Το πρόβλημα της ασφάλειας των πεζών έχει επείγοντα χαρακτήρα! (Ερώτηση του Θ. Σπηλιόπουλου στο Δημ. Συμβούλιο στις 28/9/2016)

   Οι ερωτήσεις είχαν ως στόχο να αναδείξουν ορισμένες πτυχές του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κεντρικό Χαϊδάρι, αλλά και του ιδιαίτερα σημαντικού προβλήματος της ασφαλούς διάβασης των πεζών στα πεζοδρόμια,ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου και να δοθούν λύσεις.

 Οι ερωτήσεις είχαν αναφορά:
1. Το πεζοδρόμιο επί της Λεωφόρου Καβάλας από το ύψος του Κωτσόβολου, μέχρι το ύψος της Θερμοπυλών(στο φανάρι).

Η διάβαση στο πεζοδρόμιο είναι εντελώς απαγορευτική αφού τα καθέτως παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν αφήνουν σπιθαμή πεζοδρομίου για τους πεζούς. Έτσι οι πεζοί αναγκάζονται με κίνδυνο της ζωής τους να κατεβαίνουν στη λεωφόρο Αθηνών, που σημειωτέον είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Είναι ευτύχημα που δεν υπάρχουν ακόμη από αυτό το λόγο, πεζοί θύματα.(Η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική).

2. Το ίδιο συμβαίνει αν θελήσουμε να κυκλοφορήσουμε στο Χαϊδάρι, όχι πεζοί, αλλά με το αυτοκίνητο μας , πάλι δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους που εμποδίζουν τη αμφίδρομη ροή των αυτοκινήτων. Ειδικά τις στιγμές που κυκλοφορούν και τα λεωφορεία η κατάσταση περιπλέκεται και δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος, τα κορναρίσματα, οι φωνές, οι διαπληκτισμοί και ο εκνευρισμός παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις εξής περιπτώσεις:
  •   Στο ύψος της Εθνικής τράπεζας, που τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες υπάρχει στάθμευση αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα της οδού Καραϊσκάκη.
  •   Στους δρόμους Ηπείρου, Πλαστήρα, Δαβάκη και γενικά στις οδούς που στρίβει το λεωφορείο ,η παράνομη στάθμευση ακόμη και στους "κώνους" απαγόρευσης στάθμευσης, καθιστά αδύνατη την κίνηση των λεωφορείων.                                                                                                                                
  •   Στην έξοδο προς την Ιερά οδό, στο ύψος του "μετρό” η κίνηση γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση, μιας και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εμποδίζουν την ροή και των δυο λωρίδων κυκλοφορίας. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Σελέκος, αναγνώρισε ότι όντως υπάρχουν τα προβλήματα αυτά, και υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπιστούν μέσα από ένα συνολικό σχέδιο που θα επεξεργαστεί ο Δήμος Χαϊδαρίου, αναφορικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την ασφαλή διάβαση των πεζών στα πεζοδρόμια 

                                                                               
                                                                Θοδωρής Σπηλιόπουλος

                                                                επικεφαλής των "Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου"



                                                                                   

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *