Ακατανόητη ΑΡΝΗΣΗ Να συμμετάσχουμε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ανακύκλωση Χαρτιού στα σχολεία ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

8,'15" έως 13'09"  στο παρακάτω βιντεον
https://youtu.be/DyIhClxQnEk
η απευθειας  παρακατω 
https://youtu.be/2pBnWjxi0sg
Να συμμετάσχουμε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ανακύκλωση Χαρτιού στα σχολεία ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΙΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ .
Παγερά αδιάφορη η πλειοψηφία  για τέτοιες δράσεις .
ΕΥΡΕΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ.:
Το Μάρτιο και τον Απρίλιο της χρονιάς κάναμε εκδηλώσεις κεντρικό χαρακτήρα που έχει σχέση με ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ  απορρίμματα στην πρώτη εκδήλωση με την Αφροδίτη ΜΠΙΖΑ ΚΑΙ ι τη δεύτερη εκδήλωση Με δική μας πρωτοβουλία σε σχέση με τον απολογισμό της περιφέρειας δυτικής Αθήνας το προηγούμενο χρονικό διαστημα με αναφορά και σε έργα στο Χαϊδάρι

  Και σε αυτή την εκδήλωση   αναφερθήκαμε εκτος των άλλων και στο θέμα  των Απορριμάτων  και τις καθυστερήσεις  εφαρμογής των ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ για τα Απορριμματα .

Με βάση ααυτες τις εκδηλώσεις και  τα συμπεράσματα ήρθαμε στο δημοτικό συμβούλιο και είχαμε ζητήσει να γίνει συζήτηση  για  αυτα τα ζητήματα .
Επίσης δεν έγινε συζήτηση για αυτό το ζήτημα πάρα τις υποσχέσεις .
 Αυττή τη στιγμή έχω μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση με βάση τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στα σχολεία.

 Λέω λοιπόν ότι υπάρχουν προγράμματα  που έχουν ξεκινήσει και  τώρα υπάρχει η τρίτη  περίοδος (  τελευταία) συμμετοχής για τους μήνες ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
Θαθελα να ξέρω αν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το πρόγραμμα που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου τους μαθητές και τους γονείς στη γειτονιά και επίσης νομίζουμε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία στα σχολεία .
Παρότι εμείς θα επανέλθουμε και συνολικότερα για το ζήτημα της ανακύκλωσης της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων στην πηγή και είναι θέμα το οποίο το αναδείξαμε στη συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη και κάναμε κριτική για αυτό ( τα υψηλά ανταποδοτικά ) 

Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός αυτές τις καταστάσεις με βάση το τοπικό σχέδιο που ομόφωνα έχουμε ψηφίσει 

ΑΛλά αφού δεν έχει εφαρμοστεί σε κανένα επίπεδο Θα μας δοθεί η δυνατότητα κουβεντιάζοντας για τον προϋπολογισμό να επανέρθουμε για αυτά τα ζητήματα αναλυτικά και εμείς Έτσι κι αλλιώς έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για ενημέρωση του πληθυσμού ζητάμε να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις που εκεί θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε περιοχή να γίνει αναλυτικότερη συζήτηση και ευαισθητοποίηση του κόσμου πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα με αυτές τις διαδικασίες να πάμε σε μία ευαισθητοποίηση του κόσμου να παρθούν αποφάσεις που να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών και επειδή ρητορικά με ρώτησες την προηγούμενη συνεδρίαση ο δήμαρχος αλλά εμείς έχουμε να προτείνουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Στο ρητορικό ερώτημα του δημάρχου εμείς τι προτείνουμε λέω ότι αν χρειαστεί θα είμαστε έτοιμοι και γι'αυτό να προτείνουμε όπως καταθέσαμε πρόταση και για την συνολική ανάπτυξη στο Χαϊδάρι 

 Όσον αφορά τα πράσινα σημεία ή το τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο θέλω να του πω ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό να καταθέσουν τις προτάσεις παρότι δεν είναι δικό μας Το ζήτημα είναι ζήτημα της πλειοψηφίας 
Ωστόσο εμείς Είμαστε ικανοί και σε αυτό το ζήτημα να συμβάλλουμε στο να υπάρξουν στιγμές προτάσεις

 θα φέρω λοιπόν ένα παράδειγμα αυτή τη στιγμή συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση που λέει ότι υπάρχει δυνατότητα κάνουμε μία επένδυση της τάξεως 75.000 αν είναι μεταλλικοι κάδοι είτε στο μισό αν είναι πλαστικοι καδοι 37.500 .
Σε γρήγορο χρονικό διάστημα ο δήμος Όχι απλώς να αποσβέσει αλλά θα εχει έχει και κέρδος  στα 180.000 .Αυτή η πρόταση που λέμε δεν είναι κάτι το οποίο εμείς το ανακαλύψουμε αλλά υπάρχουν στοιχεία από άλλους δήμους που έχουν προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση .

 σήμερα τη δυνατότητα  τρία χρόνια  εμπειρίας σε Παναθηναϊκό επίπεδο  να δείξουμε πόσο έχουν προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση πάρα πολλοί δήμοι γι'αυτό και επισημαίνουμε για άλλη μια φορά τις ευθύνες σας .

Για αυτό το λόγο θα εκδώσουμε και σχετικό δελτίο τύπου με προτάσεις και παραδείγματ .

Και παράλληλα με τους εκπροσώπους μας θα το θέσουμε στις επιτροπές παιδείας στους συλλόγους γονέων σε κάθε διεύθυνση χωριστά ενερωνοντας με τις προτάσεις μας 


Καθώς και στις γειτονιές που ζητάμε λαϊκές συνελεύσεις με μοναδικό θέμα αυτό ,θέμα που το είχαμε θέσει εκ άλλου σε πολλές απ αυτές που εσείς κάνατε και εμείς συμμετείχαμε .

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *