ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ

Ποιά θέματα ημερήσιας (ή και προ ημερησίας διάταξης)απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο, ποιές δημοτικές παρατάξεις τα θέτουν, μα κυρίως ποιές πολιτικές απόψεις αναδεικνύονται, είναι απολύτως ενδεικτικά της αντίληψης για την Αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς της άμεσης Δημοκρατίας που ο καθένας  κομίζει.

Αίφνης στην τελευταία  συνεδρίαση  του Δ.Σ. την Τετάρτη 22/1/2014 (για να αναφερθούμε στα πλέον πρόσφατα γεγονότα)  η Δημοτική μας παράταξη «ΠσΔ-ΟΠ» με τον επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο  Θοδωρή Σπηλιόπουλο, θέσαμε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Κοινωνία του Χαϊδαρίου,  και που η επίσημη διοίκηση του Δήμου μας όχι μόνο δεν ασχολείται μαζί τους για να δώσει λύσεις, όχι έστω δεν ανιχνεύει τρόπους παρέμβασης, αλλά σχεδόν τα αγνοεί και καμώνεται πως δεν την αφορούν, εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά την αλάθητη στουρθοκαμηλική στάση: ‘’Ότι δεν βλέπω, ή κρύβομαι για να μην δω, απλώς δεν υπάρχει’’.

Ενδεικτικά και περιληπτικά:
Ø MALL στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Αυτό που μήνες πριν είχε καταγγελθεί ως καταστροφικός σχεδιασμός, αυτό που οι ‘’υπόγεια’’ και δόλια ομονοούντες σε κάθε είδους ξεπούλημα, διέψευδαν,  βρίσκεται πλέον anteportas (προ των πυλών).  Ένα θηριωδών διαστάσεων Mall(Εμπορικό κέντρο) με 50.000 τ.μ. δόμησης, πήρε άδεια ανέγερσης στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος!!!!!!!! Το Mallθα φέρει την επωνυμία AcademyGardens και ανήκει στην εταιρεία ArtumeS.A. θυγατρική της πολυεθνικής BlackRock (γνωστή από τους ελέγχους της στις Ελληνικές Τράπεζες – sic!!!!!).
Προκειμένου να λάβουν αδειοδότηση ξεγέλασαν το ΣτΕ στέλνοντας του άλλο τοπογραφικό διάγραμμα και άλλο συνόδευσε το ΦΕΚ 2013 ΑΑΠ/165 («Τροποποίηση του συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και του επιτρεπομένου ύψους  των κτιρίων στην περιοχή γύρω από τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος»). Καραμπινάτη παρανομία.
Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι, από την ‘’επένδυση’’, θα υπάρξουν 1.900 θέσεις  εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής και άλλες 1.600 κατά την λειτουργία, ο Εμπορικός Σύλλογος υπολογίζει ότι θα χαθούν 6.000 – 7.000 θέσεις, μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της πέριξ περιοχής (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα) που με τεράστιες θυσίες διασώθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Χρειάζεται λοιπόν πολιτική παρέμβαση στα Υπουργεία αλλά και στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας τόσο την προσφυγή των κατοίκων, όσο και του Εμπορικού Συλλόγου.
Η Δημοτική Αρχή φοβάται να έρθει σε ρήξη με την κεντρική εξουσία – υπηρέτες των, κυρίως, ξένων μεγαλοσυμφερόντων; Γιαυτό σιωπά;

Ø ΕΟΠΠΥ
Σε μία περιοχή που η παροχή υπηρεσιών υγείας  έχει χτυπηθεί ανελέητα με την κατάργηση τριών Νοσοκομειακών μονάδων και την συνεχή υποβάθμιση της τέταρτης, μεγαλύτερης και πλέον σύγχρονης (ΑΤΤΙΚΟΝ), η αποσάθρωση των παρεχομένων υπηρεσιών (πρωτοβάθμιας υγείας) από τον ΕΟΠΠΥ, με την υποχρεωτική ένταξη των γιατρών σε καθεστώς  ΕΣΥ και το ολοκληρωτικό κλείσιμο του Οργανισμού άμεσαστο Χαϊδάρι, εγείρει τεράστιο ζήτημα για την Δημόσια Υγεία όλων μας.
Δεν αποτελεί μια απλή υποβάθμιση (λόγω κρίσης) της κύριας Κοινωνικής παροχής, που οφείλει να παρέχει στους πολίτες του κάθε Δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος, αποτελεί σχέδιο σταδιακής μετατροπής της Υγείας σε αποκλειστικά Ιδιωτικό αγαθό.
Δεν εξοικονομούνται πόροι από την Υγεία υπέρ των ασφαλισμένων, αλλά καταργούνται οι Δημόσιοι πόροι. Η Υγεία θα παρέχεται ανταποδοτικά,  δηλαδή σε όσους (λίγους) διαθέτουν  τους ανάλογους πόρους.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΠΥ δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα και η αποδοχή των αιτημάτων και προτάσεων τους αποτελεί μονόδρομο στην κατεύθυνση επιβίωσης του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας.
Θεωρούμαι χρέος μας να στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τον δίκαιο αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΠΥ, που αφορά τις ζωές όλων μας.
Η Δημοτική Αρχή  γιατί όχι;

Ø ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Χαϊδάρι ακόμα και μετά την παράδοση στο κοινό του σταθμού Μετρό «Αγία Μαρίνα» εξακολουθεί να αποτελεί το Συγκοινωνιακό «Καστελόριζο» από όλα τα «Δωδεκάνησα» της Δυτικής Αθήνας.
Η απόλυτη άγονη γραμμή. Το ταξίδι στα Κύθηρα.  Η (καθυστερημένη) επιβίβαση για έναν μη προορισμό.
Ο θρυλούμενος «Σταθμός Χαϊδαρίου» δεν έφτασε ποτέ στην πόλη μας και δικαίως μετονομάστηκε από έναμικρό παρεκκλήσι (που βρίσκεται μακριά από τον Σταθμό, κι ακόμα μακρύτερα από το Χαϊδάρι).
Σχέδιο πυκνής διασύνδεσης των συνοικιών του Χαϊδαρίου με τον Σταθμό Μετρό δεν υπάρχει. Ούτε διασύνδεση βεβαίως, πόσο μάλλον πυκνή.
Μόλις πρόσφατα (με ημερομηνία 17/1/2014) ο ΟΑΣΑ έστειλε επιστολή στον Δήμο που ενημερώνει ότι (μετά τις διαμαρτυρίες που ξεσηκώθηκαν από τους κατοίκους) πρόκειται να τροποποιήσει τα δρομολόγια των γραμμών 811 και 803 ώστε να περνάνε μπροστά από το Σταθμό (και όχι σε απόσταση 1,5 και 2 χιλιομέτρων, όπως γίνεται μέχρι τώρα).
Η Δημοτική μας αρχή δεν επιχαίρει απλώς, κήρυξε τριήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων!
Καμία παρέμβαση βεβαίως για την πυκνότητα των δρομολογίων, όταν είναι γνωστό ότι  -εκτός Εορτών, Αργιών, Βραδινών δρομολογίων και φυσικά Σαββατοκύριακου- ο προγραμματισμός του ΟΑΣΑ είναι η διέλευση να γίνεται κάθε 25 λεπτά (που δεν τηρείται ΠΟΤΕ).
Επίσης καλό θα ήταν να απαντήσει κάποιος ‘’υπεύθυνος’’ πως γίνεται η διασύνδεση της Αφαίας, του Δάσους και Άνω Δάσους, της Γρηγορούσας κ.λ.π. με τον Σταθμό μετρό; Άραγε γίνεται;
Γιατί επιλέξατε ως λύση  των προβλημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας,  την κατάργηση της;
Τέλος πόσα χρόνια ο συναγωνιστής μας Κώστας Φωτεινάκης  σας φωνάζει πως πρέπει να απαιτήσετε την ένταξη της γραμμής Νο 7 του Μετρό στο ΡΣΑΑ 2021;

Ø ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ &ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ
Επειδή ως γνωστόν:
  • ο Διάβολος απεχθάνεται το λιβάνι,
  • η Μισέλ Ασημακοπούλου όσους δεν, της,  υποβάλουν πιστοποιητικά Ορθόδοξης Χριστιανικοφροσύνης,  και
  • ο Μιχελάκης  κάθε είδους εκλογών (ως πιστός εκφραστής των Σαμαρά και Βενιζέλου),φροντίζει όταν δεν μπορεί να τις αποφύγει ή έστω να τις απομακρύνει, να διαστρεβλώσει  το νόημα τους και να αποτρέψει την μαζική συμμετοχή σε αυτές, επειδή είναι το Δημοκρατικό μέσο έκφρασης της λαϊκής βούλησης, και αυτή (η λαϊκή βούληση)προβλέπεται απολύτως πικρή γι’ αυτούς. Σκέτο φαρμάκι.
Έτσι:
  •  στην αρχή έγινε ανεπιτυχής προσπάθεια να μετατεθούν οι εκλογές και άρα να παραταθεί  η θητεία των σημερινών Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων,
  •  στη συνέχεια , πάλι ανεπιτυχώς, εξάγγειλαν αλλαγή του εκλογικού νόμου (κατά το Γερμανικό μοντέλο) όπου η εκλογή των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων θα γινόταν με σταυροδοσία από μία κοινή λίστα(!), και
  • κατέληξαν ότι για λόγους οικονομίας (;) οι Αυτοδιοικητικές εκλογές θα συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές, όχι την πρώτη Κυριακή, αλλά την δεύτερη.
Άραγε γιατί οι Ευρωεκλογές να γίνουν τη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών, όταν είναι γνωστό ότι: 
  1. Το 40% των Δήμων εκλέγουν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. 
  2. Οι Ευρωεκλογές παρουσιάζουν λιγότερο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα την   μειωμένη συμμετοχή των ψηφοφόρων, σε σχέση με άλλες εκλογικές διαδικασίες. 
  3. Το κόστος ανεβαίνει εάν  ‘’στηθούν’’ κάλπεςμόνο για τις  Ευρωεκλογές  σε Δήμους που έχουν εκλέξει Δημοτικά Συμβούλια την πρώτη Κυριακή. 
  4. Οι ψηφοφόροι που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για δεύτερη φορά και μόνο για τις Ευρωεκλογές, δεν θα το πράξουν (λόγω και του κόστους που συνεπάγεται).
Μα ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους. Αφού ο εκλογικός Χάρτης της Ελλάδος προβλέπεται να στερηθεί των γαλαζοπράσινων αποχρώσεων του, απεργάζονται να έχει ένα ‘’ουδέτερο’’,  απολύτως διαφανές και καθολικά ‘’αδρανές’’χρώμα.
Μόνο που δεν θα τους περάσει, γιατί  –εκτός των άλλων-  είναι και παράνομο (με βάση τον ‘’Καλλικρατικό’’ νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν).

Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας με τον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και όλης της Αντιπολίτευσης και απαιτούμε  να μην φαλκιδευτείηλαϊκή έκφραση.

Ø ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ  ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ  ΣΚΥΛΩΝ
Με αφορμή τη δηλητηρίαση δύο αδέσποτων σκύλων στο Δάσος Χαϊδαρίου την 17/12/2013, στο προηγούμενο Δ.Σ., έγινε εκτενής συζήτηση αφού το θέμα τέθηκε από το Σωματείο Φιλόζωων Χαϊδαρίου. Όλες οι παρατάξεις καταδίκασαν ομόθυμα τα περιστατικά κακοποίησης και δηλητηρίασης των αδέσποτων ζώων.
Όμως μόνο μέχρι εκεί.
Ειδικά η Δημοτική Αρχή δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία.
Αποτέλεσμα;
Την Δευτέρα 20/1/2014 (μετά από ένα μόλις μήνα) δυστυχώς είχαμε ένα νέο περιστατικό θανάτωσης σκύλου από φόλα, ενώ ένας άλλος σκύλος βρέθηκε με αιμορραγία από τη μύτη, σε πυλωτή της οδού Άνδρου. 
Τι δεν έγινε;
  1. Η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής που προβλέπεται από τον Ν. 4039/12 για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  2. Η απεύθυνση στα ειδικά καταστήματα pet για την διασφάλιση τροφής και φαρμάκων των, περίπου 150, αδέσποτων του Δήμου μας.
  3. Η σύναψη σύμβασης για συνεργασία με κάποιον Κτηνίατρο προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του, τις μέρες που δεν λειτουργεί το ΔΙΚΕΠΑΖ.
  4. Η διοργάνωση σεμιναρίων για την ευαισθητοποίηση των δημοτών και σεμιναρίων στα  Σχολεία για τους μαθητές.
Τι γίνεται;
Ότι πάντα.
Συνεχίζεται η παράνομη πρακτική της «σύλληψης» των δήθεν επιθετικών σκύλων, με απόφαση ενός ανδρός(προφανώς του ‘’αρμοδίου’’ υπαλλήλου του Δήμου κ. Μπρουσκάκη). Βέβαια κατόπιν των σχετικών εντολών των προϊσταμένων του και φυσικά ύστερα από καταγγελία ενός και μόνον Δημότη, και χωρίς να εξεταστεί αν ισχύει το παράπονο -  καταγγελία.

Απαιτούμετην εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων του Δ.Σ. τώρα.
Γιατί όπως έλεγε και ο Γκάντι: ‘’Ο Πολιτισμός ενός Έθνους διακρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα’’.



24 Ιανουαρίου  2014


ΠΟΛΙΤΕΣ  ΣΕ  ΔΡΑΣΗ  -  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ  ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *