ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΔΑΦΝΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΔΑΦΝΙΟΥ και ΤΗΝ ΑΦΑΙΑ


Χαιδάρι 21/3/2018

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από υποδείξεις κατοίκων, ο επικεφαλής των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»  Θοδωρής Σπηλιόπουλος είχε επισκεφτεί το Άλσος Δαφνίου και την περιοχή της Αφαίας,  τον προηγούμενο μήνα και  είχε διαπιστώσει ότι ένα τμήμα του ρέματος κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών στο Ύψος του Άλσους Δαφνίου Χαϊδαρίου, απέναντι από τη Μονή Δαφνίου, μετά από έντονη βροχόπτωση, είχε φραχτεί από φερτά υλικά και πεσμένα δένδρα,  τα δε πρανή ήταν  σε κακή κατάσταση.

Ο μεγάλος όγκος νερών και τα φερτά υλικά, είχαν  προκαλέσει την καταστροφή μεγάλου μέρους του πυθμένα του χειμάρρου, την εκτροπή του και την καταστροφή του ενισχυμένου με τσιμέντο πρανούς της Λ. Αθηνών. Επίσης ο μεγάλος όγκος φερτών, είχε σχεδόν φράξει το υπόγειο κανάλι για τα όμβρια που έρχονται και από το όρος Αιγάλεω και εκβάλουν στον ίδιο χείμαρρο.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Θοδωρής Σπηλιόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον αντιπεριφερειάρχη Σπ. Τζόκα και διατύπωσε γραπτώς το αίτημα των κατοίκων για τον άμεσο καθαρισμό του ρέματος. Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και κλιμάκιο μηχανικών έκανε αυτοψία στο σημείο παρουσία των κατοίκων της Αφαίας. 

Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το έργο θα ενταχθεί σε συνολικότερο σχεδιασμό που αφορά σε  σημαντικές επεμβάσεις (κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, άρση καταπτώσεων  πρανών,  επένδυση σκυροδέματος με κρόκαλα κατά τα πρότυπα της παλαιάς Ιεράς Οδού), συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» και ο  Θοδωρής Σπηλιόπουλος  συνεπείς στην προσπάθεια στήριξης των πολιτών της πόλης μας σε κάθε ενέργεια που βελτιώνει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα, δηλώνουν ότι θα παρακολουθήσουν στενά το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών και θα πιέσουν την Περιφέρεια Αττικής για άμεση αποκατάσταση της φυσικής ροής του ρέματος, αλλά και για την ευρύτερη παρέμβασή της στην περιοχή, ώστε να υλοποιηθεί και η αναπτυξιακή πρόταση των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»,  για την ενοποίηση των ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ  στην περιοχή της Μονής Δαφνιού και της Αφαίας.

Η επιστολή των ΠΣΔ στους υπευθύνους εδώ: https://psdhaidari.blogspot.gr/2018/02/7-2018-2-14.html

Φωτογραφίες: 










ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *