Μπλοκ 15 ενημέρωση για την συνάντηση με Δ.Βιτσα

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση» Θοδωρής Σπηλιόπουλος με στελέχη της παράταξης πραγματοποιησε συναντηση  εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Δημήτρη Βίτσα για θέματα που αφορούν το Χαϊδάρι και την Δυτική Αθήνα .
Για το θέμα του ΜΠΛΟΚ15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου έχουμε να ενημερώσουμε τα εξής


Για το ΜΠΛΟΚ15: Έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση της εξωτερικής όψης του κτηρίου σύμφωνα με τις μελέτες/ προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Το επόμενο βήμα είναι η δειγματοληπτική αφαίρεση των επιχρισμάτων από τους εσωτερικούς τοίχους για να διαπιστωθεί η κατάσταση του κτηρίου αλλά και η τυχόν ύπαρξη μηνυμάτων των κρατουμένων κατά την περίοδο της Κατοχής.
Το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο συνολικής διευθέτησης εκκρεμοτήτων και  παραπέρα ανάδειξης συνολικά του χώρου.

 Η άποψη των ΠσΔ είναι ότι μετά από την ανακήρυξη του ΜΠΛΟΚ15 ως διατηρητέου μνημείου από το Υπουργείου Πολιτισμού το 1986, για πρώτη φορά γίνονται έργα συντήρησης στο κτήριο. Η θέση των ΠσΔ είναι ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης, ιστορικής έρευνας κ.λπ. και το ΜΠΛΟΚ15 ως Μνημείο Εθνικής Αντίστασης να είναι επισκέψιμο στο κοινό, όλες τις ημέρες και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
13 /1/2017

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!