ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Μην καταδικάζεις έναν αγώνα πριν δώσεις τη μάχη, μη σκέφτεσαι τα εναλλακτικά σενάρια οπισθοχώρησης πριν να δείξεις με όλη σου τη δύναμη ότι η συσπείρωση που έχεις πετύχει και η αλληλεγγύη είναι το ξεκίνημα μιας ευρύτερης μάχης για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, όλα μπορούν να γίνουν αλλιώς… αρκεί να το θέλουμε και να το επιδιώκουμε μέσα από τον αγώνα.


οι ΠσΔ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων

Οι Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι και ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος συμμετείχαν στο κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του Δρομοκαϊτειου, σε διαμαρτυρία για τις απάνθρωπες συνθήκες του συνεργείου των καθαριστριών .... πιστεύουν, στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα τους ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. 


21/7/2014, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ
 "Οι τριάντα εργαζόμενοι-ες αρχικά δικαιώθηκαν από το Δ.Σ. του Δρομοκαϊτείου όσον αφορά την καταγγελία της σύμβασης της εταιρείας JCB Α.Ε., η οποία εξέπεσε αφού διαπιστώθηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, ενώ στελέχη της εταιρείας είχαν απειλήσει τους εργαζομένους λέγοντάς τους ότι «δεν θα μπορούν ούτε να μπουν στα ταμεία ανεργίας ούτε να βρουν πουθενά αλλού δουλειά». Μάλιστα, οι καθαριστές κάνουν λόγο για "πλάτες" στην JCB, αφού, όπως λένε, αν και η εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη, το γεγονός δεν αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" για να μην αποκλειστεί από άλλους διαγωνισμούς του Δημοσίου.


Κλιμάκωση του αγώνα από τις καθαρίστριες!
Ωστόσο, συνεχίζουν να βιώνουν έναν «εργασιακό Μεσαίωνα», αφού, όπως αναφέρουν, «πέρασαν από την Σκύλα της JCB A.E. στην Χάρυβδη της καινούργιας εταιρείας Facility Experts I.K.E.» Η νέα εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα φέρει δικούς της εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με τετραετή πείρα ώστε να εξασφαλίσει την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, αρνούμενη να επαναπροσλάβει τους τριάντα εργαζόμενους. Η απόφαση της εταιρείας χαρακτηρίζεται ως εκδικητική από τους καθαριστές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η Facility Experts I.K.E. αποτελεί «τυπικό παράδειγμα της νέας μορφής εκμετάλλευσης εργατικής δύναμης και της "ανάπτυξης" που υπόσχονται οι κυβερνήσεις της τρόικας... με εργάτες που θα έχουν μειωμένες ασφαλιστικές απαιτήσεις». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νέος εργολάβος επιχείρησε να εισέλθει μαζί με τους "δικούς" του εργαζομένους και παρουσία αστυνομικής δύναμης στον χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, απωθήθηκε όμως από την περιφρούρηση των καθαριστών.                                     ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! 20/07/2014

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!