ΕΣΟΔΑ: Το ερώτημα λοιπόν το πολιτικό που ξαναβάζω ....και το 'χω ξαναβάλει , είναι σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να κάνει ο Δήμος όσον αφορά τη διασφάλιση των εσόδων.

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ       ΙΑΝ 2015
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Σαν συνέχεια των προηγούμενων παρατηρήσεων πρέπει να πούμε το εξής. Και σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής στη δουλειά που κάνουμε προσπαθούμε και με τη δική μου τη συμμετοχή ένα-ένα κωδικό προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Και αυτή η δουλειά γίνεται παρουσία και των οικονομικών παραγόντων και όσων άλλων χρειαστεί να παρευρεθούν.
          Στην αναμόρφωση αυτή εδώ, την οποία εμείς θα την ψηφίσουμε γιατί είναι αληθινή, προσπαθεί να αντιστοιχηθεί μια σειρά προβλημάτων που αφορούν το, το Δήμο. Δηλαδή τι θέλω να πω, πάμε παραδείγματος χάρη στις πιστώσεις που πρέπει να περιοριστούν. Ορισμένες απ'αυτές γίνονται μηδενικές εκ των πραγμάτων, παρ'ό,τι φαίνεται ας πούμε σάκοι απορριμμάτων κλπ, κλπ, κλπ, νομίζω ότι υπήρχε και μια τακτική ας πούμε κατασπατάλησης θα λέγαμε σε μια σειρά τομείς, έτσι; Δηλαδή κανένας δεν ήλεγχε απλώς στο παρελθόν αν χρειαζότανε ή δεν χρειαζότανε, αγοραζόντουσαν. Αυτή τη στιγμή λοιπόν και με την πίεση που υπάρχει προς τις Υπηρεσίες, απορρίμματα, μικροεργαλεία, δηλαδή υπήρχε μια τακτικότητα ας πούμε θα λέγαμε  ελλειμμάτων είτε υλικών είτε εργαλείων ή οτιδήποτε άλλο, με μια μοναδική κανονικότητα στο παρελθόν. Αυτό το πράγμα λοιπόν έχει περιοριστεί.   
          Υπάρχει ένα ζήτημα βέβαια όσον αφορά τις, τα έργα, αλλά αυτό είναι αντικειμενικό, έχει σχέση με, με το ότι κάποια πράγματα δεν γίνανε μέσα στη χρονική περίοδο.
          Πάμε λίγο στις, κάνω σχολιασμό κατά κατηγορία. Εχω μια διαφωνία, που το 'χω πει αλλεπάλληλες φορές για τα όμβρια, που εδώ καταργείται και ξαναμπαίνει. Βέβαια καταργείται ένα κονδύλι της τάξης των 3.000, δηλαδή από 4 μειώνεται κατά 3 και ξαναμπαίνει 5. Βάζω λοιπόν όλο το σκέλος όσον αφορά αυτό.
          Νομίζω -το 'χω πει πάρα πολλές φορές- το κονδύλι της τάξης των 12.000, γιατί αυτό νομίζω είναι το τελικό κονδύλια κατά χρονιά, πρώτον ότι δεν αντιστοιχεί και δεύτερον, δεν έχει αποτέλεσμα. Και τρίτον, το λέω έτσι πολύ ωμά, να μην το ανοίξουμε το θέμα, το 'χω πει και στον Μιχάλη, να αλλάξουμε εταιρεία. Να δούμε τι γίνεται και αλλού, έτσι; Είτε την κάνουμε είτε τα παίρνουν τα λεφτά είτε δεν τα παίρνουν, το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Πρώτον η συχνότητα που γίνεται, το αναλύω αυτό το κομμάτι για να το, εγώ λέω αν δεν μπορούμε, πρέπει να γίνει 20.000, 18.000, αυτό είναι τάξη μεγέθους για να καθαριστεί ένας Δήμος και να 'χεις αποτέλεσμα στη μυοκτονία και τα λοιπά. Να το βρούμε στην επόμενη αναμόρφωση, εντάξει; Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα, που είναι πρόβλημα ουσίας. Σταματάω, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε εδώ πέρα σήμερα.
          Λοιπόν, πάμε στο εξής. Θα ήθελα να πείτε στο, κλείνοντας ας πούμε, όσον αφορά τον Παιδικό Σταθμό στο Δάσος Χαϊδαρίου. Είχαν σταματήσει τα έργα, ξαναβάζουμε ένα κονδύλι 120.000. Στην ουσία είμαστε έξω κατά ένα χρόνο. Ποια είναι αυτή τη στιγμή η προοπτική διαθέτοντας αυτό το κονδύλι των 120.000, πότε θα παραληφθεί; Μισό λεπτό.
          Λοιπόν, πάμε στο κονδύλι που είπε και ο κ. Τσατσαμπάς και που έχω αναφερθεί επανειλημμένα. Η πραγματικότητα ποια είναι, η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε ένα κονδύλι 5,200, που έγινε 7 εκατομμύρια, 6,687 και το 1 συν 174.481 δεν είναι λογιστική τακτοποίηση, είναι αποτέλεσμα ότι μια σειρά περιπτώσεις δεν πληρώσανε την τελευταία χρονιά. Ανάμεσα σ'αυτές είναι η Γ Δ και διάφορες άλλες, έτσι, οι οποίες είναι σημαντικά νούμερα, έχει σχέση με έσοδα του Δήμου.         
          Το ερώτημα λοιπόν το πολιτικό που ξαναβάζω εδώ πέρα εγώ και το 'χω ξαναβάλει κ. Μοσχονά γιατί θέλω να μου απαντήσετε, είναι σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να κάνει ο Δήμος όσον αφορά τη διασφάλιση των εσόδων.
Ξαναθυμίζω απλώς ότι είπα στη συζήτηση που ήτανε παρουσία της κυρίας της νομικού συμβούλου του Δήμου, ότι αν θεωρεί ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο δουλειάς
\ και βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κάνουμε απολογισμό
 και να πούμε ότι ξέρετε δεν προλάβαμε αυτά τα, να κινήσουμε τις νομικές διαδικασίες και πέρασε η πενταετία ή όπου είχαμε πενταετία και είχαμε... τις διαδικασίες, τριετία και στο τέλος θα μείνουμε πολιτικά ικανοποιημένοι ότι ναι μεν δικαιωθήκαμε
 αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος,
 διότι οι δικαστικές αποφάσεις έχουν συγκεκριμένη νομολογία, θα ήθελα λοιπόν με αφορμή αυτό και αν δεν μπορούμε σήμερα, να έρθουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να πούμε είτε ότι μπορεί να ανταποκριθεί η Νομική Υπηρεσία. Αλλά στο σκέλος των 7.830.000 χοντρικά που είναι, έχουμε ιεραρχήσει με νομικό και οικονομικό τρόπο και είναι σε εξέλιξη αυτά τα πράγματα και ότι έχουμε διασφαλίσει την, την απαίτηση αυτών των χρημάτων.
          Λοιπόν, τώρα οι πιστώσεις που πρέπει να δημιουργηθούν. Εχει 3 σημεία τα οποία τα θεωρώ θετικά. Ενα έχει σχέση με τις οικονομικές καταστροφές, της τάξεως των 96.000, το οποίο έτσι κι αλλιώς το ψηφίζουμε.
          Και βάζει για πρώτη φορά το, στέγαση και επανένταξη στην Κοινωνική Πρόνοια, της τάξεως των 130.000, δημιουργεί κωδικούς σε αυτή την κατεύθυνση.
          Και επίσης -ναι εντάξει- και επίσης βάζει άλλο ένα πρόγραμμα απ'το ΕΣΠΑ, που είναι της τάξης των 61.000 από ΕΣΠΑ, για τη διαχείριση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
          Νομίζω λοιπόν ότι σ'αυτή την κατεύθυνση είναι θετικές αυτές οι τροποποιήσεις και οι εντάξεις.
          Διαφωνώ τελείως, το 'χουμε πει και άλλη φορά, με το λεύκωμα. Βεβαίως είναι απαίτηση από το παρελθόν.
          Και βάζω ένα ζήτημα όσον αφορά τα τέλη ηλεκτροφωτισμού. Το είχαμε βάλει και τότε στη συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη. Θα θέλαμε να σχεδιαστεί μία συζήτηση σαν θέμα, να δούμε το 1,200 περίπου που πληρώναμε, τώρα προφανώς γίνεται 1,300 σε φως, έτσι, πώς μπορούμε και με ποια μεθοδολογία και με ποια σχεδίαση, ακόμα και αν δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή, πώς θα μπορέσουμε να το μειώσουμε είτε με, με ένταξη σε σχέδια που 'χαμε πει για μείωση των ενεργοβόρων επιφανειών, μείωση στο πετρέλαιο και λοιπά. Υπήρχε και ένα πρόγραμμα στο οποίο ενταχθήκαμε σαν, που ήταν στα πλαίσια του ΑΣΔΑ μαζί με άλλους τρεις Δήμους, που σκόπευε να μειώσει στο κολυμβητήριο κατά 50% τη σπατάλη. Ακυρώθηκε; Το 'χουμε κοινοποιήσει αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο; Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά... Μάλιστα.
(συζητήσεις)
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία, μισό λεπτό, ωραία, εντάξει. Δεν έγινε αποδεκτό, αλλά δεν το φέραμε ότι δεν έγινε αποδεκτό, εκτός αν είναι λάθος δικό μου. Δεν έχουμε ενημερωθεί επ'αυτού του θέματος.
Γιατί αυτό ήταν μια συζήτηση που είχαμε κάνει τότε με αφορμή τον προϋπολογισμό και είχα πει τότε στη μείωση του 1,69 σε σχέση με το 1,05, -μισό λεπτό επειδή μιλάω-
ότι να ένα παράδειγμα που μπορούμε να μειώσουμε το πετρέλαιο και σαν προβολή στα επόμενα χρόνια ήταν αυτό, έτσι, που έλεγε ας πούμε ότι αν χαλάμε πετρέλαιο στο κολυμβητήριο 300.000, θα μπορεί να γίνει 150. Αρα σημαίνει αυτό έσοδα τόσο. Με αφορμή αυτό το θέμα, αν υπάρχουν τέτοια ζητήματα, έτσι; Δεν λέω ότι έγινε από πρόθεση, να ενημερωνόμαστε.
          Λοιπόν, με αυτή την έννοια λοιπόν και με αυτές τις παρατηρήσεις. Εντάξει, υπάρχουν κάποια προγράμματα που είναι αυτά τα,
τα περίεργα προγράμματα παχυσαρκίας και τα λοιπά,
στα οποία έτσι κι αλλιώς έχουμε πάρει διαφορετική θέση και τα καταψηφίζουμε, έτσι; Αλλά αυτή τη στιγμή λέμε ότι την αναμόρφωση συνολικά θεωρούμε ότι είναι σε μια κατεύθυνση βελτίωσης αποτύπωσης της πραγματικής κατάστασης. Αυτά.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *