Αντιπλημμυρικα :Παραμεριζουμε τις πολιτικες σκοπιμοτητες για αντικυβερνητικη φιεστακαι συμμετεχουμε στην κινητοποιηση τιυ δημου Χαιδαριου την Τετάρτη 16/12/2015.

Οι  "Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου" σχετικά με την κινητοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015 έχουν να δηλώσουν τα εξής:
1. Ο δήμαρχος κ.Μ. Σελέκος δε συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο για συζητηθεί το θέμα και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
2. Για μια ολόκληρη χρονιά δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ουσιαστική θωράκιση της πόλης. Και τώρα που το νερό έχει μπει στο αυλάκι ( με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια), προσπαθεί να θρέψει δάφνες, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα δράσης, ακριβώς για να καλύψει την αδράνεια του Δήμου.
3. Από τη συζήτηση του "Προυπολογισμού" και του "Τεχνικού Προγράμματος" σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φάνηκε η αδυναμία της Διοίκησης του Δήμου να επεξεργαστεί Πρόγραμμα και να δουλέψει με βάση τις απαιτήσεις των καιρών.Συγκεκριμένα:
  • Για μια σειρά έργα πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν επεξεργάστηκε τις απαραίτητες μελέτες.

  • Οι δυσκολίες να ανταποκριθεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου είναι γνωστές, γι' αυτό ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πολίτες σε Δράση" Θ. Σπηλιόπουλος, πρότεινε, για τις μελέτες , να γίνει σύμβαση με μελετητικό τεχνικό γραφείο, μιας και εμπειρία των γειτονικών Δήμων δείχνει ,ότι, για να μη χάνονται κονδύλια από τα ΕΣΠΑ, προϋπόθεση είναι η έγκαιρη κατάθεση των μελετών.

4. Η εμπειρία από την προηγούμενη αντίστοιχη κινητοποίηση, αλλά και το πλαίσιο της εξαγγελθείσας κινητοποίησης, υποδηλώνει την πρόθεση μετατροπής της συγκέντρωσης σε αντικυβερνητική φιέστα.
  Παρόλα αυτά όμως , οι "Πολίτες σε Δράση" συμμετέχουν στην κινητοποίηση , θέλοντας να να διατρανώσουν την θέληση τους να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει το Χαϊδάρι, ώστε επιτέλους να αποκτήσει ο Δήμος μας την πολυπόθητη αντιπλημμυρική προστασία!
  Παραμερίζουμε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, συμμετέχουμε , αλλά και καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της , και να δουλέψει αποτελεσματικά και ενωτικά , ώστε ο Δήμος να γίνει πιο αποτελεσματικός και να επισπευσθούν τα απαραίτητα έργα!
                                                                                                                    
                                                                                                                                     Για τους "Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου "

                                                                                                                                                                 Θοδωρής Σπηλιόπουλος


Σας παραθέτουμε την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπ.Τζιόκα:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών
Περιστέρι, 15-12-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Δήλωση του Σπύρου Τζόκα για την κινητοποίηση που διοργανώνει
ο Δήμος Χαϊδαρίου για τα αντιπλημμυρικά έργα

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής -όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αλλά κυρίως όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα- δεν αποτελεί μια γραφειοκρατία κλεισμένη στο κάστρο της εξουσίας. Έχει υιοθετήσει σχέση αλληλεπίδρασης με την κοινωνία, αφουγκράζεται και διαπιστώνει τα προβλήματα και επεξεργάζεται και μεριμνά για τις λύσεις τους. Είτε είναι στην άμεση αρμοδιότητά της, είτε διαμεσολαβώντας εκπροσωπώντας τους πολίτες με την κεντρική διοίκηση.

Αυτή η σχέση που αναπτύσσουμε συνεχώς με την κοινωνία δεν προτρέπει την απάθεια και την ανάθεση. Αντίθετα ενθαρρύνει την κινητοποίηση των πολιτών, τη συμμετοχή τους στα κοινά, τον έλεγχο των διοικήσεων όλων των φορέων είτε κυβερνητικών, είτε αυτοδιοικητικών. Δεν αισθανόμαστε την κινητοποίηση του λαού «απέναντί» μας, αλλά στο πλάι μας για την ισχυρότερη διεκδίκηση της λύσης των προβλημάτων.

Σε σχέση με την πρωτοβουλία του Δήμου Χαϊδαρίου να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, έχουμε θετικά αντανακλαστικά. Μας λυπεί όμως η λογική που τίθεται το ζήτημα από τη διοίκηση του Δήμου. Κάνει λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, καθώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Έπειτα από τη μακρά συνεργασία που είχαμε για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα, δεν δικαιολογείται η άγνοια. Είναι σε γνώση της διοίκησης του Δήμου τόσο η πολιτική βούληση όσο και οι σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται. Όπως είναι και σε γνώση της τα αντικειμενικά εμπόδια που υπερβαίνουμε καταναλώνοντας δυστυχώς πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα επιθυμούσαμε. Δεν υπάρχει άγνοια γιατί και η ίδια η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ανταποκριθεί σε πολλά ζητήματα ευθύνης της επικαλούμενη τα αντικειμενικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις. Και εφόσον δεν υπάρχει άγνοια, μας λυπεί η μικρότητα και η μικροπολιτική που διέπει την ανακοίνωση – κάλεσμα στη συγκέντρωση.
Όμως, δεν κουβαλάμε όλοι τα ίδια μυαλά. Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Αττικής, δεν θα αφήσουμε τις μικρότητες να οδηγήσουν σε μικροπολιτικό ανταγωνισμό. Γιατί αυτό μόνο έχει να βλάψει την κοινωνία και τα προβλήματά της. Αντίθετα θα αγωνιστούμε γι’ αυτά, ζητώντας πάντα τη μέγιστη συνεργασία, συμπαράταξη και κινητοποίηση όλων των φορέων, αλλά κυρίως του λαού της Δυτικής Αθήνας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας
Σπύρος Τζόκας
Υ.Γ. Διευκρινίσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα του Χαϊδαρίου:
Για το σημαντικότατα έργο του αγωγού της Λεωφ. Αθηνών: Έργο που χρονίζει από το 2005. Με την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας «ξεκολλήσαμε» το έργο, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, αναθέσαμε την αναγκαία επικαιροποίηση της μελέτης και την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης - καθώς πρόκειται για κεντρικό οδικό άξονα της Πρωτεύουσας. Η εκτίμηση είναι ότι στις αρχές του χρόνου το έργο θα αρχίσει με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του 2016.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει κονδύλια για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων πέριξ του νοσοκομείου «Αττικόν» και στην οδό Ελ Αλαμέιν της περιοχής Αστυθέα. Βρισκόμαστε σε πολύμηνη αναμονή ενεργειών του Δήμου Χαϊδαρίου για να προσκομίσει μελέτες για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων. Επομένως το ερώτημα είναι ποιος ολιγωρεί και ποιός κοροϊδεύει ποιόν!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *