Οι «Πολίτες σε Δράση» και η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».



Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου διαβάζουμε πως ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Πως οι ωκεανοί υπερθερμαίνονται. 
Πως η ατμοσφαιρική ρύπανση στοιχίζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. 
Πως η  υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή είναι προ των πυλών.

Στο Δήμο μας, με αφορμή την ημέρα αυτή, ας σκεφθούμε πώς θα μπορούσαμε εμείς να συμβάλλουμε στη σωτηρία του πλανήτη, τι ενέργειες θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε, ποιες δράσεις θα μπορούσαμε εμείς να υποστηρίξουμε σε τοπικό επίπεδο.
Πολλές από τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά βρίσκονται ενσωματωμένες στο Πρόγραμμα μας, στο Πρόγραμμα των «Πολιτών σε Δράση».

Είναι οι θέσεις μας για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και για τη σύγχρονη, επιστημονική,  οικολογική και εναλλακτική  διαχείριση των απορριμμάτων.
Είναι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ενεργειακή αναβάθμιση της στην πόλη μας.
Είναι η λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της εξάντλησης των φυσικών πόρων.
Είναι η μείωση των εκπομπών CO2 από μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλες τις δημοτικές δραστηριότητες, κτίρια και οχήματα.

Είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον κτιριακό τομέα και η αντικατάσταση όλων των συμβατικών ενεργοβόρων λαμπτήρων στον οδοφωτισμό με λαμπτήρες Led χαμηλής κατανάλωσης.
Είναι η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου για κάλυψη όλων των δημοτικών κτιρίων, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, που θα οδηγήσει στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο.
Είναι η πίεση μας να εφαρμοσθεί το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, που το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει από το 2015.

Είναι η επιμονή μας να δημιουργηθούν Γωνιές Ανακύκλωσης και Μικρά Πράσινα Σημεία,  για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των μαθητών στα σχολεία.
Είναι η συνολική διαχείριση των κλαδεμάτων και των βιοαποβλήτων του Δήμου μας, με παραγωγή κομπόστ.

Είναι η αξιοποίηση της βιομάζας για παραγωγή πέλλετ και η στήριξη συμπολιτών μας με θέρμανση το χειμώνα σε δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.
Είναι η εγκατάσταση “χαρτοφάγων” σε όλα τα σχολεία για την εναλλακτική διαχείριση χαρτιού χωρίς κόστος για το Δήμο.
Είναι η σχεδίαση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με ορίζοντα τα Μηδενικά Απόβλητα.

Είναι η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, η προστασία και η διατήρηση του φυσικού κύκλου του νερού. Είναι η σωστή αξιοποίηση και λειτουργία των γεωτρήσεων και των πηγαδιών του Δήμου. Είναι η μείωση της χρήσης πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ για τις ανάγκες άρδευσης και πυρόσβεσης.
Είναι η κατασκευή μικρών ανασχετικών λίθινων φραγμάτων στο Ποικίλο Όρος, που θα συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και στην αποτροπή των χειμαρρικών φαινομένων και της διάβρωσης του εδάφους.

Είναι η απομάκρυνση των βυθισμένων σκαφών και ο  καθαρισμός του βυθού της μικρής ακτής στο λιμανάκι του Σκαραμαγκά.
Είναι..είναι… είναι…
Είναι και η δράση των μελών, των φίλων και των στελεχών της Παράταξης και των τριών δημοτικών συμβούλων που αναδείξαμε στις πρόσφατες εκλογές. Μια δράση που θα συνεχισθεί και θα ενταθεί, ώστε να αποτελέσει σταθερό μοχλό πίεσης για σωστές αποφάσεις, με θετικό οικολογικό και περιβαλλοντικό πρόσημο για την πόλη μας, τη χώρα και τον πλανήτη στο σύνολο του.

5 Ιουνίου 2019
Θοδωρής Σπηλιόπουλος
Επικεφαλής των 
«Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου».

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *