ΕΠΙΤΕΛΟΥς ...ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στην Κοινωφελη...δικαιονομαστε για την επιμονη μας

ΣΚΑΜΠΑ: Καλή χρονιά. Παίρνω το λόγο όχι ακριβώς για το θέμα της αναμόρφωσης, που σαφώς την ψηφίζουμε. Βέβαια, εγώ θα ήθελα λίγο περισσότερες εξηγήσεις, όταν γίνονται αναμορφώσεις, που μου τις δίνουνε και η υπάλληλος που υποστηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Λεωνίδας, αλλά νομίζω ότι θα 'πρεπε να ενταχθεί λίγο στη διαδικασία των αναμορφώσεων, λίγο περισσότερες εξηγήσεις.

Παίρνω το λόγο γιατί στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς έγινε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το διαχειριστικό έλεγχο και για τον αντίκτυπό του στην κοινωνία και on και off the record κι αισθάνθηκα την ανάγκη κι εκεί να τοποθετηθώ και το ίδιο θέλω να πω κι εδώ. Είναι αλήθεια ότι όταν κοιτάζαμε τους προϋπολογισμούς του 2015 και της Κοινωφελούς και του Δήμου, τα κομμάτια αυτά για τα οποία γίνεται διαχειριστικός έλεγχος, δηλαδή οι παρακρατηθέντες, μη αποδοθέντες φόροι και οι υψηλές αμοιβές προς τρίτους, μας είχανε προβληματίσει.


Στη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δήμο είχε γίνει μία εκτενής ερώτηση από το Θοδωρή σε σχέση με την Κοινωφελή συνολικά, αλλά εστιασμένη κυρίως σε αυτά τα δύο, για τα οποία ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο κι εγώ κατ' ιδίαν είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου, οι οποίες αποτυπώνονταν και στα ερωτήματα.

Θέλω να πω ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη και εγώ και η Παράταξη με την επιλογή που έκανε η Δημοτική Αρχή, χρειαζόταν. Είναι απαραίτητο να ξέρουμε τι έχει γίνει. Μπορεί να μην έχει γίνει τίποτα. Το είπα και στο Συμβούλιο. Καμιά φορά μπορεί να επιλέξεις να μην πληρώσεις φόρους, για να πληρώσεις έναν εργαζόμενο. Πολιτικά μπορεί να 'ναι κι ορθό αυτό, παρότι δεν μπορούμε να το λέμε, ή να το αποφασίζουμε. Ομως είναι απαραίτητο να ξέρουμε.

Ζητήθηκε, δεν το είχα σκεφτεί, αλλά το συμμερίζομαι, να μη ζητηθούν στοιχεία για όλα αυτά πριν τελειώσει ο διαχειριστικός έλεγχος. Το συμμερίζομαι και ένα από τα ερωτήματα που είχα υποβάλει, το έχω αποσύρει. Θα περιμένουμε το διαχειριστικό έλεγχο, για να ζητήσουμε οποιοδήποτε στοιχείο.

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν, θέλω να πω ορισμένα πράγματα και μετά η Αθηνά η Σκαμπά με τη σειρά της, που συμμετέχει στην Κοινωφελή Επιχείρηση, να πει και αυτή ότι αξιολογήσει από τη συμμετοχή μας εκεί στην Κοινωφελή. Εμείς θα το ψηφίσουμε. Θα το ψηφίσουμε όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά.
Θέλω να πω το εξής, πάντα στα πλαίσια αυτού που λέμε της καλής γειτονίας και της καλής πρόθεσης, αλλά θέλω να περιγράψω το εξής κι έχει μία σημασία, εδώ είναι και διοικητικοί υπάλληλοι και είμαστε βεβαίως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για την Κοινωφελή Επιχείρηση, όπως γνωρίζετε, είχαμε πολλές απορίες. Παράλληλα, θα έλεγα ότι έχουμε εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που συμμετέχουν κι εγώ προσωπικά έχω εμπιστοσύνη και στο Λεωνίδα το Βουλγαρίδη σαν πρόσωπο και πρέπει να το πω εδώ πέρα, ότι και κάτω από αυτό το πρίσμα έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά ενέργειες.
Ποιες είναι αυτές οι ενέργειες.

 Εκτός από την παρουσία μας εκεί, καταθέσαμε και γραπτό υπόμνημα προς τον ίδιο, με ερωτήσεις τις οποίες μας απάντησε σε κατάλληλο χρονικό διάστημα γραπτά, τις έχει παραλάβει η Αθηνά.


 Με βάση τα στοιχεία που είχαμε, πήραμε τους προϋπολογισμούς, παρά το ότι υπήρχε διοικητικό έλλειμμα, δηλαδή δεν υπήρχανε ο κατάλληλος αριθμός υπαλλήλων, πήραμε κάποια στιγμή τους προϋπολογισμούς.
Εχουμε συστήσει μία ομάδα που παρακολουθεί απ' τη δική μας πλευρά με βάση τους αριθμούς κυρίως και με τη φυσική παρουσία της Αθηνάς το τι γίνεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Μας απασχολεί λοιπόν να δούμε τι έγινε, τι συμπεράσματα υπάρχουν και το τι θα γίνει. Δεν θεωρούμε ότι έχει κλείσει με αυτό που το ψηφίζουμε. Θα 'ρθούμε στην πορεία, πιστεύουμε σε ένα δίμηνο - τρίμηνο. Πιστεύω ότι και η Διοίκηση θα 'ναι έτοιμη, έτσι πιστεύω σε ένα δίμηνο - τρίμηνο.
Γι' αυτό λέω, εγώ προσωπικά δεν βιάζομαι και σαν Παράταξη δεν βιαζόμαστε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουνε.

 Ο ρόλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης μπορεί να αναβαθμιστεί.

 Αλλά πρώτα πρέπει να καθαρίσει η ιστορία.

 Οπως έχω τοποθετηθεί ποικιλοτρόπως και επειδή ξέρω ότι ειπώθηκαν και κάποια σχόλια, εμείς ήμασταν υπέρ του διαχειριστικού ελέγχου, αλλά είχαμε προτείνει και άλλες εναλλακτικες λύσεις όσον αφορά το τι θα ψάξουμε. Στην ουσία το κάνουμε.
Δηλαδή, εμείς έχουμε Συμβούλους, ανθρώπους είτε μηχανικούς, είτε οικονομολόγους, ανάλογα, είτε νομικούς, για την κάθε περίπτωση. Αυτό θέλω να γίνει και θεσμικά. Χαίρομαι που γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, το διαχειριστικό έλεγχο, ο οποίος θα βάλει τα πράγματα στον τύπο των ήλων. Εύχομαι να μη βρεθεί τίποτα θα έλεγα για κανέναν. Δεν το ξέρουμε. Αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτο το μήνυμα που περνάει στην κοινωνία και του Χαϊδαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Διοικητικές Υπηρεσίες, ότι η περίοδος ας πούμε χάριτος έχει τελειώσει.
Από εδώ και πέρα πρέπει όχι απλώς με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου και κυρίως με την αντίληψη, ότι ο κόσμος εδώ πέρα έχει απαιτήσεις απ' το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό που λέγαμε να γυρίσει σελίδα, να γίνει στην πράξη και εύχομαι να γίνει στην πράξη όχι μόνο από την έννοια του απολογισμού, αλλά και από την έννοια της αναπτυξιακής πορείας, διότι στην ουσία το αναπτυξιακό εργαλείο που έχει, ή αυτό που δεν μπορεί αλλιώς να κάνει ο Δήμος, είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση. Τελείωσα εγώ απ' τη δική μου πλευρά.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *