ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ:οταν παιζουμε το παιχνιδι της κολοκυθιας ο Λυκος θα φαει τα προβατα

ΠάρκοΤρίτση:όταν παίζουμε το παιχνίδι της κολοκυθιάς ο Λύκος θα φάει τα πρόβατα


Η αναγκαιότητα συμμετοχής στο Χαϊδάρι  σε ένα τριπλό ποδοσφαιρικό  αγώνα ανάμεσα σε ομάδα μεταναστών από τον Σκαραμαγκά, την εθνική ενόπλων Ελλάδας και την ομάδα παλαιμάχων Δαφνη Δασους Χαιδαριου δεν εμποδισε αντιπροσωπεία των ΠσΔ να παρευρεθεί σε εκδήλωση που έγινε την ίδια ώρα από τις αλληλέγγυες ριζοσπαστικές δημοτικές κινήσεις   με κύριους ομιλητές τους  δυο επικεφαλής, Κώστα Κάβουρα από το Ίλιον και Γιώργο Κομματά  από τους Αγίους Αναργύρους - Καματερό την Δευτέρα 27 -6 -2016.

Εξ άλλου αυτό το κάναμε και στο παρελθόν όσες φορές χρειάστηκε και στο παρελθόν κινηματικά αλλά και από την θέση  μας στο δημ.συμβ. Χαϊδαρίου  και του μέλους  του Δ.Σ του ΑΣΔΑ,  όταν με ερωτήσεις παρεμβάσεις τοποθετηθήκαμε πέρυσι, 

όσες φορές χρειάστηκε για να συμβάλλουμε στην λήψη μέτρων για πυροπροστασία αλλά και στο να παρθούν μέτρα μη  κατακερματσμού του πάρκου στο όνομα δήθεν της διάσωσης και της αδράνειας, με επιείκεια λέγοντας το, αλλά και για την πολιτική ευθύνη  της κυβέρνησης στο να υιοθετήσει εγκαίρως μια πανθομολογουμένως αποδεκτή ρεαλιστική πρόταση που συμπυκνώνεται σε μια φράση : ενιαίος φορέας με κρατική επιχορήγηση.

Γιατί το Μητροπολιτικό πάρκο θέλει δυο πράγματα για να ναι Μητροπολιτικό.

Α. Στήριξη με πολιτικές αποφάσεις  και όχι οικονομικά ημίμετρα που διαιωνίζουν μια ανεπαρκή πολιτική.



Β. Εξασφάλιση επισκεψιμότητας με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και εμείς από το Χαϊδάρι θεωρούμε ότι ανάμεσα στην παραλία Σκαραμαγκά, την 
μονή Δαφνίου, το ίχνος της αρχαίας Ιεράς οδού απο την μια πλευρα κσι το Παρκο Τριτση
απο την αλλη  , αυτό που λείπει σαν συνδετικος ιστος 

είναι πολιτικές αποφάσεις 

που θα κλείνουν την πόρτα στον ιδιωτικό τομέα και θα ανοίγουν βήμα το βήμα σε κοινωνικές πολιτικές για το περιβάλλον, την φύση και τους ανθρώπους, στα πλαίσια ενός ενιαίου συμπαγούς αναπτυξιακού εναλλακτικού μοντέλου
ανάπτυξης και για την Δυτική Αθήνα.

Δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά στο περιφερειακό συμβούλιο ακούστηκαν προτάσεις για παράδοση του πάρκου στον ιδιωτικό τομέα.

Να βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

Τουλάχιστον εδώ στο Χαϊδάρι που ζήσαμε τις εποχές Μαραβέλια με  ιδιωτικοποίηση των βρεφονηπιακών σταθμών του κέντρου Πολιτισμού και του Κολυμβητηρίου ξέρουμε τι κόστισε στη τσέπη των Χαιδαριωτών,των χρηστών αλλά και της εγκατάλειψης των υποδομών.




Γι αυτό και όχι μόνο άλλωστε υπήρξε συντριπτική  καταδίκη της παράταξης Μαραβέλια σε σημείο που να διαλυθεί και να μην κατέβει αυτοτελώς στις εκλογές. Οι καθυστερήσεις μας, οι ανεπάρκειές μας στη διεκδίκηση, η αναβλητικότητα της κυβέρνησης να πάρει τις σωστές αποφάσεις έγκαιρα, κάνουν τους υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού να έχουν είτε την αυταπάτη είτε την πεποίθηση ότι θα τους περάσει. Ότι μπορούν σε αυτές τις συνθήκες να επιβάλλουν τη συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών τους και στο περιβάλλον. Είμαστε παρόντες όχι για την εμπορευματοποίηση του πάρκου αλλά για την Μητροπολιτική του ανάδειξη. Και αυτοί που έχουν ολιγωρήσει να αναλάβουν τις ευθύνες επιταχύνοντας τις αναγκαίες διαδικασίες που περιγράψαμε που οι συλλογικότητες έχουν υιοθετήσει. 




Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Μέλος του Δ.Σ του ΑΣΔΑ
Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης 
Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *