ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019 - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ





ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Η Πρωτομαγιά είναι, αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη γιορτή των εργαζομένων όλου του κόσμου, που ενώνει εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή, τη γλώσσα, το χρώμα ή τη θρησκεία τους. Είναι μια μέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας και αγώνα για τη βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων ανθρώπων, για τη διασφάλιση και διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Όπως πριν από εκατόν τριάντα τρία χρόνια, έτσι και σήμερα οι αγώνες του κόσμου της εργασίας είναι αγώνες για πρόοδο και ευημερία των κοινωνιών. Στο Σικάγο των ΗΠΑ, το 1886, οι εργάτες αγωνίστηκαν για οκτώ ώρες εργασίας και καλύτερες συνθήκες.
Σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, η εργασία βάλλεται από την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού που αποθεώνει το κέρδος και στο βωμό αυτού, απαιτεί πολιτικές συρρίκνωσης του εργασιακού κόστους με κάθε τρόπο.
Για το Χαϊδάρι η Πρωτομαγιά έχει μια θέση ξεχωριστή. Την 1η Μαΐου 1944 200 πατριώτες κρατούμενοι μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου στην Καισαριανή και εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές. Ήταν στην πλειονότητά τους κομμουνιστές που παραδόθηκαν από τη δικτατορία Μεταξά στους ναζί κατακτητές, και έμειναν από τότε να συμβολίζουν τους αγώνες και τις θυσίες των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό
Με τις μνήμες όλων αυτών των θυσιών χαραγμένες βαθιά στη συνείδησή μας γιορτάζουμε φέτος την εργατική Πρωτομαγιά.
Η Πρωτομαγιά έρχεται να μας θυμίσει ότι τα δικαιώματα στη δουλειά, στην αξιοπρεπή αμοιβή, στην ανάπαυση, στον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, τα δικαιώματα στις συλλογικές συμβάσεις, στην πλήρη κοινωνική ασφάλιση, στην άδεια, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες κερδήθηκαν, δεν χαρίστηκαν.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι κερδήθηκαν για πάντα. Η νέα εποχή και οι νέες ανάγκες καλούν τους εργαζόμενους να κλείσουν τ’ αυτιά τους σε όλες εκείνες τις φωνές που κραυγάζουν ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει, ότι η «ανάπτυξη του τόπου» περνάει δήθεν μόνο μέσα από την ισοπέδωση των εργατικών κατακτήσεων και τη διάλυση της κοινωνίας, τους καλούν σε νέους αγώνες για την προάσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.
Μέσα σε αυτή την συγκυρία, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει ισχυρό: 

Αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων
           Αγώνας ενάντια στον φασισμό.

Θοδωρής Σπηλιόπουλος



ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *