Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Ώρα να πάρουμε θέση απέναντι στη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη



Αναδημοσίευση από το ΧΑΙΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ https://xaidarisimera.gr/ygeia-sto-chaidari-terastio-to-provlima-apo-1i-ianoyarioy-ti-ginetai-me-proin-ika-kai-oikogeneiako-giatro/


Μεταβατική λύση για όλους το Λοιμωδών 

Ρωτήσαμε τον Θοδωρή Σπηλιόπουλο, οδοντίατρο, μέλος τους Δ.Σ. του Αττικού Νοσοκομείου και υποψήφιο δήμαρχο με τους Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου, για τις εναλλακτικές λύσεις που έχει το κοινό μέχρι να ισορροπήσει το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Διότι διαφαίνεται ο κίνδυνος ότι κάποιοι ασθενείς θα βρεθούν ξεκρέμαστοι για εξετάσεις και συνταγογράφηση. Μας απάντησε ότι το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (πρώην Λοιμωδών) λειτουργεί σαν ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια μονάδα υγείας και μπορεί να δώσει λύσει σε κάθε ανάγκη οποιουδήποτε πολίτη.

Αναλυτικά σχόλιο του Θοδωρή Σπηλιόπουλου για την κυοφορούμενη μεταρρύθμιση στην υγεία:

Επειδή είμαι δυόμιση χρόνια άμισθο μέλος του Δ.Σ του Αττικού Νοσοκομείου, γνωρίζω από “τα μέσα” τις χρονιές παθογένειες του συστήματος. Όπως και τη μάχη των μηχανισμών και των κάθε λογής εργολάβων και τρωκτικών του δημόσιου συστήματος υγείας.
Αν κάτι, λοιπόν, είναι για κριτική είναι ότι χρειάζονται πιο αποφασιστικά βήματα, νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ώστε να επιταχυνθεί ό,τι θετικό – εκσυγχρονιστικό έχει σχεδιαστεί για το συμφέρον των ανθρώπων, για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
Το δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και ειδικά η μεγάλη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας θα περπατήσει. Κι αυτό γιατί αφορά την κοινωνία και τις ανάγκες της. Αλλά και γιατί αποτελεί το αναγκαίο βήμα εκσυγχρονισμού με βάση τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ήδη εφαρμόζεται.
Είμαι σίγουρος ότι η 2η ΔΥΠΕ θα πάρει έκτακτα μέτρα εξυπηρέτησης με όλες τις μονάδες υγείας της περιοχής για το μεταβατικό διάστημα που προκύπτει. Ώστε να εξυπηρετήσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη μέχρι να αποκτήσει την κανονικότητα και την ποιότητα. Αυτήν που το νέο σύστημα έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει και για το Χαϊδάρι και την Δυτική Αθήνα.

Ώρα να πάρουμε θέση απέναντι στη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη

Έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω την πορεία των αιτημάτων, των διεκδικήσεων  των εργαζομένων στο χώρο της υγείας. Επίσης την κοινή δράση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λέω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση. Όσοι αγωνιστήκαμε για να μην κλείσει το Λοιμωδών, για να μην ιδιωτικοποιηθούν δομές του Αττικού, που επιχείρησε ο Άδωνις, για την αναβάθμιση των νοσοκομείων της Ψυχιατρικής Υγείας.
Χωρίς περιστροφές, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς μικροπολιτικές. Γιατί η δημόσια ποιοτική δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας απαιτεί γιατρούς αποκλειστικής απασχόλησης.
Και αισιοδοξώ ότι εκτός από νέους συναδέλφους, έμπειροι και αξιόλογοι γιατροί θα στηρίξουν την πλήρη εφαρμογή του συστήματος. Το μέτρο των επικουρικών γιατρών μπορεί, μέχρι το σύστημα να αποκτήσει βηματισμό και κανονικότητα, να δώσει λύσεις.
Όμως είμαι σίγουρος ότι η στροφή των ασθενών από τα νοσοκομεία στις αξιόπιστες δομές υγείας για πρωτοβάθμια περίθαλψη, που θα απαρτίζονται από γιατρούς μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης, θα έχει και ένα ακόμη θετικό. Θα επιτρέψει και στα νοσοκομεία της περιοχής να ασχοληθούν με τα περιστατικά που απαιτούν πραγματικά νοσοκομειακή φροντίδα.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *