Διαχείριση υδάτινων πόρων & αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων στην πόλη μας


Για  να αξιοποιήσεις αυτά που έχεις, οφείλεις πρώτα να τα προστατεύεις.

Το μέλλον ανήκει σε κοινωνίες οι οποίες το προετοιμάζουν σήμερα με συστηματικό τρόπο.

Στον πρώτο άξονα “Ποιότητα ζωής και Περιβάλλον” του αυτοδιοικητικού Προγράμματος των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου αναφέρονται τα εξής :
“ Διαχείριση υδάτινων πόρων & προστασία διατήρησης του φυσικού κύκλου του νερού. Δικαίωμα και στις επόμενες γενιές για χρήση των κοινωνικών αγαθών.

Προτείνουμε και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για:
  • Αξιοποίηση με ανάταξη και λειτουργία γεωτρήσεων στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο (μία εξ αυτών έχει παροχή τουλάχιστον 60 m3 νερού την ώρα) για αρδευτικούς, πυροσβεστικούς σκοπούς και για την πυροπροστασία του δασικού περιβάλλοντος.
  • Κατασκευή δικτύου πυροπροστασίας και πυρόσβεσης για το περιαστικό πράσινο με εγκατάσταση υδροβόλων σε όλο το μήκος του βουνού, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στόχος αφενός η εξοικονόμηση σημαντικών ποσών που καταβάλλονται στην ΕΥΔΑΠ και αφετέρου η μείωση της χρήσης πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, γιατί το νερό είναι αγαθό που δεν πρέπει να το σπαταλάμε όταν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα.
  • Κατασκευάζουμε μικρά ανασχετικά λίθινα φράγματα στο Ποικίλο Όρος, τα οποία θα συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και στην αποτροπή χειμαρρικών φαινομένων, τα οποία προκαλούν διάβρωση του εδάφους”.
Μαζί με τις άλλες εποικοδομητικές παρεμβάσεις μας θα φέρουμε για δημόσια συζήτηση και αυτό το σημαντικό ζήτημα, το οποίο τόσα χρόνια έχει αφεθεί εντελώς στην τύχη από τις Δημοτικές Αρχές της Πόλης μας, σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή είναι συχνά ανυπολόγιστες.
Δημήτρης Αλεξάκης, Μέλος της Επιτροπής Πόλης "Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *