Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου

Κύριε Πρόεδρε,

Ομολογουμένως  τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 29 Αυγούστου 2013 και  σημαντικά είναι και εγκαίρως (6 μέρες  πριν) τα παραλάβαμε. Μέσα σε αυτά τα θέματα περιλαμβάνεται και το θέμα της ενημέρωσης για το οικονομικό σκάνδαλο, όπως εμείς το ονομάζουμε, και τη δικαστική  εμπλοκή του  τέως (πλέον) αντιδημάρχου Οικονομικών, για το οποίο έχουμε τοποθετηθεί με δημόσια  ανακοίνωσή μας , αλλά και πρωτοκολλήσαμε αίτημα μας για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο Δ.Σ. (4 Ιουλίου 2013) μεσολάβησαν πάμπολλα γεγονότα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας με τεράστια αντανάκλαση στη ζωή των Ελλήνων και βέβαια στη ζωή των Χαϊδαριωτών, των νέων και των παιδιών αυτής της πόλης.

Περιγράφοντας παρακάτω αρκετά αναλυτικά κάποια από αυτά τα γεγονότα, πρόθεσή μου είναι με τη δική σας συμβολή να μην τα υποβαθμίσω με τη μορφή των ερωτήσεων, που όπως προβλέπει ο κανονισμός, απαντά ο Δήμαρχος ή ο καθ’ ύλη αρμόδιος αντιδήμαρχος ή διοικητικός προϊστάμενος, πάντοτε σύντομα, αλλά με τη συναίνεσή σας και με τη συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων  να προκαλέσουμε μία ολοκληρωμένη συζήτηση στο Δ.Σ. που μόνο χρήσιμη μπορεί να είναι για το Δ.Σ. αλλά και τους συμπολίτες μας.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτό που ζήσαμε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ήταν η κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων που έχουν σχέση με το αυτοδιοίκητο του θεσμού, τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της αυτοδιοίκησης στην κοινωνία αλλά και τον ρόλο της στην αποκέντρωση.

Πέραν των άλλων η τοπική αυτοδιοίκηση έπρεπε να πάρει θέση για ένα θέμα που μοιάζει να είναι γενικής πολιτικής και όχι τοπικό αλλά αφορά κάθε Δήμο. Γίνεται προσπάθεια στα πλαίσια της τρόικα να γίνει  ένας συμψηφισμός των προγραμμάτων ΕΣΠΑ  από τα οποία χρηματοδοτούνται πολλές δραστηριότητες και στο δήμο μας είτε ανάπτυξης (πλατείες) είτε κοινωνικά ( βρεφονηπιακοί σταθμοί) της  επόμενης πενταετίας  με τα μνημονικά δάνεια  που δίνονται. Αυτό όπως καταλαβαίνετε  σημαίνει  ότι  τα χρήματα που θεσμικά δικαιούμαστε σαν κράτος  στην ουσία θα είναι 100% δανεικά με άλλη μορφή.

Σημειώνω ότι για τα θέματα της υποβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  η  Κεντρική  Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  θα αποφάσιζε , αλλά και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) προέτρεπε , να συνεδριάσουν τα Δημοτικά  Συμβούλια των Δήμων, μιας και υπήρχε αίτημα σε εξέλιξη από τους 29 Δημάρχους  της Περιφέρειας της Μακεδονίας, για κινητοποιήσεις πανελλαδικά και διαθεσιμότητα για ομαδικές παραιτήσεις των Δημάρχων.

Στο προφορικό αίτημα μας προς τον Δήμαρχο  κατά το διάστημα  που απουσιάζατε, δεν υπήρξε θετική απάντηση και «λόγω αντικειμενικών απουσιών μεγάλου αριθμού δημοτικών συμβούλων». Το γεγονός αυτό μας οδήγησε στην ανάγκη να δώσουμε Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  στις  24 Ιουλίου 2014  με θέμα τις εξελίξεις  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις απολύσεις των δημοτικών υπάλληλων, τις εξελίξεις στην υγεία και τις επιπτώσεις στα νοσοκομεία της περιοχής  και την  Πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη  αλλά και τις εξελίξεις στην παιδεία και την αντανάκλαση στα σχολεία της περιοχής, με παραμένοντα τον υπαρκτό κίνδυνο συγχώνευσης των σχολείων.

Στην ίδια συνέντευξη εκφράσαμε την αγωνία μας για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην αποκομιδή των απορριμμάτων και τον καθαρισμό της πόλης, λόγω της έλλειψης προσωπικού, την παλαιότητα και των δυσκολιών συντήρησης των υπαρχουσών υποδομών (απορριμματοφόρα, πλυστικά, γερανοί, κλπ). Τονίσαμε ότι αναγνωρίζουμε την προσπάθεια των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας και του πράσινου, όμως η προσπάθεια αυτή δεν είναι αρκετή από μόνη της για να έχουμε μια καθαρή και όμορφη πόλη.

Οι ΠσΔ – ΟΠ εκτός από τη συνέντευξη τύπου που παρουσίασαν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συνδέονται άμεσα και με τη λειτουργία του Δήμου μας, θα ενημερώσουν τους κατοίκους του Χαϊδαρίου και θα τους καλέσουν να συστρατευτούν στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμισή της και της υπεράσπισης της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Οι ΠσΔ – ΟΠ, δηλώνουν ότι, όπως έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως δηλαδή συμπαραστάθηκαν, βρέθηκαν κοντά στο σωματείο και στους εργαζόμενους στο Δήμο μας, και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τους, έτσι και στη συνέχεια, θα συμπαρασταθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Θυμίζω ότι ζούμε την τρίτη φάση με τον Γεωργιάδη  με fast track διαδικασίες  με στόχο την επιβάρυνση των πολιτών για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Η πρώτη φάση ήταν με τον Λοβέρδο που  όταν δημιουργούσε τον ΕΟΠΥΥ διέλυε τα πολυϊατρεία  του ΙΚΑ, ενοποιούσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων  με συγχωνεύσεις. Η δεύτερη με το δίδυμο Λυκουρέζου- Σαλμά  όταν έκλεισε τα νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε ένα πρόγραμμα κλεισίματος νοσοκομείων  στα πλαίσια της «ορθολογικοποίησης» των δαπανών που απαιτεί η τρόικα και υλοποιεί η δικομματική κυβέρνηση - θιασώτης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, που έχει σαν συνέπεια την μείωση των δαπανών υγείας από 10%  σε κάτω από 6%.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής  στο Χαϊδάρι διαπιστώνουμε την προϊούσα  αποδιοργάνωση  του ΕΟΠΥΥ και τις σημαντικές ελλείψεις γιατρών , την υποβάθμιση και άλλων δομών που έχουν αναφορά οι εργαζόμενοι της περιοχής μας , όπως την μεταφορά  του σταθμού ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ του ΙΚΑ  Αιγάλεω και την συγχώνευσή του με το Περιστέρι, την σοβαρή πιθανότητα να κλείσει το Α' ΒΑΘΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ υγείας  στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  λόγω έλλειψης προσωπικού,  τις δηλώσεις για την κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

Τα ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο  λυγίζει  με υπερκάλυψη  σταθερά στο 130 % των κλινών, σε σημείο που οι εργαζόμενοι μιλούν ότι η «ναυαρχίδα» του εθνικού συστήματος υγείας συνιστά υγειονομική βόμβα  και ενημερώνουν  τους ασθενείς ότι εισέρχονται με δική τους ευθύνη.

Αντί για αναβάθμιση του νοσοκομείου ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ (πρώην ΛΟΙΜΩΔΩΝ), διαπιστώνουμε το ουσιαστικό κλείσιμο του. Είναι γεγονός ότι οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας και ΑΣΔΑ εξήγγειλαν  την διαφωνία τους. Τώρα βέβαια, μετά τα μέτρα, σιγή ιχθύος  και από τον δήμο μας.  Βέβαια ο γειτονικός δήμος της Αγίας Βαρβάρας διαβεβαιώσει με Δελτίο Τύπου (8/8/2013) ανάμεσα στα αλλά ότι το νοσοκομείο συνεχίζει την λειτουργία του.

Θα θέλαμε να ξέρουμε  το δημοτικό συμβούλιο  αν συμμερίζεται  αυτή την αντίληψη. Αν ανησυχεί τι θα γίνει με τον αριθμό των 100.000 ασθενών κατ΄ έτος,  που τώρα θα επιβαρύνουν το ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ  και το  ΑΤΤΙΚΟ,  την ώρα που στα νοσοκομεία αυτά λειτουργεί το 50 % των χειρουργείων με φοβερές ελλείψεις  στις μονάδες εντατικής (η παίδων είναι κλειστή, η ενηλίκων λειτουργεί στο 50%, η νεογνών έχει μόνο 3 γιατρούς).

Την ίδια ώρα στα πλαίσια μιας «ρηγκανοποίησης» της αποασυλοποίησης  εξαγγέλλονται σχεδία  βίαιης μεταφοράς   ασθενών  από τα ψυχιατρικά  νοσοκομεία της περιοχής ΔΑΦΝΙΟΥ και ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ  ενώ οι υποδομές και οι ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων αντί να αναπτύσσονται μειώνονται.

Επιπρόσθετα, ενώ τα 5 Ευρώ είναι ένα δυσβάστακτο  ποσό για πολλούς συνανθρώπους μας για την είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, έχει εξαγγελθεί μια τεράστια αύξηση, 25 Ευρώ,  από 1-1-2014.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ  - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  συμπαρασταθήκαμε ενεργά  σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων  του λοιμωδών  συμβάλλαμε στις κινητοποιήσεις έξω από το νοσοκομείο, τις κεντρικές τους κινητοποιήσεις  έξω από το υπουργείο υγείας, υπογράψαμε κοινό κείμενο διαμαρτυρίας και με άλλες δημοτικές κινήσεις   στα δυτικά  (4 στην αρχή και 8 στην  συνεχεία), είχαμε κοινή δραστηριότητα με βουλευτές και ευρωβουλευτές , προβάλλαμε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις  και συναντήσεις  με τα σωματεία των εργαζομένων που αναδείκνυαν την ανάγκη η υγεία πρέπει να αναβαθμιστεί  στην δυτική Αθήνα και το Χαϊδάρι.

Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο τις δυνατότητες που έχουν για να ανατρέψουν  αυτήν την πορεία υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην πόλη μας, μια πορεία που μας οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη:

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο τον χειμώνα, παιδιά νηστικά, παιδιά σε σχολές μαθητείας 27 ώρες την εβδομάδα και μόνο 9 ώρες σχολείο. Υποβάθμιση της μόρφωσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το Δημοτικό ως το Λύκειο. Ο αναλφαβητισμός βρίσκεται μπροστά μας σε ποσοστά που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, που θυμίζουν την Ελλάδα του ’50, μόνο που τότε  τα γράμματα και τα σχολεία είχαν αξία. Ξαφνικά η καλλιτεχνική παιδεία, ο αθλητισμός θεωρούνται περιττά και στέλνονται  στο πυρ το εξώτερο, η μάθηση των ξένων γλωσσών υποβαθμίζεται δραματικά.

Ποιες είναι άραγε οι πραγματικές οφειλές των Σχολείων της περιοχής μας σε ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο, κλπ, και πως θα καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες τη νέα χρονιά;

Τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στην περιοχή, η Τεχνική Εκπαίδευση συνολικά υποβαθμίζονται δραματικά, ειδικότητες προσφέρονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα και η λαϊκή οικογένεια. Οι συνολικές αλλαγές επιβαρύνουν τον ήδη φτωχό οικογενειακό προϋπολογισμό, η ειδική παιδεία είναι επί ξύλου κρεμάμενη, το νυχτερινό λύκειο ευτυχώς τους διέφυγε προς το παρόν.

Αλήθεια, ποιες είναι οι επιπτώσεις και η μείωση τα σχολεία του Χαϊδαρίου από την κατά 18.000 μείωση του αριθμού των καθηγητών και τα διάφορα μέτρα «κινητικότητας» και διαθεσιμότητας; Τι σχολείο θα έχουμε; Ποια μόρφωση θα πάρουν οι μαθητές της πόλης μας; Ποιες είναι οι επιπτώσεις και στον ψυχισμό των νέων με τη μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο και την υποβάθμιση της γενικής μόρφωσης;

Στα δημοτικά αλλά κυρίως στα νηπιαγωγεία τα προβλήματα είναι τεράστια, πρέπει  να τα εξετάσουμε αναλυτικά χρηματοδότηση,  υποδομές.

Για τους βρεφονηπιακούς  να δούμε αναλυτικά  αν θα τηρηθούν τα εξαγγελθέντα.  Τα περίπου 460 παιδιά (πέρυσι 220 και πρόπερσι 150) θα καλυφτούν από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ; Τι θα γίνει με τα τροφεία,  θα πληρώσουν τροφεία και πόσα παιδιά;

Να πάρουμε πρωτοβουλίες  ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών,  να κινηθούμε σε κατεύθυνση μείωση των τροφείων, και μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας  να ανακαλύψουμε, αν χρειαστεί, τα παιδιά που πρέπει να πάνε στον σταθμό.

Οι ΠσΔ – ΟΠ, εκτός απ την συμμετοχή μας και τη συμπαράσταση μας στις κεντρικές κινητοποιήσεις  για τα θέματα Παιδείας, εργαζόμαστε εντατικά και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να συγκροτηθεί ένα μέτωπο παιδείας  στην Δυτική Αθήνα, που είναι ήδη σε εξέλιξη από το καλοκαίρι.

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ και ο θάνατος του 19χρονου επιβάτη στο Περιστέρι

Με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου επιβάτη  τρόλεϊ στο  περιστέρι  πρέπει να παρθούν μια σειρά μέτρων για την μετακίνηση των επιβατών.
·         Δωρεάν μετακίνηση  των νέων μέχρι 24 ετών, μιας και η ανεργία σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία έχει εκτιναχθεί στο 68%.

·         Δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, απόρους με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών.

·         Ο έλεγχος στα ΜΜΜ να επανεξεταστεί με παράλληλη εκπαίδευση των ελεγκτών.

·         Οι ελεγκτές θα πρέπει να είναι μισθωτοί και να μην πληρώνονται με βάση των αριθμό κλίσεων που «κόβουν». Αυτός ο τρόπος αμοιβής των ελεγκτών τους μετατρέπει σε «κεφαλοκυνηγούς».

Όταν ένας νέος άνθρωπος σκοτώνεται πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση  στην όποια έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία μετά την μνημονιακή τριετή πραγματικότητα.

Ο διάχυτος αυταρχισμός  πρέπει να μας ταρακουνήσει. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που αποδέχονται να παίξουν τον ρολό του «κεφαλοκυνηγού».

Τώρα πια η εμπειρία από τα ναρκωτικά, που στο παρελθόν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας πίστευε ότι αφορά μονό το παΐδι κάποιου άλλου και όχι το δικό του,  μπορεί να μας κάνει λίγο σοφότερους

Πέρα από το ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπει τέλος σε αυτή την πολιτική που είναι ο κατάλληλος πολλαπλασιαστής για τα φαινόμενα κοινωνικής κρίσης, κοινωνικού δαρβινισμού, πολιτικής  απάθειας.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Το 22,9% των στεγαστικών (16,7δισ.€), το 42,4% των καταναλωτικών δανείων (12,3 δισ.€) είναι κόκκινα (δηλαδή δεν μπορούν να πληρωθούν), ενώ στα παραπάνω ποσά δεν εμπίπτουν επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκες σε πρώτες κατοικίες, επειδή δεν εμπίπτουν σε καθεστώς προστασίας του νόμου.

Η εκτίμηση που γίνεται αναφέρει ότι 180.000 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια,  ενώ περίπου 150.000 εμπίπτουν σε καθεστώς προστασίας (δηλαδή 200.000 αντικειμενική αξία και πρώτη κατοικία).

Πρέπει να σημειώσουμε από τις ρυθμίσεις προστασίας αποκλείεται μεγάλος αριθμός δανειοληπτών που ανήκουν στους μικροεπιχειρηματίες –έμπορους και ελευθέρους επαγγελματίες (συνολικά τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ανέρχονται σε 33,2 δισ.€ ή το 27,5% του συνόλου της κατηγορίας)  που έχουν δει να χάνει η επιχείρηση τους το 80-90% του κύκλου εργασιών, είναι πνιγμένοι στα χρέη  από την εμπορική τους επιχείρηση και το ελάχιστο που ζητούν είναι να διασώσουν το σπίτι τους

Σε  εξέλιξη είναι η προσπάθεια άρσης των περιορισμών για την έναρξη  πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Είναι θέμα για το οποίο απαιτείται κατηγορηματική αρνητική τοποθέτηση γιατί αφορά τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων από την άποψη της ιδιοκτησίας, που αφορά το συνταγματικό δικαίωμα να έχει ο πολίτης ένα κεραμιδί για την οικογένεια του.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

 Η οικοδομική δραστηριότητα πνέει τα λοίσθια έχοντας υποχωρήσει περίπου 70% από το 2008, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούνται αμετάβλητες οι αντικειμενικές αξίες, προκειμένου να υπολογίζονται και τελικά να επιβαρύνουν περισσότερο τα νοικοκυριά οι εκάστοτε φόροι επί των ακινήτων, παρά το γεγονός ότι υπολείπονται των πραγματικών/εμπορικών αξιών κατά 50%.

Ο ΦΠΑ στις δευτερεύουσες και στις εξοχικές κατοικίες, ο φόρος μεταβίβασης για αγορά πρώτης κατοικίας, ο φόρος κληρονομιών/δωρεών, οι γονικές  παροχές, οι συμβολαιογραφικές αμοιβές, ο φόρος εισοδήματος με βάση τα νέα τεκμήρια αυξάνουν κατά πολύ λόγο των πλασματικών "αντικειμενικών" αξιών. 

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο συρρίκνωσης της οικονομίας.  

Όταν το ρεαλιστικό εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει ένα σύνολο προτάσεων, όπως η επανεξέταση των εμπορικών ζωνών, ο περιορισμός του φόρου μεταβίβασης (πχ. στο 4% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), η απαλλαγή του φόρου ακίνητης περιούσιας για τα αχρησιμοποίητα ακίνητα, η μείωση των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών/αγοραίων τιμών, η μείωση των συντελεστών με βάση την παλαιότητα του ακινήτου κ.α.

Αποτελεί αναγκαιότητα η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών με τις σημερινές πραγματικές εμπορικές αξίες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την επίδραση στον ενιαίο φόρο ακίνητων, που θα εφαρμοσθεί από το 2014 και θα αντικαταστήσει το σημερινό χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα επιβαρύνει σε ετήσια βάση τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,


Σημειώνω  ότι χρειάζεται με έγκαιρο και επαρκή τρόπο  οι  συμπολίτες μας  να μαθαίνουν ότι υπάρχει συνεδρίαση και τα θέματα του Δημοτικού συμβουλίου.  Η εμπειρία από  την  συζήτηση του δημόσιου απολογισμού  ήταν αρνητική,   γιατί εκτός των άλλων αδυναμιών της Δημοτικής Αρχής, ελάχιστοι κάτοικοι  παρευρέθηκαν   λόγω ανεπαρκούς δημοσιοποίησης   της συνεδρίασης. 


Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
Επικεφαλής - Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *