ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η οδος ΠΥΛΟΥ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟς ΕΛΕΓΧΟΣ να στειλουμε νεο ΥΠΟΜΝΗΜΑ 2/12/2016

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν θέλω να πω το εξής, θέλω να ευχαριστήσω στον αντιδήμαρχο κ. Βορέα και την Τεχνική Υπηρεσία την κα Παναγιωτάκου γιατί με άμεσο τρόπο και με γρήγορο τρόπο ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα που δεν ήταν δικό μου. Σε μένα μεταφέρθηκε από την περιοχή της Πύλου. Την Οδό Πύλου εννοώ.
Εκεί λοιπόν υπήρχε μία πολύ μεγάλη τρύπα όπως είχαμε πει και άλλες φορές, και υπήρχε το αίτημα να φτιαχτεί. Αφού επικοινώνησα, λοιπόν, ειπώθηκε ότι το έργο είναι σε εξέλιξη, αλλά μέχρι να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα δύο, τριών μηνών. Αφού ανταλλάξαμε κάποιες σκέψεις και με τον αντιδήμαρχο, καταλήξαμε σε μία μεσοβέζικη λύση, όμως που μπορεί να υπηρετήσει το ζήτημα της ασφάλειας.
Εγώ δηλαδή έβαλα το ζήτημα ότι αν γίνει πλημμύρα και υπάρχει αυτή η τρύπα, αυτή η τρύπα μπορεί να γίνε χοάνη. Και μπορεί να... είτε πεζό, είτε οτιδήποτε άλλο. Αφού συμφωνήσαμε σε αυτό, με γρήγορο τρόπο ενήργησε, γέμισε με ένα αντίστοιχο υλικό, δεν ξέρω τι, και βεβαίως έχει, περιφρουρείται γύρω με μία ξύλινη κατασκευή που είναι λίγο, είναι πιο σταθερή από οτιδήποτε άλλο. Με αυτήν την έννοια λοιπό το θεωρώ θετικό. Και κυρίως για να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους και το αίσθημα της ανασφάλειας που έμπαινε. Αλλά και για τους οδηγούς.
Δεύτερο ζήτημα που θέλω να πω είναι το εξής. Έχει σχέση με τον διαχειριστικό έλεγχο. Ανταλλάξαμε επιστολές ευγενικές, εγώ δηλαδή ..με τον . κ. Μοσχονά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συνάδελφοι, παρακαλώ λίγο, δεν ακούμε τον συνομιλητή μας.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Για το ζήτημα του διαχειριστικού ελέγχου είναι γνωστό ότι έχουν γίνει ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή που αποφασίστηκαν ορισμένα πράγματα. Και εμείς αντίστοιχα με είχαμε κινηθεί με τον δικό μας τρόπο και στο να παρθεί απόφαση αλλά και να... είχαμε εκφράσει και την ανησυχία μας διότι υπάρχει μια καθυστέρηση. Αυτό βέβαια εξηγήθηκε στις επαφές που είχαμε ότι υπάρχει μεγάλος όγκος δουλειάς και λίγο προσωπικό.
Με επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες όπως λέω σε αυτές τις επιστολές που θα τις κοινοποιήσω κάποια στιγμή, το σύνολό τους και αυτά που χρειάζονται, τέλος πάντων, μου υποδείχθηκε ότι χρειάζεται να απευθυνθούμε περαιτέρω όχι  μόνο εκεί που υπήρχε αριθμός πρωτοκόλλου αλλά και στο Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στον Οικονομικό Εισαγγελέα, στον Ειδικό Γραμματέα και στους δύο υφυπουργούς οικονομικών, την κα Παπανάτσου τώρα είναι, τότε ήταν ο Αλεξιάδης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Μου απαντήθηκε ότι παρότι θεωρούν ότι είναι επαρκές αυτό που έχει γίνει, υιοθέτησαν το αίτημα ο αντιδήμαρχος σε συνεννόηση προφανώς με τον δήμαρχο και έχει γίνει και αυτή η ενέργεια. Εγώ από τη δική μου πλευρά, εκτός από το να ευχαριστήσω, θεωρώ ότι είναι σημαντικό και θα κάνω ό,τι περνάει από τη δική μου πλευρά να συνεχίσω αυτές τις επαφές να ανοίξει αυτός ο δρόμος. Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο, έτσι μου υποδείχθηκε, επειδή εμπλέκονται πολλές αρχές παράλληλες η οποία έχει την αυτονομία της η κάθε μία αλλά τους ενδιαφέρει και τι γίνεται και είναι υπό την εποπτεία ότι θα προχωρήσει. Με αυτήν την έννοια, δεύτερο αυτό.
Τρίτο ζήτημα, είναι η λεγόμενη πεζογέφυρα Προβατά. Πήρα μία πρωτοβουλία, πρέπει να σας πω, γιατί μετά από τη συζήτηση, δεν είμαι και ο πιο ειδικός, που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχω ενημερώσει αλλά θέλω να πω και την εξέλιξη του πράγματος, κατέληξα από αυτά που άκουσα εδώ πέρα ότι στην ουσία αναγκαζόμαστε να αποδεχτούμε την πεζογέφυρα τη δεύτερη για να μην χάσουμε τη σειρά, κ.λπ..
Τέλος πάντων, επειδή έχω την άποψη ότι η Περιφέρεια δεν εκτελεί συμβόλαια εξυπηρέτησης διαφόρων ανθρώπων, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Θοδωρή Σχοινά και ζήτησα να ενημερώσει και την περιφερειάρχη, τη Ρένα Δούρου, και εξέφρασα τον προβληματισμό και την ανησυχία μας γι’ αυτό το ζήτημα.
Ενδιάμεσα έγιναν επαφές με τον κ. Μοσχονά και τον Αλεξάκη Δημήτρη, εκπρόσωπο της παράταξής μας στο Κτηματολόγιο, μηχανολόγο-μηχανικό που ασχολείται με... εκ μέρους της παράταξης και υπήρξαν κάποιες σκέψεις και για άλλες θέσεις, όπως είναι απέναντι από το κολυμβητήριο. Σημερινή ανακοίνωση, επειδή είπα ότι έχω Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το εξής, ότι η Περιφέρεια θέλει σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, να μην το αναλύσω άλλο το θέμα, να επανεξετάσει με καλή πρόθεση χωρίς να χάσουμε τίποτα, το ζήτημα αυτό, είτε απέναντι από το κολυμβητήριο που είναι μία πρόταση που λέει ο κ. Μοσχονάς, μαζί και ο κ. Αλεξάκης, που το σκέφτηκαν, είτε αν υπάρχει ένα ζήτημα στο Pet Shop πιο πέρα που είναι απαλλοτρίωση που μπορεί να μας καθυστερήσει, είτε στου Χαραλαμπίδη που εκεί πέρα υπάρχει τεχνική λύση στο να υπάρξουν τα... Επομένως αυτό είναι το τρίτο ζήτημα που θέλω να πω.
Και με αυτήν την έννοια θέλω να πω μια κουβέντα ακόμα. Θέλω να πω τη γνώμη μου για τις λαϊκές συνελεύσεις. Αφού ... δήμαρχο, θα πω εγώ εκ των πραγμάτων. Η εικόνα, θέλω να πω, κ. συνάδελφε, ότι είναι ολίγον αντιφατική. Υπάρχουν δύο Χαϊδάρια. Ένα που ανησυχεί και ένα που δεν ανησυχεί. Το λέω λίγο σχηματικά. Αυτό που εισέπραξα στην Κάτω Αφαία, στην Πάνω Αφαία, στο Δαφνί και στο Δάσος είναι ότι οι κάτοικοι ανησυχούν και αυτές τις εκδηλώσεις θεώρησαν ότι ήταν μία ευκαιρία να πουν αυτό που σκέφτονται. Δεν μπαίνω τώρα στον σχολιασμό, δεν είναι της ώρας. Αυτό που τους απασχολεί και να βρουν ευκαιρία να ρωτήσουν τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, τέλος πάντων βασικά τον δήμαρχο. Και επί τη ευκαιρία είχαμε και εμείς να πούμε τη δική μας άποψη για την ανάπτυξη. Θα πω μια κουβέντα μόνο γι’ αυτό.
Υπήρξε, λοιπόν, το κεντρικό Χαϊδάρι, τα Κουνέλια και η Γρηγορούσα. Στη Γρηγορούσα δεν μπόρεσα να παραβρεθώ για λόγους ανωτέρας βίας. Θέλω να πω ότι είχαμε παρακολουθήσει και την περσινή σειρά, όλες, για τα κουνέλια. Υπάρχει λοιπόν ένα ζήτημα κατά τη γνώμη μου ότι ο δήμαρχος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία, αν χρειαστεί και να γίνουν και συμπληρωματικές συγκεντρώσεις στην Αστυθαία, στο κέντρο και στον Ελαιώνα, με την έννοια ότι οι κάτοικοι ίσως, να το πω και αλλιώς, δεν είναι συνηθισμένοι να μιλάνε σε μεγάλα ακροατήρια. Δεν νομίζω ότι δεν είχε γίνει ειδοποίηση.
Ενώ εκεί που ήταν γειτονιές θεώρησαν ότι είναι γειτονία και τους αφορά, πίεσαν πάρα πολύ, με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις, πάρε θέση, Δήμαρχε....

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *