ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Τρία χρόνια μετά τις εκλογές του 2010 για την Τ.Α. και τρία χρόνια μετά την εφαρμογή σκληρών μνημονιακών - νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οδήγησαν:
§   Σε εκτόξευση του Δημόσιου χρέους από το 129% ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2009 σε πάνω από 175% σήμερα.
§   Σε οικονομική ύφεση για 6η συνεχόμενη χρονιά (ποτέ ξανά στο παρελθόν, ούτε μετά από καταστροφικό πόλεμο).
§   Σε εισοδήματα που συρρικνώθηκαν  τουλάχιστον κατά 40%.
§   Σε ανεργία που επίσημα καταγράφεται στο 1,5 εκατομμύριο, σε ποσοστό πάνω από 30% (το μεγαλύτερο στην Ευρώπη) και που στους νέους έως 25 ετών, αγγίζει το 64%.
§   Σε πάνω από 300.000 «λουκέτα» μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παρείχαν εργασία (μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους) σε περίπου 900.000 εργαζομένους.
§   Σε αύξηση της οριζόντιας φορολογίας κατά 40% (με έμφαση στην έμμεση φορολόγηση που εντείνει την φτωχοποίηση).
§   Σε επανακεφαλαιοποίηση των πτωχευμένων τραπεζών με κοινωνικοποίηση των ζημιών τους και αξιοποίηση των κεφαλαίων που παίρνουν προς όφελος των τραπεζιτών.
Η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει σήμερα, την απόλυτη εξαθλίωση και βρίσκεται στα όρια της Ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο Ελληνικός λαός χρησιμοποιείται σαν πειραματόζωο και βιώνει την άγρια και εντεινόμενη επίθεση του νεοφιλελευθέρου καπιταλισμού και των ανεξέλεγκτων χρηματαγορών.
Προωθούνται μέτρα, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Τα στηρίζουν με Γκαιμπελίστικες μεθόδους προπαγάνδας, που πυροδοτούν ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις και ενισχύουν την αναβίωση του νεοφασισμού και νεοναζισμού.

Η Αυτοδιοίκηση το μεγαλύτερο θύμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις επέβαλαν στην Τ.Α. ακραία λιτότητα, της αφαίρεσαν τα ουσιαστικά δημοκρατικά και αυτοδιοικητικά της χαρακτηριστικά, ενώ ο κοινωνικός της χαρακτήρας έχει κυριολεκτικά «αποτεφρωθεί».
Ενδεικτικά, η εφαρμογή του μνημονιακού ‘’Καλλικράτη’’, τα δύο τελευταία χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα:
·      Τη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων κατά 60%.
·      Τη μείωση των έξτρα πόρων κατά 29%, μόνο για το τρέχον έτος 2013.
·      Την αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων.
·      Την οικονομική ασφυξία και την αδυναμία αντιμετώπισης στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών (ενοίκια, τηλέφωνα, γραφική ύλη, καύσιμα κ.λ.π.).
·      Την απαγόρευση των προσλήψεων και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
·      Τη μεταφορά 240 αρμοδιοτήτων χωρίς τη μεταφορά και των αναγκαίων πόρων.
·      Τον εκμηδενισμό κοινωνικών παροχών με αντίστοιχες επιβαρύνσεις στους πολίτες.
·      Τη μείωση κατά 40% των πόρων από την περιφέρεια.
·         Τη διατήρηση της επιτήρησης του κράτους, με τις 7 αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις. Θα αγωνιστούμε  για την κατάργηση του κατ΄ επίφαση «Παρατηρητήριου  Οικονομικής Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επιβάλλει την πλήρη επιτροπεία των Δήμων, κι έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις Συνταγματικές διατάξεις για την Διοικητική κι Οικονομική Αυτοτέλεια  των ΟΤΑ και στοχεύει στην υποταγή και τον έλεγχο του μόνου δημοκρατικού πολιτικού θεσμού ο οποίος μπορεί να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Με πρόσχημα τον έλεγχο της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των Δήμων οδηγούμαστε στην παραβίαση του άρθρου 102 του Συντάγματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας».
·      Την πολιτική ασφυξία και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.
                                                                               
Εκτιμούσαμε το 2010 και δυστυχώς σήμερα δύο χρόνια μετά δικαιωθήκαμε, ότι ο «Καλλικράτης» είναι πολιτική επιλογή, ενταγμένη στις μνημονιακές επιταγές ώστε επί της ουσίας να μην υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ότι ο «Καλλικράτης» είναι αντιδημοκρατική, συγκεντρωτική μεταρρύθμιση και ότι διαμορφώνεται μια μόνο κατ’ όνομα Τ.Α. που απομακρύνεται από τους πολίτες, ενισχύεται η μονοπρόσωπη εξουσία και διαμορφώνεται ένας, άλλης μορφής, φοροεισπραχτικός πελατειακός δημόσιος τομέας - υπηρέτης των ιδιωτικών συμφερόντων, μικρών και μεγάλων.
Η αντικατάσταση της αποκεντρωμένης διοίκησης και του «Καλλικράτη» με ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα.
Για να ανατρέψουμε αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό κατάργησης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμαστε, συνεργαζόμαστε, δημιουργούμε μέτωπα, συμμετέχουμε σε κινήματα και δράσεις που σκοπό έχουν:
·      Την ανατροπή της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης και την αποτροπή συνέχισης, με όποιον τρόπο, της ίδιας ή παρόμοιας πολιτικής.
·      Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
·      Την ανάδειξη, φιλολαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων στην διακυβέρνηση του τόπου.
·      Την απαλλαγή της χώρας μας από τις συμβάσεις που την έχουν καταστήσει «αποικία χρέους».
·      Την αποκατάσταση όλων των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
·      Τη λήψη μετρων ανακούφισης του λαού και πρώτα απ’ όλα των κοινωνικά ασθενέστερων
·      Την απόκρουση του νεοφασιστικού και νεοναζιστικού φαινομένου στη χώρα

Η Διοίκηση του Δήμου μας, προεξάρχοντος του Δημάρχου Κου Μαραβέλια, ανέλαβε «εργολαβικά» την υλοποίηση των μνημονιακών μέτρων μέχρι κεραίας, για να πάρει τα εύσημα του «καλού μαθητή» από την Κυβέρνηση.
Οι Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι (ΠσΔ – ΟΠ) αντιπαλέψαμε αυτήν την «τροϊκανή» πολιτική στο σύνολό της.
·           Από την πρώτη στιγμή, πολλές υπηρεσίες, (Πολεοδομία, Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Τροχαία, Περιφέρεια) ενεργοποιήθηκαν από τους «ΠσΔ – ΟΠ» για να παρέμβουν σε διάφορα θέματα, διοικητικά, χωροταξικά, πολεοδομικά, κυκλοφορικά, περιβαλλοντικά, κλπ, και οι παρεμβάσεις μας, είτε ακύρωσαν, είτε περιόρισαν, είτε βελτίωσαν αποφάσεις, σχέδια και «έργα» της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας, ακόμα και των κυβερνήσεων.
·           Υποβάλαμε προτάσεις, διαχρονικά αναγκαίες, για όλα τα θέματα της πόλης, όπως για το Σκαραμαγκά, το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, το Ποικίλο Όρος, τη σιδηροδρομική γραμμή της ΕΡΓΟΣΕ, για τα μικρά και μεγάλα αναγκαία έργα, για τον τρόπο άσκησης της Δημόσιας Διοίκησης στην πόλη, για τα βουνά και την παραλία μας, για το κυκλοφοριακό, τη συντήρηση, την αποτροπή ερήμωσης και τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και υποδομών. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη αντιπολίτευση δεν περιοριστήκαμε σε στείρα και επιδερμική κριτική και υποτυπώδη έλεγχο.
·           Κάναμε παρεμβάσεις για το παραθαλάσσιο μέτωπο, τους ανισόπεδους κόμβους, την αναγκαιότητα της υπογειοποίησης της λεωφόρου Αθηνών, για ζητήματα δημοτικής περιουσίας, για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής της σιδηροδρομικής γραμμής με λύσεις για πυροπροστασία και μείωση της όχλησης σύμφωνα με τις προτάσεις μας που τις αποδέχτηκε πλήρως το ΤΕΕ, για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, για την καθυστέρηση λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ και την έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης της περιοχής σε συνδυασμό με τις χρήσεις γης, κλπ.
·           Συμμετείχαμε καθοριστικά σε όλους τους μεγάλους και μικρούς αγώνες που αναπτύχθηκαν για την προστασία των ορεινών όγκων και των ελεύθερων χώρων της Αττικής, την απορρύπανση του Θριασίου, κλπ. Δεν περιορίσαμε τη δράση μας μόνο στο Χαϊδάρι, συμπαρασταθηκαμε σε κάθε δράση πανελλαδικά για τη βελτίωση ποιότητα ζωής, στο Ελληνικό, στη Χαλκιδική κλπ.
·           Είμαστε υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών του Δήμου. Το Δεκέμβριο 2012, καταγγέλλουμε δημόσια τη δημοτική αρχή και τον «πειθήνιο» και «πρόθυμο» Κο Μαραβέλια, γιατί με μια εν κρυπτώ συνεδρίαση του Δ.Σ. την 18-12-2012 κι  αποφασίζει ιδιωτικοποίηση και με την μέθοδο “fast track” να εκχωρήσει το κολυμβητήριο, το πνευματικό κέντρο και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τη στιγμή που είχαμε αναδείξει και προτείνει αξιόπιστες, πολιτικά ορθές και τεχνοκρατικά εφαρμόσιμες λύσεις, για να παραμείνουν οι υποδομές αυτές δημόσιες και δημοτικές.
·           Συμμετείχαμε και υποστηρίξαμε τα κινήματα αλληλεγγύης στην πόλη μας. Συμβάλλαμε στο να αναπτυχθει μια ανθρώπινη αλυσίδα απεναντι στην ανθρωπιστικη κριση. Πήραμε θεση ενάντια σε κάθε μορφης «φιλανθρωπία» τύπου “life style” που θέλει τους ανθρώπους διακοσμητικά στοιχεία του νέου πελατειακου συστηματος που οικοδομείται πάνω στο δραμα των οικογενειών, και απαιτήσαμε μια Δημοτική πολιτική με ανάπτυξη υπηρεσιών που θα βοηθούν στην κοινωνική επανένταξη των οικονομικά ασθενέστερων.
Προτείνουμε και διεκδικούμε να οργανώσουμε, μια άλλη Αυτοδιοίκηση, φορέα κοινωνικής πολιτικής και αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου, πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και βασικό στήριγμα του τοπικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
Το κυβερνητικό σχέδιο σε Ελλάδα και το ευρωπαϊκό σε Ε.Ε. καταρρέει, συμπαρασύροντας τις ζωές των ανθρώπων και διαλύοντας την Τ.Α.
Δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμε και αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί!
Η παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί πάρα να στηρίζεται στη Δημοκρατία και την αλληλέγγυα οικονομία.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σ’ αυτή την κατεύθυνση. Οι άξονες που θα αναπτύξουμε είναι:
ü  Κοινωνική πολιτική ανακούφισης των ασθενέστερων με μέτρα όπως ο ορθολογισμός των ανταποδοτικών τελών ανάλογα με τα πραγματικά εισοδήματα και τις ανάγκες, η απαλλαγή από τροφεία των οικονομικά ασθενέστερων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων παιδιών, η κάλυψη όλων των αναγκών σχολικής στέγης, η διαφάνεια στις προσλήψεις, η μείωση των συνδρομών στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, η πλήρωση των κενών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις σαν πάγιο αίτημα και η κάλυψη των επιπλέον αναγκών με προσωπικό του Δήμου αξιοποιώντας τα ανταποδοτικά τέλη (πχ συνδρομές) των δημοτών και όχι από «ΜΚΟ», και άλλα.
ü  Αναπτυξιακή πολιτική με βάση τα δυναμικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Προώθηση των μικρών και μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η περιοχή, δηλαδή της επανάκτησης και ανάπλασης της παραλίας Σκαραμαγκά, της προστασίας και αναδάσωσης του Ποικίλου Όρους, της κοινωνικοποίησης των χώρων των Στρατοπέδων και της λειτουργίας τους σαν ανάσα για τους κατοίκους, τη λειτουργική ενοποίηση και τη βελτίωση των λειτουργιών της πόλης, όπως η υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών και η δημιουργία διοικητικού κέντρου, οι ποδηλατόδρομοι, οι «αξονικές» συγκοινωνίες, η ανάπτυξη κοικωνικο-πολιτιστικού τουρισμού (Δαφνί, Γύζη, Σπήλαιο Πανός, ίχνη αρχαίας Ι. Οδού, Μπλοκ 15, κλπ),  η στήριξη και η βελτίωση της τοπικής αγοράς, η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλα.
Ακόμα, ο Δήμος πρέπει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη και στήριξη μορφών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σε παραγωγικούς τομείς, ενεργοποιώντας νέους εργαζόμενους, εστιάζοντας σε μικρά κυρίως έργα και σε κοινωνικές υπηρεσίες, σε δίκτυα αλληλεγγύης και κοινωνικές δομές για την υποστήριξη ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
ü  Βελτίωση της ποιότητας ζωής και δράσεις μείωσης του κόστους ζωής με ανάπτυξη των κοινωνικών υποδομών που θα συμβάλλουν και στην ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος. Μέτρα και παρεμβάσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι η εφαρμογή σύγχρονης κυκλοφοριακής μελέτης σε συνδυασμό με επικαιροποίηση του Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, η επίλυση σημαντικών προβλημάτων λειτουργίας περιοχών, όπως η σύνδεση της Αφαίας, το κυκλοφοριακό και τα προβλήματα της Αστυθέας (λόγω και του «επερχόμενου» ΜΕΤΡΟ) και άλλα.
Η συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών που καταρρέουν (σχολεία, δρόμοι, πάρκα, δημόσιοι χώροι και κτίρια, κολυμβητήριο, κλπ), με κατάλληλα οργανωμένες δημοτικές – και όχι ιδιωτικές – υπηρεσίες, αποτελεί βασική μας επιλογή.   
ü  Οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου που να εξυπηρετούν την επιτυχία των παραπάνω αξόνων, με εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος, με αξιοκρατική αξιοποίηση του προσωπικού του Δήμου, με διαφάνεια στο προγραμματισμό έργων και προμηθειών, με τη διασφάλιση δημοσιότητας στους διαγωνισμούς του Δήμου, κλπ.
ü  Δημοκρατία, Συμμετοχή, Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη,είναι δεσμευτικές έννοιες της δικής μας πολιτικής και όχι κούφια λόγια.
Συνεπάγονται σύγκρουση με το κατεστημένο και τις μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές, σύγκρουση με το γραφειοκρατικό, πελατειακό μοντέλο του δημοσίου που είναι αναποτελεσματικό για τους πολίτες και αλλοιώνει συνειδήσεις.
Θέλουμε μία (νέα) δημοτική αρχή και ένα (νέο) δημοτικό – δημόσιο λειτουργό που θα εξυπηρετούν το δημότη όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, με όλες τις «παλιές» και νέες υπηρεσίες και κοινωνικές δομές, αναβαθμισμένες.
Μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση μπορούν να είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, η σύσταση «Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας», η εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των παρατάξεων των κοινωνικών φορέων και των πολιτών  στα τυπικά κι άτυπα όργανα διοίκησης του Δήμου που υπάρχουν ή που θα δημιουργηθούν, η διασφάλιση της συμμετοχής των μαζικών φορέων στις αποφάσεις που αφορούν το αντικείμενο δραστηριότητάς τους, ο ουσιαστικός ετήσιος Δημοτικός Απολογισμός, η συμμετοχική διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου, η αξιοποίηση του επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, η δημιουργική αφομοίωση και συμμετοχή των οικονομικών μεταναστών στη ζωή και την ανάπτυξη της πόλης (πχ ετήσιο πολυ-πολιτισμικό φεστιβάλ), η επαναλειτουργία σε ορθολογική βάση με πόρους και αρμοδιότητες των Συνοικιακών Συμβουλίων, κλπ.

Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισσες, στις επερχόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, θα επιλεγούν πολιτικές, όχι μόνο πρόσωπα.
Οι εκλογές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση αποτελούν μείζον πολιτικό γεγονός που έχει άμεση σχέση με τη ζωή των πολιτών και την πορεία της χώρας.
Για εμάς, τους «ΠσΔ – ΟΠ», οι εκλογές αυτές δεν είναι μια απλή διαδικασία ανάδειξης τοπικών ηγεσιών, αλλά αποτελούν καθοριστική ιδεολογική και πολιτική επιλογήανάμεσα στην συντήρηση και την πρόοδο, στην περαιτέρω διάλυση της κοινωνίας και στην αναγέννησή της, και σε αυτήν την αντιπαράθεση καλούνται να συμμετάσχουν συντεταγμένα όλες οι προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις και οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες.
Σ’ αυτή τη λογική, η Δημοτική εξουσία θα αναβαθμιστεί και θα στηριχτεί μόνο από μια διευρυμένη και ισχυρή τοπική προοδευτική πλειοψηφία, αποτέλεσμα της λαϊκής συναίνεσης και αλληλεγγύης και όχι βέβαια απλά από την επικράτηση των όποιων τοπικών εκλεκτών και παραγόντων.
Οι «ΠσΔ – ΟΠ» λοιπόν αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κινήματος που θα απορρίψει και θα τερματίσει την πορεία της υποταγμένης μνημονιακής διοίκησης του Δήμου και που θα συμβάλει στη γενικότερη ανατροπή αυτής της πολιτικής, και σε κυβερνητικό επίπεδο, με μια άλλη ενδεχόμενα κυβέρνηση του τόπου, κυβέρνηση που θα διατυπώνει με σαφήνεια την ανάγκη κατάργησης των μνημονίων και την εφαρμογή μιας πολιτικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας.
Οι «ΠσΔ – ΟΠ» καλούν τους Χαϊδαριώτες και τις Χαϊδαριώτισσες να διεκδικήσουμε μαζί ένα Δήμο που η φωνή τους θα ακούγεται, που θα εξασφαλίζεται η συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων, που θα ενισχύονται και θα αξιοποιούται η λαϊκή συλλογική πρωτοβουλία και τα κινήματα, που η διαφάνεια θα είναι παντού.
Μαζί μας, σ’ αυτό το κίνημα, σ΄αυτές τις πρωτοβουλίες, χωράει κάθε πολίτης - δημότης που τα προηγούμενα χρόνια περπάτησε στις μικρές και μεγάλες πορείες ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών του δήμου, που κατήγγειλε το πάρτι της νέας φτώχειας και το παιχνιδάκι της δήθεν φιλανθρωπίας με μετώπες χορηγούς  με ονοματεπώνυμο.
Δεν χωράνε σε αυτό το ταξίδι, οι υπηρέτες του μνημονίου, οι γνωστοί υπηρέτες δύο αφεντάδων, αυτοί που ξαφνικά, όταν το πλοίο βουλιάζει, είναι πρώτοι στο ρεσάλτο, είναι οι λεγόμενοι χρήσιμοι, είναι οι λεγόμενοι «γνώστες» των ειδικών ζητημάτων των μεθόδων της γραφειοκρατίας.
Δεν χωράνε αυτοί με τα αναρίθμητα διδακτορικά στο ρουσφέτι, το πλαστικό σημαιάκι, το τηλέφωνο εκβιασμού συνειδήσεων και απειλών, οι «ειδικοί» της προσωπικής εξυπηρέτησης «ημετέρων», όλοι αυτοί που στην πράξη διόριζαν από το παράθυρο και επικαλούνταν το ΑΣΕΠ για αξιοκρατία, όλοι αυτοί που και σήμερα, «κουνάνε» το δάχτυλο σε όλους εμάς, σε όλους τους πολίτες και μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος...
Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας που αξιολόγησαν αλλιώς τα πράγματα. Που αποδέχτηκαν τις αυταπάτες των κομμάτων του μνημονίου και αρκετοί, ανέχτηκαν πλευρές της σημερινής πολιτικής, τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό απέναντι στους αποτυχημένους που το σύστημα δήθεν αξιοκρατικά τους κατέταξε εκεί και οι οποίοι φοβήθηκαν να φωνάξουν δυνατά ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Και με αυτούς μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία. Να απαιτήσουμε διαφάνεια δημοκρατία. Να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια.
Μπορούμε μαζί με τις παρατάξεις και τα κόμματα της αριστεράς, τις συλλογικότητες που είχαμε κοινούς αγώνες!Μπορούμε και για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για κοινή δράση, γιατί ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές, υπάρχουν πολλά που μας βρίσκουν στο ίδιο μετερίζι, η ανάγκη να σταματήσει ο κατήφορος, οι αναπτυξιακές δράσεις, οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, οι προτάσεις για απλή αναλογική, οι προτάσεις ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών, κλπ.
Πρέπει να αναμετρηθούμεμε το παρελθόν αλλά και με το μέλλον.
Πρέπει να συναντηθούμεόλοι, όσοι συμφωνούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να γράψει την δική της ιστορία στον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και ότι δεν θα είναι θεατής των κεντρικών εκφωνήσεων της πολιτικής σκηνής.

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑΣ ΤΗΣ Τ.Α πηγάζει από την σύγκρουση με τα συγκεντρωτικά κέντρα των αποφάσεων και λόγω της άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης (με βάση τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας, της τοπικής αυτονομίας) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η εφαρμογή:
·           Απλής αναλογικής
·           Ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης
·           Ανακατανομής των πόρων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕότι, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μεριμνά για την οργάνωση των πολιτών σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΔΡΑΣΗΣ:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *