ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018- ΟΜΙΛΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


Α. Μέρος ομιλίας
Καταψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό 2018.  Ότι σπέρνεις θερίζεις είπαμε. Και τρία χρόνια η διοίκηση εγκλωβισμένη σε μια αυτοαναφορική πραγματικότητα δεν σχεδίασε τίποτα.
Το βασικό πρόβλημα που έχει αυτός ο προϋπολογισμός είναι ότι υφίσταται την έλλειψη πολιτικής βούλησης ....που δεν είχε η δημοτική αρχή ,στο να αλλάξουν τα πράγματα.
Ξεκίνησε την θητεία της με μια θεώρηση ότι αφού είχαμε μνημονιακές κυβερνήσεις και δεν είχαμε κυβερνήσεις πού να την εμπνέουν σύμφωνα με την ιδεολογική τους αντίληψη άρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα .,έλεγε ότι έχει δεμένα τα χέρια να κάνει κάτι άλλο...
Τρία χρόνια μετά παρά την εμπειρία από την άσκηση διοίκησης είναι εγκλωβισμένη στο να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.
Ότι σπέρνεις θερίζεις λέει ο λαός ...
Αρνούμενη να δει η δημοτική αρχή ότι ανακύκλωση, μείωση όγκου απορριμμάτων στη πηγή σημαίνει οικονομία για τον δήμο, θέσεις εργασίας, λιγότερες διαδρομές απορριμματοφόρων, λιγότερα καύσιμα και και ανταλλακτικά, σημαίνει μικρότερα ανταποδοτικά τέλη που είναι τα πιο ψηλά στην Αττική 1,69 όταν οι διπλανοί δήμοι έχουν πάρα πολύ χαμηλότερα (1,10).

Η άρνηση της συζήτησης της πρόταση των Πολιτών σε δράση Χαϊδαρίου που σχεδόν ένα χρόνο την προβάλλουμε για ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ σημαίνει ότι χάνεται μια σημαντική ευκαιρία για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Η λογική του δεν διαθέτουμε χρήματα στο να δίνουν μελέτες στον ιδιωτικό τομέα, τους εγκλώβισε σε μη παραγωγή έργου. Γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρεις χρήματα από την περιφέρεια ή άλλο φορέα είναι η κατάθεση ώριμης μελέτης.
Η πρώτη φορά που γίνεται αυτό είναι για τον ΚΑΠΗ ...
Ούτε γι'αυτό ....λάθος τι να πω..
Εντάξει έγινε για τα αντιπλημμυρικά της περιφέρειας ....
Η απαγκίστρωση από τα μνημόνια τον Ιούλιο του 2018 θα βελτιώσει τους αριθμούς αλλά θα υπάρξει χρονοκαθυστερηση να εκφραστεί αυτή η βελτίωση στην κοινωνία.
Μέχρι τότε θα συνεχίζονται μέτρα και ημίμετρα για ανακούφιση των ανθρώπων που τάχουν ανάγκη από το κεντρικό κράτος αλλά και από τους δήμους. 
Β. Μέρος ομιλίας 
Σύγκριση με το Αιγάλεω ..
Πώς θα ψηφίζουμε από δω και πέρα αναμορφώσεις
Δεν υπάρχουν μελέτες για σύγχρονη τεχνολογία στην αποκομιδή
Για τον Σκαραμαγκά υπάρχει πολιτική βούληση από κυβέρνηση και Περιφέρεια
Τα αντεπιχειρήματα της διοίκησης
Τι λέγαμε εμείς για τα αντιπλημμυρικά όταν στις λαϊκές συνελεύσεις ο δήμαρχος τ΄ αμφισβητούσε..
Ελευσίνα: Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, προέκυψε και δεν το είχαμε σχεδιάσει. Καλώ να σχεδιάσουμε τον προυπολογισμό, σύμφωνα με τα μονοπάτια πολιτισμού και να διεκδικήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Να γίνει μελέτη και να την παρουσιάσουμε στην περιφέρεια, ώστε να χρηματοδοτηθεί. Να αναδείξουμε δηλαδή τα πολιτιστικά ιστορικά μνημεία του Χαϊδαρίου.Αυτό σημαίνει και θέσεις εργασίας. 

Όσο αφορά άλλους τομείς, αργήσαμε πάρα πολύ την ίδια ώρα που η Πετρούπολη που πήρε 900.000 για τον ηλεκτροφωτισμό, 2.000.000 για βρεφονηπιακούς, 2.500.000 για διάφορες ανακατασκευές, 150.000 για γυμναστήρια κ.λπ. 

Πρέπει ο δήμος, τα δύο χρόνια που μένουν, να βάλει νερό στο κρασί του και να δει η τεχνική υπηρεσία που δεν μπορεί να τα κάνει όλα, να σκύψει η δημοτική αρχή γενικά στο ζήτημα ανάπλασης της πόλης, σε συνεργασία με την περιφέρεια. 
Συνήθως οι δήμοι, ένα μήνα πριν βλέπουν τι έχει γίνει από έργα, απολογισμός της δουλειάς δηλαδή και μετά καταθέτουν τον προύπολογισμό. 
Η δημοκρατία λέει πως ο πολίτης πρέπει να μπορεί να συμμετέχει εγκαίρως. 
Πρέπει να κουβεντιάζουμε στο δημοτικό συμβούλιο, αυτά που ενδεχομένως συζητάει η κάθε παράταξη ξεχωριστά. Τι θα γίνει με το θέμα Λολοσίδη, Κατερίνα και αναβάθμιση του κέντρου, τι θα γίνει με την συγκοινωνία, στην εκδήλωση που έγινε, δεν ακούσαμε την άποψη της δημοτικής αρχής. Τι θα κάνουμε για το δάσος, θα το κουβεντιάσουμε, τι θα κάνουμε με την Καραϊσκάκη και την Αγων. στρ. Χαϊδαρίου, θα κουβεντιάσουμε αν πρέπει να μονοδρομηθούν; Να κουβεντιάσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, όχι με πολιτική αντιπαράθεση αλλά με τεχνικούς όρους. 

Επειδή δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόγραμμα γι αυτό καταψηφίζω τον προϋπολογισμό. 
Π.Χ. Θα συζητήσουμε αν θα πεζοδρομήσουμε κάποιον δρόμο; ή θα σχεδιάσουμε να γίνουν ποδηλατόδρομοι στο Χαϊδάρι; 
Για την κεντρική αποθήκη που υπάρχει αρθρογραφία, εγώ δεν λέω πως φταίει η δημ. αρχή , φταίνε όλοι οι προηγούμενοι, ποιος είναι ο σχεδιασμός για αυτό;;; 
Για τον πολιτισμό πρέπει κάποια στιγμή να κουβεντιάσουμε... 
Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα μας δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε, μέχρι τότε θα αρθρογραφούμε. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα σας ζητάμε να αλλάξετε Ρότα. 

δείτε το βίντεο : 

Προυπολογισμος 2018 ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


https://www.youtube.com/watch?v=5SoxEkhyLew&feature=youtu.be




ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *