ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ.

Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία  -ορόσημο-  στη Βουλή για την διάλυση του ΕΟΠΥΥ, που ψηφίστηκε από την υποταγμένη συγκυβέρνηση των «προθύμων» με τους  -οριακούς- 151 ψήφους, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Χαϊδάρι μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (οδός Φαβιέρου).
Εργαζόμενοι αλλά και περισσότεροι από 30 συναγωνιστές μας (σε εργάσιμη ημέρα και ώρα) με πανό, πικέτες και ντουντούκα εκδηλώσαμε την αντίθεση μας στην διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που μεθοδεύει την εφαρμογή του δόγματος «η επιβίωση ταιριάζει στους έχοντες».
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ» και υποψήφιος Δήμαρχος για το Χαϊδάρι Θοδωρής Σπηλιόπουλος στη σύντομη παρέμβαση του σημείωσε με έμφαση:
«Είμαστε εδώ γιατί χθες με 151 ψήφους αποφασίστηκε η διάλυση του ΕΟΠΥΥ, αποφασίστηκε η απόλυση  8.500 γιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,  αποφασίστηκε η υποβάθμιση της ζωής μας, αποφασίστηκε η  -ακόμα  περαιτέρω-  μείωση του προσδόκιμου βιωσιμότητας, αποφασίστηκε ότι η ζωή σου δεν αξίζει αν δεν έχεις να πληρώσεις γι’ αυτήν.
Όμως δεν είμαστε μόνο σήμερα εδώ, είμαστε συνεχώς παρόντες και σε όλες τις κινητοποιήσεις των γιατρών και υγειονομικών. Ήμασταν και την προηγούμενη εβδομάδα εδώ, μαζί με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό, και θα είμαστε μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι το σύστημα Δημόσιας Υγείας να παρέχει περίθαλψη και φροντίδα σε κάθε πολίτη που την έχει ανάγκη.
Ο ΕΟΠΥΥ στο Χαϊδάρι καταργείται άμεσα και κατά προτεραιότητα, αποστερώντας από τους συνδημότες μας περισσότερες από 15 ειδικότητες πρώτης γραμμής, γιατί το κτίριο που στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι…………. με ενοίκιο!!!!!
Είναι βέβαιο ότι  η πόλη μας, από δω και πέρα,  θα επιβαρυνθεί  ακόμα περισσότερο. Ήδη αναστέλλουν την λειτουργία του Ψ.Ν.Α., ήδη στο Νοσοκομείο ‘’ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ’’  έβαλαν λουκέτο και εκδίωξαν 340 εργαζομένους και μετά από την πάνδημη κατακραυγή και αφού μέτρησαν το ‘’πολιτικό κόστος’’ επανέφεραν τους μόλις 80 εργαζόμενους, ενώ η ‘’Ναυαρχίδα’’ που λέγεται ‘’ΑΤΤΙΚΟΝ’’ λειτουργεί (εκτός εφημερίας) με πληρότητα 150% (φυσικά με ράντσα) και χαρακτηρίζεται, από τους ίδιους τους εργαζόμενους,  ως ‘’υγειονομική βόμβα’’.
Με όλη αυτή την ‘’σεισμική’’ κατάρρευση του συστήματος Υγείας στο Χαϊδάρι, η μετάβαση σε άλλες πολιτείες (Αιγάλεω, Περιστέρι) για την πιο στοιχειώδη  φροντίδα,  αποτελεί αληθινή περιπέτεια και μέγιστη πρόκληση, καθώς για τις ευπαθείς ομάδες και ιδίως για τους ηλικιωμένους, το Μετρό που φρόντισαν (οι διοικήσεις του Δήμου μας) να μην έρθει ποτέ στην πόλη μας, και οι βασικές και αναγκαίες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις που, επίσης, φρόντισαν να μην κάνουν,  έχουν μετατρέψει το Χαϊδάρι σε «συγκοινωνιακό Καστελόριζο».

Βεβαίως όσες φορές εγείραμε το θέμα και ζητήσαμε με επιμονή να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά προτεραιότητα, προέκυψαν ψηφίσματα  και  μάλιστα ομόφωνα. Όμως πέραν αυτού ουδέν άλλο από την, πειθήνια σε μνημονιακά κελεύσματα,  Δημοτική μας αρχή.
Επειδή όπως έγινε γνωστό (κατά δήλωση του) ο Δημήτρης Μαραβέλιας δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου Χαϊδαρίου, αποτελεί (το γεγονός αυτό) έναν ακόμα επιπρόσθετο λόγο ώστε η Δημοτική Αρχή να έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους απραξίας και το Χαϊδάρι ουσιαστικά να μην διοικείται. Τον ρόλο αυτό, καιρό τώρα, έχουμε αναλάβει ως Δημοτική παράταξη τόσο λόγω της ανάγκης και της πολιτικής μας θέσης, όσο και λόγω του ότι θα είμαστε η επόμενη Διοίκηση στη πόλη μας.
Μαχητικά συνεχίζουμε και δεν υποστέλουμε καμία σημαία, μέχρι και στον τελευταίο  συνδημότη  μας να παρέχεται η φροντίδα υγείας που έχει ανάγκη, στην πόλη του.

Χαϊδάρι  7  Φεβρουαρίου  2014


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *