλλη μέρα να τα αγοράσουν.

Αν στεκόμαστε σε αυτά είναι γιατί υπάρχει μια απελπισία σε ανθρώπους που όπως είπαν, επί 30 χρόνια πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους και τώρα αισθάνονται ότι λυγίζουν.
Κουβεντιάσαμε βέβαια και τα αυτονόητα για τον φωτισμό, την καθαριότητα, την έλλειψη έργων, την καθυστέρηση έργων ακόμα και αυτών που έχουν εγκριθεί από την περιφέρεια, το συγκοινωνιακό, την έλλειψη χρημάτων, τις δυσκολίες με τα χαράτσια.
Με ενδιαφέρον άκουσαν τις σκέψεις μας πως το Χαϊδάρι μπορεί να γίνει τουριστικό πολιτιστικό προϊόν με αιχμή την ανάδειξη της Αρχαίας Ιεράς οδού, σαν συνδετήρια οδός ανάμεσα στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 δηλαδή την Ελευσίνα. Εξηγήσαμε την άποψη μας για τα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και την ανάδειξη και ανάπλαση του Σκαραμαγκά, πρόταση τεκμηριωμένη, κοστολογημένη, που αρνείται να κουβεντιάσει η δημοτική αρχή, μιας και δείχνει τον τρόπο που μπορεί η Περιφέρεια να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία του Χαϊδαρίου.

Επίσης, εξηγήσαμε τις επιπτώσεις της άρνησης που έχει η δημοτική αρχή να αποδεχτεί σύγχρονες λύσεις για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, την ανακύκλωση, πράγμα που θα είχε άμεση αντανάκλαση στην μείωση των ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ και στα μαγαζιά όπως συμβαίνει σε όλους τους διπλανούς δήμους (1,69 το Χαϊδάρι, τα ακριβότερα στην Αττική, 1,10 διπλανοί δήμοι).

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *