Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του Αλκη Πασαλίδη.

Η παρέμβαση του Αλκη Πασαλίδη στην εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης
"ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟ" και του Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 με θέμα               
                                         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΜΜΕ


Αν η Δημοκρατία είναι εκείνο το πολίτευμα που εγγυάται ότι για την ομαλή πολιτική λειτουργία μιας χώρας απαιτείται ένα σύστημα εξισορρόπησης των δυνάμεων εξουσίας, Νομοθετικής, Δικαστικής και Εκτελεστικής, τότε καλώς να έρθει και στη χώρα μας.
Και λέω καλώς να έρθει και στη χώρας μας γιατί αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα και όχι μόνο είναι μια ολοκληρωτική διαστρέβλωση της έννοιας της Δημοκρατίας.
Εδώ και 30 χρόνια έχουμε όλοι μας αποδεχθεί ένα πυραμιδικό σύστημα εξουσίας στο οποίο μια και μόνο προσωπικότητα, ο πρωθυπουργός – δυνάστης (με την αυλική του ακολουθία – το κόμμα) αποφασίζει ανεξέλεγκτα και τις περισσότερες φορές αυθαίρετα, για τη τύχη και την πορεία μιας ολόκληρης χώρας, κατάσταση άκρως επικίνδυνη και καταστροφική.
Ένας πρωθυπουργός και οι αυλικοί του, αποφάσισε την είσοδο της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ. και στα μνημόνια και ένας άλλος πρωθυπουργός, να εκτελέσει καθ΄ υπόδειξη, ο ίδιος και οι αυλικοί του, τις υπαγορεύσεις των εντολοδόχων του, στη συνολική αποτυχία και καταδίκη ένα ολόκληρο έθνος. Ότι ακριβώς βιώνουμε στις μέρες μας.
Έχει στοχοποιηθεί και κατηγορηθεί κάθε είδους σέκτα. Αυτή που έχει μείνει στο απυρόβλητο και έχει υποθηκεύσει το μέλλον όλων μας σ΄ ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι πλήρους παντοδυναμίας είναι η κυβερνητική σέκτα. Περί αυτής πρόκειται. Είναι η εκτελεστική εξουσία που έκανε υποχείρια της τη Νομοθετική και τη Δικαστική εξουσία.
Ο πρωθυπουργός, πάπας με θεόσταλτα δικαιώματα, όπως αυτό των πρωτείων και του αλάθητου. Του υπεράνω Νόμου μιας και τα ανώτατα δικαστικά σώματα ορίζονται και διορίζονται απ΄ αυτόν και δεν θα μπορούσαν ποτέ να ελέγξουν τον ίδιο και τους αγαπημένους του ακολούθους.
Φίλες και φίλοι σήμερα είναι αναγκαία η ενδυνάμωση της έννοιας της διάκρισης των εξουσιών. Είναι απαραίτητη η απόλυτη αυτοδυναμία κάθε εξουσίας απέναντι στις άλλες. Απαιτείται η νομοθετική εξουσία να έχει τη δική της αρμοδιότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας και να μην υπόκειται στις θελήσεις και τις ορέξεις της εκάστοτε κυβέρνησης, δηλαδή της εκτελεστικής εξουσίας.
Επίσης απαιτείται η ενδυνάμωση της Δικαστικής εξουσίας έτσι ώστε αυτή να μπορεί να ελέγξει και να διώξει τους παράνομους Νομοθέτες αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης. Επιπλέον είναι αυτονόητο ότι μια αυτοδύναμη δικαστική αρχή θα μπορούσε να σταματήσει απόλυτα και οριστικά κάθε νομοθετική πρωτοβουλία ή κυβερνητική απόφαση που κρίνει ως αντισυνταγματική.
Κυβερνούν με όργιο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου ως άλλοι δικτάτορες με την καθαρά πολιτική έννοια της λέξης.
Ποτέ άλλοτε δεν θυμάμαι να έχουν βγει στους δρόμους και να διαμαρτύρονται συμπολίτες μας καρκινοπαθείς, να υπάρχουν ασφαλισμένοι – ανασφάλιστοι. Αποτέλεσμα αυτής της σχεδιαζόμενης γενοκτονίας, είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες, να έχει μειωθεί σύμφωνα με επίσημες στατιστικές το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας. Ασφαλισμένοι να μην έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τη συμμετοχή τους για να πάρουν τα φάρμακα του μήνα. Και οι κυβερνώντες να δοξάζουν το υποτιθέμενο πλεόνασμα και να θριαμβολογούν για την εξαθλίωσή μας.
Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ ανεργίας στην Ευρώπη με 27,8% και 50% στους νέους.
Βέβαια για τον κύριο Σόϊμπλε κα τους ομοϊδεάτες του ‘’επιτυχώς εξελίσσεται το πρόγραμμα στη χώρα μας’’. Αντέχουν τα πειραματόζωα. Η διαφθορά και η διαπλοκή, καλά κρατεί.
Εμείς απλά τους λέμε ότι κρατικοδίαιτος δεν είναι ο ελληνικός λαός. Κρατικοδίαιτη είναι η ελίτ της ελληνικής εξουσίας.
Κρατικοδίαιτοι είναι αυτοί που νομοθετούν για το παραμύθι περί ευθύνης Υπουργών. Μια προσβλητική και απεχθής απάτη όπου προστατεύει με έναν άτρωτο μανδύα και καθιστά υπεράνω Νόμου την κάθε κυβέρνηση.
Κρατικοδίαιτοι είναι εκείνοι που με ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων διαγράφουν κάθε έγκλημα που διαπράττεται είτε ως σώμα είτε ως μονάδες οι βουλευτές και οι Υπουργοί. Μιλάμε για την απόλυτη πολιτική έκπτωση και τον εκφυλισμό τις πολιτικής στη χώρα. Οι βουλευτές είναι οι εκπρόσωποι των Ελλήνων πολιτών και όχι προύχοντες ευγενείς που με έπαρση θέτουν τον εαυτό τους ουσιαστικά και στην πράξη, υπεράνω των νόμων.
Αλήθεια ποια μπορεί να είναι η σχέση μιας γιαλατζί Δημοκρατίας με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Ότι ακριβώς βιώνει η χώρα μας σήμερα. Και επιτρέψτε μου να έχω άποψη γιατί έζησα από κοντά τόσο την αποφράδα εκείνη ημέρα που κατέβασαν τον διακόπτη της ΕΡΤ αλλά και επειδή με εκατοντάδες συναδέλφους μου βιώσαμε το δόγμα του ‘’σοκ’’, όπως χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι των χρόνων των μνημονίων.
Το έγκλημα της παράδοσης σ΄ έναν αρρωστημένο ιδιωτικό τομέα έγινε απροκάλυπτα δίχως προσχήματα. Το κόστος για τους έλληνες πολίτες του ξαφνικού θανάτου της ΕΡΤ αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι που ήταν ούτως ή άλλως προ της συνταξιοδότησης τους, θα πάρουν και πλήρη αποζημίωση.
Άγνωστο είναι το ποσό που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες από αγωγές που θα προκύψουν από συμβάσεις εταιριών με την ΕΡΤ αφού διακόπηκαν αιφνιδίως και χωρίς προειδοποίηση.
Από τον ενδιάμεσο φορέα και στον οποίο προσέφεραν και προσφέρουν υπηρεσίες ιδιωτικοί φορείς με αδιαφανείς διαδικασίες τιμολογήσεων και πιθανών υπερτιμολογήσεων.
Καταγγέλθηκε ότι μόνο για 8 ημέρες στούντιο ιδιωτικού σταθμού προσέφερε τις υπηρεσίες του στη Δ.Τ. αντί του ποσού των 155.000 ευρώ.
Βέβαια το έγκλημα ολοκληρώνεται με τη νομοθετική ρύθμιση των κυβερνώντων για την απαλλαγή από κάθε αστική και ποινική ευθύνη του ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ του κυρίου Γκίκα Μάναλη. Τι σπουδή. Τι φοβούνται. Αυτό που ξέρουμε όλοι ότι, είναι από πάνω μέχρι κάτω παράνομος, ο ίδιος και οι προϊστάμενοί του.
Είμαι από εκείνους που είπαν από την πρώτη στιγμή και θα το επαναλάβω ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το φονικό της ΕΡΤ ήταν και είναι γιαλατζί.
Ήξεις – αφίξεις. Ναι μεν αλλά. Δεν πειράζει κύριοι του Συμβουλίου της Επικρατείας μέχρι τελικής πτώσης.
Πάμε όμως να δούμε ποιους είχε ως τελικούς αποδέκτες το έγκλημα κατά της δημόσιας τηλεόρασης.
Στις 11 του Ιούνη έπεσε το μαύρο. Στις 15 του Ιούνη έπρεπε να δώσουν προς σφαγή 5.000 δημόσιους υπαλλήλους. Η δεξαμενή της ΕΡΤ αριθμούσε 2.600 στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Το κυρίαρχο όμως νόμισμα της διαπλοκής είχε να κάνει με τη 19η Ιουνίου. Ημέρα του διαγωνισμού για το δικαίωμα χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.
Η ΕΡΤ αυτομάτων τέθηκε εκτός. Σ΄ αυτόν τον διαγωνισμό πήρε μέρος μόνο μια εταιρία η γνωστή DIGEA, μια εταιρία κοινοπραξία των κυρίαρχων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.
Μονοπώλιο. Για 18 εκ. ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια. Μια εταιρία χωρίς αντίπαλο. Κι όμως αυτός ο διαγωνισμός δεν ακυρώθηκε. Κατακυρώθηκε. Ένας ιδιώτης να ελέγχει το τηλεοπτικό τοπίο. Να ελέγχει τις τιμές και να κάνει ότι θέλει, όπως θέλει για οποιονδήποτε άλλον θέλει να βγει στην αγορά.
Φίλες και φίλοι, αυτή είναι η αδιαφάνεια, αυτή είναι η διαπλοκή, έτσι καταγράφεται το έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.
Οι κυβερνώντες θέλουν ΜΜΕ απόλυτα ελεγχόμενα και τα ΜΜΕ θέλουν κυβερνήσεις απόλυτα ελεγχόμενες. Μου δίνεις παντεσπάνι, σου δίνω παντεσπάνι. Για τον πολίτη θα περισσεύουν κάτι ψίχουλα και όχι πάντα .
Φίλες και φίλοι, οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το πρόπλασμα αλλαγής της πολιτικής εξουσίας στη χώρα. Είναι η ώρα του λογαριασμού του απλού Έλληνα πολίτη με τα μνημόνια, τα χαράτσια και τους βιαστές της Δημοκρατίας.
Η μάχη της αυτοδιοίκησης για τον Έλληνα πολίτη είναι η πιο άμεση μάχη για μια καλύτερη κοινωνία, είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.
Το Χαϊδάρι έχει τελματώσει αυτοδιοικητικά από ανθρώπους και πολιτικές που μας έφεραν σ΄αυτήν την κατάσταση. Αυτούς που οδήγησαν τον τόπο και τη χώρα μας στη καταστροφή οφείλουμε να τους πούμε, ‘’φτάνει πια’’.
Από εμάς εξαρτάται να τους βάλουμε στο περιθώριο. Στον συνδυασμό ‘’Πολίτες σε δράση Οικολόγοι Πράσινοι’’ εύχομαι καλό και πάνω απ΄ όλα έντιμο αγώνα.
Να είστε καλά.

Η παρέμβαση του Αλκη Πασαλίδη στην εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟ" και του Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 με θέμα "ΔΗΜΟΚΤΡΑΤΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *