ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ...Περί ελέγχου πεπραγμένων ο λόγος... Να γίνουν όλα φύλλο και φτερό

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με τον προσυμφωνημένο (ήδη από την προεκλογική περίοδο), από το σύνολο, σχεδόν, των παρατάξεων «Έλεγχο πεπραγμένων των προηγουμένων διοικήσεων στο Δήμο Χαϊδαρίου» 
και κινούμενοι σε διαφορετικό ‘’μήκος κύματος’’ από την καταγεγραμμένη άποψη του Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, για έλεγχο που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από Ορκωτούς Λογιστές, 

οι «ΠσΔ» πιστεύουμε ότι ο έλεγχος θα πρέπει να λάβει τον ουσιαστικό χαρακτήρα ενός (σε βάθος και ουσία) Διαχειριστικού ελέγχου,

 και τούτο διότι : 
Ο έλεγχος των Ορκωτών Λογιστών περιορίζει το εύρος του μεταξύ των γραμμών που ορίζουν το τετράγωνο: Νομιμότητα ως προς την λήψη των αποφάσεων - Ακολουθούμενη διαδικασία υλοποίησης της απόφασης που προβλέπεται εκ του νόμου και των διαδικασιών εσωτερικής λειτουργίας - Εκτέλεση της απόφασης (έργου ή προμήθειας) – Αρμοδίως και ενυπογράφως παραλαβή του έργου ή της προμήθειας και νόμιμος 
απεικόνιση των παραστατικών στα βιβλία και αρχειοθέτηση των δικαιολογητικών.

Όλες οι δαπάνες των Ο.Τ.Α. (και η μισθοδοσία του προσωπικού) προκειμένου να προωθηθούν προς εκτέλεση από την «Ταμειακή Υπηρεσία» οφείλουν να έχουν ενταλματοποιηθεί και εγκριθεί (για την νομιμότητα τους) από τον αρμόδιο Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Το αναπόφευκτο ερώτημα είναι: 
Αρκεί και μόνο ο έλεγχος νομιμότητας; 

Η απάντηση των «ΠσΔ» είναι όχι. 
Άλλωστε αυτό ήταν το προκάλυμμα-απάντηση που έδινε ο Μαραβέλιας σε πρώτη ευκαιρία, πιστεύοντας ότι έτσι «βγαίνει λάδι».

 Οι «ΠσΔ» πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει : 
Να πραγματοποιηθεί, πέραν της νομιμότητας, διαχειριστικός έλεγχος ουσίας που θα ξεκινάει από την 1η  Σεπτέμβρη 2014 και θα πάει προς τα πίσω, γεγονός που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου,
 ελέγχοντας περιπτώσεις όπου οι διοικήσεις του Δήμου π.χ. δεν είχαν νομική υποστήριξη σε δικαστικές διεκδικήσεις από τον Δήμο ή δεν διεκδίκησαν καθόλου δικαστικά και δεν προάσπισαν το Δημόσιο συμφέρον ή άφησαν τον χρόνο να παρέλθει με αποτέλεσμα την παραγραφή απαιτήσεων, ή αποδεδειγμένα αμέλησαν χαρακτηριστικά να υλοποιήσουν μέτρα προς είσπραξη βεβαιωμένων απαιτήσεων, κ.λ.π. που αποτελούν ορισμένες μόνον περιπτώσεις που, ως βαριά αμέλεια, αποτελούν κακουργηματικές πράξεις, γιατί (αποδεδειγμένα) έβλαψαν και ζημίωσαν τους δημότες του Χαϊδαρίου.

 Παράλληλα με την ανεξάρτητη εταιρεία ελεγκτών, που θα πραγματοποιήσει τον διαχειριστικό έλεγχο, να συμμετάσχει (σε όλα τα στάδια του ελέγχου) «Διαπαραταξιακή Επιστημονική Επιτροπή» που θα συγκροτηθεί από Οικονομολόγους και Μηχανικούς. 

Η Επιτροπή αυτή θα βοηθήσει σημαντικά το έργο του διαχειριστικού ελέγχου, δεδομένου ότι γνωρίζει τα πεπραγμένα αλλά και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου μας. Οι «ΠσΔ» πιστεύουμε ότι όλες οι Δημοτικές παρατάξεις πρέπει ομόθυμα να προχωρήσουμε σε ελέγχους ουσίας χωρίς ρεβανσισμούς. 

Το οφείλουμε στο Χαϊδαριώτικο λαό.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας.


Όλα στο φως.

 Οι κρυμμένοι σκελετοί κλονίζουν την λαϊκή εμπιστοσύνη και ενισχύουν την αλγεινή αντίληψη που λέει ότι «Όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα έχουν».

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *