ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Θα είμαι ο πρώτος πόλος στις Δημοτικές εκλογές

Ήταν απαραίτητο να ξανασυστηθούμε. «Είμαι ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος» μου είπε στην αρχή της συνέντευξης. Τον κοίταξα λίγο απορημένος γιατί υπήρξαμε συμμαθητές!!

Συνέχισε: «Μην απορείς. Αρκετοί στο Χαϊδάρι με συγχέουν με τον Κώστα Σπηλιόπουλο. Είναι ένα ζήτημα που με κυνηγάει από την ημέρα που ιδρύσαμε τον συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».
Σημ. Συντ.: Στις Δημοτικές εκλογές του ’14 οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» συγκέντρωσαν ποσοστό 14,5.
Ερ.: Με την απλή αναλογική θα διατηρήσετε το ποσοστό σας;
Απ.: Θα το αυξήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε αυτό το νέο πλαίσιο εκλογών σε συνεργασίες. Βασική προϋπόθεση να συμπλέουμε στις προγραμματικές θέσεις. Κρατάμε χαμηλούς τόνους. Κάνουμε αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους. Μας ενδιαφέρει η γειτονιά μας, η πρόοδος και η ανάπτυξή της. Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να συμφωνήσουμε και με άλλους ανθρώπους που συμφωνούν βασικά με το πρόγραμμά μας.
Ερ.: Με τον Κώστα Ασπρογέρακα έχετε κάνει κάποια επαφή;
Απ.: Μετά τις εκλογές του ’14 ήπιαμε έναν καφέ και τα είπαμε. Αλλά αυτό ήταν όλο.

ΤΑ ΟΧΙ

-Στον λαϊκισμό
-Τον βερμπαλισμό
-Τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις Δημοτικές δράσεις. Από τις πεζογέφυρες μέχρι τον Σκαραμαγκά και την ανάπλαση της περιοχής.
Ερ.: Δηλαδή, είσαστε αντίθετοι στην παραχώρηση του τουριστικού περιπτέρου στο Δαφνί, στο ΤΑΙΠΕΔ;
Απ.: Το τουριστικό περίπτερο πρέπει να ανήκει και στο Δήμο. Εμείς δεν βλέπουμε μόνο το Χαϊδάρι, αλλά ολόκληρη την Δυτική Αθήνα. Η ανάπτυξη ξεκινάει από το πάρκο «Τρίτση» και καταλήγει στο παραθαλάσσιο πάρκο του Σκαραμαγκά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ερ.: Σας βοηθάει σαν συνδυασμό η κεντρική πολιτική σκηνή και οι επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα;
Απ.: Ο Πρωθυπουργός έχει υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις προγραμματικές του θέσεις, όπως τις ανέλυσε στην Θεσσαλονίκη. Ο Σύριζα πρέπει να κυβερνήσει τα επόμενα δύο χρόνια. Πιστεύω ότι μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια.
Ερ.: Δεν βρίσκεται κάτι αρνητικό στους συντρόφους σας που παίρνουν τις αποφάσεις;
Απ.: Έχουμε διαφωνήσει κάθετα με το έλλειμμα στήριξης στους μικρομεσαίους. Χρειάζεται φορολογική ανακούφιση. Μια βαθιά ανάσα για τα νοικοκυριά και τους μη έχοντες θα είναι το 1 δις, που υποσχέθηκε ότι θα μοιράσει ο Πρωθυπουργός. Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα μειωθεί ο ΦΠΑ στο 14%. Το συμπέρασμα βγαίνει από δηλώσεις των επικεφαλείς των δανειστών.

ΚΑΙ Η ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ερ.: Ας επιστρέψουμε στο Χαϊδάρι. Τι γίνεται με τον διαχειριστικό έλεγχο των προηγούμενων ετών;
Απ.: Υπάρχει έλλειμμα στο Ταμείο 10.000.000 ευρώ. Τα χρωστούν 13 επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που χρωστούν 1,2 εκατ. ευρώ. Αν προκύψουν πολιτικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Μέχρι τώρα πλήρωναν μόνο τα κορόιδα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Ερ.: Υπήρξαν υπόγειες διαδρομές που σας στέρησαν την δυνατότητα να πάρετε μεγαλύτερο ποσοστό;
Απ.: Ιστορικά έχει αποδειχθεί. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες μεθόδους. Και κυρίως είμαστε κάθετα αντίθετοι στις συναλλαγές με χρήματα για την προσέλκυση ψηφοφόρων.
Ερ.: Αυτή την ώρα υπάρχουν δύο πόλοι στο Χαϊδάρι. Είναι η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Βαγγέλης Ντηνιακός. Πιστεύεται ότι μπορείτε να τους κερδίσετε;
Απ.: Στις επερχόμενες Δημοτικές θα είμαι ο πρώτος πόλος. Αυτή την σιγουριά, μου την μεταφέρουν συμπολίτες μου, που με σταματούν στον δρόμο και μου λένε «Θόδωρε κάναμε λάθος που δεν σε ψηφίσαμε».
Ο επίλογος αυτής της συνέντευξης του ανήκει.
«Δυστυχώς η πόλη πεθαίνει. Αντί να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, αυξάνει δραματικά. Δεν υπάρχουν μελέτες ούτε για την ρυμοτομία ούτε για την συγκοινωνία. Το εμπορικό μας κέντρο πρέπει να αναβαθμιστεί. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ενημερώνουν τακτικά τα σχολεία. Κάθε Σάββατο είμαστε στην Λαϊκή αγορά. Ο αγώνας να ξέρετε δικαιώνεται μόνο όταν υπάρχουν λύσεις. Για ένα καλύτερο Χαϊδάρι για τα παιδιά μας».
Σημ. Συντ.: Απαραίτητη διόρθωση του Θοδωρή Σπηλιόπουλου, 3.500.000 € χρωστούν 13 επιχειρήσεις.
Εφημερίδα City View – 7ο τεύχος
Α. Θεοφιλόπουλος
http://www.ctview.gr/?p=28690

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *