ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΧΑΪΔΑΡΙ 23/7/2014
Στη Λωρίδα της Γάζας, στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, η θηριωδία συνεχίζεται για δεύτερη βδομάδα. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από έδαφος και αέρα έχουν αφήσει πίσω τους πάνω από 600 νεκρούς, χιλιάδες τραυματισμένους και εκτοπισμένους στην πλειονότητά τους άμαχους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρχές της Γάζας, ιατρικές πηγές τον ΟΗΕ και τη Unicef , ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων είναι παιδιά. Η κατάσταση στα κέντρα προσφύγων είναι απελπιστική.

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχουν τέλος και σε αυτές εκτός από τις δολοφονίες παιδιών και άμαχου πληθυσμού, περιλαμβάνονται και οι επιθέσεις σε ιατρικό προσωπικό και δημοσιογράφους. Υπάρχουν σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και εγκλήματα πολέμου.

Όμως μέχρι σήμερα η διεθνής κοινότητα στέκει χωρίς κάποια αντίδραση στη σφαγή που συντελείται διατηρώντας την πολιτική των «ίσων αποστάσεων». Μιλάει για το «δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ», «ανησυχεί» για τον αριθμό των νεκρών και «ελπίζει» σε μια εκεχειρία.

Τα νοσοκομεία στη Γάζα, όσα δεν βομβαρδίζονται όπως αυτό των Μαρτύρων αλ Ακσα στην Αλ Κούντρα βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρές ελλείψεις (φάρμακα και υλικά) και γεμάτα με τραυματίες που ανέρχονται σε χιλιάδες. Ο υπουργός Υγείας της Γάζας ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα «να υποστηρίξει τα νοσοκομεία της Γάζας επειγόντως με ιατρικές προμήθειες».

Η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι» παίρνουν πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με ανακοινώσεις, αναρτήσεις στον Τοπικό Τύπο, πανό, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, στηρίζοντας κάθε δραστηριότητα που στόχο έχει την κατάπαυση του πυρός και την οριστική λύση του «παλαιστινιακού ζητήματος».Για το λόγο αυτό καλούν τους κατοίκους να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού Σταθμού « Στο Κόκκινο» για συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού για τη Γάζα. Οι πολίτες μπορούν να φέρουν φάρμακα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες, αντιβιώσεις, ράμματα, γάζες, ορούς, παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά υλικά.

Η συλλογή θα γίνει στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου:

Πέμπτη : 8:00 – 2:00 και 5:00 – 9:00

Παρασκευή : 8:00 – 2:00 και 5:00 – 9:00

Σάββατο 5:00 – 9:00

Κυριακή 5:00 – 9:00

Δευτέρα : 8:00 – 2:00 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!