ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Θοδωρής Σπηλιόπουλος:Καλούμε την Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την ΑΡΝΗΣΗ της να συμμετάσχει στον γιορτασμό της απελευθέρωσης της Αθήνας

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την ΑΡΝΗΣΗ της να συμμετάσχει στον γιορτασμό της απελευθέρωσης της Αθήνας
Παρέμβαση του Θ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ επικεφαλής των «Πολιτών Σε Δράση Χαϊδαρίου»,
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου (19/09/2016), αναφορικά με την άρνηση του Δήμου στην κοινή εκδήλωση της «Επετείου της Απελευθέρωσης»
 Κύριε, Δήμαρχε, τις πολιτικές διαφωνίες τις σεβόμαστε ,ωστόσο υπάρχουν κάποια σοβαρά πολιτικά ζητήματα διαχρονικά σημαντικά που θα μπορούσατε να βάλετε τη διαφωνία σας διαφορετικά με ποικίλους τρόπους.....
  Και είναι αυτά τα ζητήματα: η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής, το Μπλόκ 15 στο Χαϊδάρι και αλλά αυτής της πολιτικής σημασίας....
.
τα οποία ήταν αιτήματα όχι μόνο μετά τη μεταπολίτευση,όπως έγινε με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης αλλά ακόμη και μετά τον εμφύλιο... ....
που αυτή τη στιγμή , με αυτή η κυβέρνηση, με αυτά τα χαρακτηριστικά για τα οποία έχουμε διαφορετική εκτίμηση, γίνονται κάποιες θετικές ενέργειες αντίστοιχης σημασίας με τις προσπάθειες αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης,.
Τότε να σου θυμίσω όλοι μας κάναμε κάποιες παραχωρήσεις προκειμένου να επιβάλλουμε τον γιορτασμό της Εθνικής Αντίστασης μετά την Χούντα.
  Με αυτή την έννοια, επειδή θέλω να είμαι επιεικής και επειδή σέβομαι την διαφορετική άποψη λέω απλά ότι είναι λάθος από το Δήμο Χαϊδαρίου να κορυφώσει με αυτό τον τρόπο την πολιτική και ιδεολογική αντίθεση που έχει ο κομματικός φορέας που ανήκεις σε ένα τέτοιο παλλαϊκό αίτημα.
 Εγώ λέω, με όλες μου τις ιδιότητες που δεν τις έχω κρύψει, ότι υπάρχει δυνατότητα σε αυτά τα θέματα να εφαρμόζεται και η πολιτική του αστερίσκου,δηλαδή της κατάθεσης της πολιτικής διαφωνίας, όπως έχουμε κάνει εμείς στο Δημ.Συμβούλιο σε προηγούμενες φορές και ειδικά για σοβαρά ζητήματα όπως αυτό του μεταναστευτικού που είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο και που μπορεί να έχουμε πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες, αλλά και εγώ 
προσωπικά για πράγματα που κάνει η σημερινή κυβέρνηση και που δεν μου είναι ευχάριστα, αλλά την υποστηρίζω συνολικά στη λογική ότι δε θέλω να ξανάρθουν αυτοί που διοίκησαν τον τόπο, το συνολικό πολιτικό σύστημα, ....πρέπει να βλέπουμε και αυτή την οπτική των πραγμάτων.
Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας κώδικας επικοινωνίας για μια σειρά σοβαρά πράγματα,.
οι μάχες θα έλεγα του Ελληνικού λαού για μια σειρά σοβαρά ζητήματα θα είναι μπροστά και δεν θα είναι πίσω και όλοι πρέπει να γίνουμε σοφότεροι με βάση την εμπειρία του παρελθόντος και πριν τη Δικτατορία και μετά τη Δικτατορία.
Η εικόνα της Ευρώπης είναι αντιφατική και τελειώνω με αυτό: από τη μια μεριά υπάρχει κόσμος που ξυπνά, κινητοποιείται, υπερασπίζεται αυτά για τα οποία αναφέρεστε και από την άλλη υπάρχουν όχι μόνο κυβερνήσεις αλλά και κινήματα που στρέφονται όχι απλά δεξιά, ακροδεξιά.
Και θα έλεγα ότι η ενωτική εμπειρία της Γ΄ Διεθνούς στην πάλη ενάντια στο φασισμό που όλοι την έχουμε γνωρίσει , αλλά  και στην Εθνική Αντίσταση θα πρέπει να μας καθοδηγεί.
Ο κίνδυνος μιας φασιστοποίησης της Ευρώπης θα πρέπει να μας κάνει όλους σοφότερους
Θα απέχω πολιτικά από την «ψηφοφορία» επί του ψηφίσματος .....
Συμπερασματικά σε μια εποχή επίθεσης παγκοσμίως από τις δυνάμεις του νεοφιλευλευθερισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των εθνικιστικών κομμάτων είναι ....
απαραίτητο να προβάλλουμε και να ενισχύουμε τα συγκλονιστικά διδάγματα της ιστορίας που αναφέρονται στην ενωτική απάντηση και μάχη των λαών ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό!
Και όπως είπα σε αυτό το σοβαρό ζήτημα θα επανέλθουμε αναμένοντας από σας μια νηφαλιότερη στάση και επανεκτίμηση.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *