ΑΝΑΠΤΥΞΗ :ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Χαϊδάρι να γίνει ΟΡΕΝ MALL;

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ( με αφορμή την ειδησεογραφία)
Σε περίοδο κρίσης απαιτούνται "έξυπνες " χρηματοδοτούμενες λύσεις ....
Και απαιτείται επιστημονική διερεύνηση των νέων δεδομένων ,όπως το παρακάτω πρόγραμμα η και άλλων που δεν έχουμε πάρει μυρωδιά ,ώστε με τις αναγκαίες προσαρμογές αλλά και τις αναγκαίες διεκδίκησεις να αλλάξει η μορφή της πόλης .
Η μορφή της πόλης πρεπι να υπηρετεί ένα σχέδιο .
Εμείς οι Πολίτες σε δράση λέμε εδώ και δύο χρόνια ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ,που σημαίνει ανάδειξη του ιστορικού πολιτισμικού πλεονεκτήματος της περιοχής και ανάδειξη υποδομών  ιστορικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με υποδομές αναψυχής .
Προϋπόθεση είναι να βγει το Χαϊδάρι από την συγκοινωνιακή απομόνωση ( ΜΕΤΡΟ ) και άμεσος σχεδιασμός με δίκτυο μέσων  μαζικής μεταφορας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ,που θυμίζει α υπηρετεί την μετακίνηση μέσα στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο αλλά θα λύσει το ζήτημα της σύνδεσης ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΙ ΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ . Κυριολεκτωντας και όχι μεταφορικά
Εννοουμε  το ΑΙΤΗΜΑ μας για γραμμή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  που θα ενώνει το ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΆΡΑΣ ( ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ) με το ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ)μέσω ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ σε συγκεκριμένο χρόνο .Αυτή η λύση είναι συνήθης στο εξωτερικό.οταν μια περιοχή για κάποιους λόγους είναι εκτός δικτύου ΜΕΤΡΟ για κάποιο διάστημα .

Η ενίσχυση με αξιόπιστο τρόπο και γραμμών από ΑΘΗΝΑ προς ΕΛΕΥΣΙΝΑ ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ το  2021 ,που αντικειμενικά θα δέχεται μεγάλο μέρος του διπλασιασμενου αριθμού τουριστών .( Ήδη τα τα 3.500.000 τουρίστες επισκεπτών της ΑΘΗΝΑΣ των προηγούμενων ετών έχουν γίνει 5.000.000 και θα προσεγγίσουν τα δύο επόμενα χρόνια τα 7.000.000 ).

Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ δούλευε 10 χρόνια για να πετύχει αυτό τον στόχο  Εμείς στο ΧΑΙΔΑΡΙ  ,αυτό το" μάννα εξ ουρανού " που μας έτυχε πρέπει να το αξιοποιήσουμε πασει θυσία .ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ .
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2017
ολόκληρο μήνα εκδηλώσεων.με θέμα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ με κεντρικό αίτημα αξιοποίηση των 220 στρεμμάτων και αναμόρφωση του Παραλιακού μετώπου ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Ο Δήμος αρνείται να κουβεντιάσει το θέμα .Εμείς είπαμε ας πάρει ο ίδιος την πρωτοβουλία .ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ .

Σήμερα που δημοσιεύω αυτές τις σκέψεις ,ξεκινάει σε λιγο ο ΠΡΩΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ  που αναδεικνύει και ενώνει το μνημείο ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ με το μνημείο ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ,ΛΙΤΙΝΑ ,των 72 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ από τους Ναζί ,με πέρασμα από την ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ .

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ " Συν Αθηνά και χείρα κινεί" .
Κανένας δεν πρόκειται να έρθει σε οποιοδήποτε δήμο να μας φέρει ένα έτοιμο σχέδιο .
Πρέπει να υψώσουμε φωνή .
Εμείς αξιοποιήσαμε το έκτακτο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ,διεκδικήσαμε και πηραμε τον λόγο.
    Παρουσιάσαμε την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ άποψη μας και το ότι το ΧΑΙΔΑΡΙ μπορεί να αποτελέσει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ  ΤΟΝ δυτικό κρίκο ανάπτυξης ανάμεσα σε Δυτική Αττική και Δυτική Αθήνα και λόγω ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΆ ( ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ) και οδικά λόγω ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ .

Θοδωρής Σπηλιόπουλος
Επικεφαλής

Υ.Γ.
Θα επανέλθουμε ...για να αλλάξουμε την ροτα του καραβιού ....

https://www.facebook.com/699873326760531/posts/2883209475093561/


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *