ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ               

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΣΗ

ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ


     Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς -που έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) η 18η Απριλίου-, η Δημοτική Παράταξη Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, επιστημονικές ενώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, αρμόδιους φορείς και τα ΜΜΕ να ενημερωθούν και να συστρατευτούν για την ανάδειξη και την προστασία της Αρχαίας Ιεράς Οδού.
     Προ οκταετίας (2006) αποκαλύφθηκε ως αποτέλεσμα πολυετών ανασκαφών , το μεγαλύτερο τμήμα της Αρχαίας Ιεράς Οδού μαζί με τέσσερις τάφους στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Έκτοτε τα αρχαία ευρήματα παραμένουν αφύλακτα, εκτεθειμένα και κινδυνεύουν από διάβρωση λόγω φυσικών αιτιών και φθορών από διερχόμενους πεζούς και αυτοκίνητα (πάρκινγκ εποχικής επιχείρησης παράλληλα της αρχαίας Ιεράς Οδού). Οι ΠσΔ-ΟΠ έχουν πολλάκις απευθύνει ερωτήματα και έχουν επιστήσει την προσοχή σε αρμόδιους φορείς. Εντούτοις μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει αναλάβει δράση για την προστασία του μνημείου το οποίο είναι άγνωστο για τους περισσότερους αφού το Υπουργείο Πολιτισμού όχι απλά δεν φρόντισε για τη λήψη μέτρων ανάδειξης και προστασίας αλλά αντίθετα με δύο σκανδαλώδεις αποφάσεις το 20011 και το 2013 αποφάσισε την κατάχωση της Αρχαίας Ιεράς Οδού χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα!
     Ως εκ τούτου καλούμε σε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους συμπολίτες μας ώστε να προωθηθεί το θέμα της προστασίας και της ανάδειξης της Αρχαίας Ιεράς Οδού. Επειδή η αρχαία Ιερά Οδός αποτελεί μια σημαντική ιστορική πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο για το Χαϊδάρι, αλλά για όλη την ανθρωπότητα!

ΖΗΤΟΥΜΕ

  •  Τη διακοπή ενεργειών για το θάψιμο της αρχαίας Ιεράς Οδού
  •  Την άμεση παρέμβαση και τη λήψη μέτρων για την προστασία του μνημείου
  • Την ανάδειξη του μεγαλύτερου τμήματος της Αρχαίας Ιεράς Οδού (στο ύψος του Σκαραμαγκά) ως αρχαιολογικού χώρου

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ!

 Επισυναπτόμενα:

4.      Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου - ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
5.      Την υπ’αριθμ. 160/2013 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαϊδαρίου.
6.      Την με αρ. Πρωτ. ΥΠ.ΠΟ./ΦΡ.ΥΠ/Κ.Ε/405 με ημερομηνία 23/07/2013 απάντηση του Υπουργείου στην υπ’αριθμ. 12293/27.6.2013 ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.
7.      Ανακοίνωση φορέων
8.      Φωτογραφίες από το υπό κατάχωση τμήμα της Αρχαίας Ιεράς Οδού.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!