ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2017 ΑΚΤΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ

Χαϊδάρι 13 Ιανουαρίου2017

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ''Πολίτες σε Δράση'' Θοδωρής Σπηλιόπουλος, με στελέχη της παράταξης, πραγματοποίησαν δύο διαδοχικές συναντήσεις εργασίας:
α. Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα
β. Με τον Πρόεδρος της ΕΤΑΔ κ. Γιώργο Τερζάκη,
για θέματα που αφορούν την περιοχή μας.
Μετά τις δυο συναντήσεις, θέλουμε να ενημερώσουμε τους Χαϊδαριώτες περιληπτικά και να διατυπώσουμε τις θέσεις μας για την παραλία ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.

Για πρώτη φορά το 1998 διατυπώσαμε τη θέση ότι το Χαϊδάρι είναι παραθαλάσσιος δήμος και ζητούσαμε και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το Φεβρουάριο – Μάρτιο 1998 που προκλήθηκε από εμάς, να αποδοθούν στο δήμο τα 220 στρέμματα από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια η Δημοτική μας κίνηση, ανέδειξε την μεγάλη σημασία που έχει για την πόλη μας η περιοχή του ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, με πολλαπλές δράσεις και προτάσεις, δρώμενα, ερωτήσεις στα δημοτικά συμβούλια και σε άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και υπουργείων.

Το 2009 οι προτάσεις αυτές μορφοποιήθηκαν και σε μελέτη από τον πολιτικό μηχανικό Γ. Τερζάκη, μέλος της δημοτικής μας κίνησης (σημερινού προέδρου της ΕΤΑΔ) όπου αποδεικνυόταν ότι τα 220 στρέμματα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο (είχαν προκύψει με μπαζώματα/προσχώσεις του αρχικού αιγιαλού) και προτείνονταν λύσεις για αξιοποίηση του χώρου.

Σήμερα με την αποφασιστική κίνηση της κυβέρνησης με την αξιοποίηση των 100 στρεμμάτων για την εγκατάσταση, στέγαση, τοποθέτηση σπιτιών – κοντέινερ για τη φιλοξενία των προσφύγων, το δημόσιο έδειξε ότι διεκδικεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του.

Ωστόσο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αμφισβητούν τα δικαιώματα Χρήσης του δημοσίου για τα 220 στρέμματα και γι΄ αυτό έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για να συζητηθεί τον Απρίλιο του 2017 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η απόφαση του οποίου θα καθορίσει τη χρήση του χώρου.

Η θέση των ΠσΔ παραμένει η ίδια όπως έχει καταγραφεί στη μελέτη (17/12/2009): ''Ζητάμε την κοινόχρηστη χρήση της έκτασης των 220 στρεμμάτων των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της κοινωνίας της Δυτικής Αθήνας και Αττικής''.

Ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ''Πολίτες σε Δράση'' δήλωσε ότι ''μετά την αποχώρηση των Προσφύγων από το Σκαραμαγκά, πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο με σκοπό την ανάδειξη και την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων...''

ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ

ότι το σύνθημά μας ''ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΟΛΗ'' είναι όχι απλά επίκαιρο αλλά σαν αίτημα πια απαιτεί δικαίωση.
Δικαίωση με τον έγκαιρο σχεδιασμό της οριστικής λύσης αξιοποίησης, την διεκδίκηση πόρων από την περιφέρεια και συναρμόδιους φορείς για την συνολική ανάπλαση της περιοχής.
Η τελική διατύπωση θα πρέπει να εναρμονιστεί με την συνολική μας
πρόταση για ανάπτυξη της πόλης με τα ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ'' και ιδιαίτερα σήμερα που η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.





ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *