Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ;


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ  ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ μετά την περιοδεία στα καταστήματα της τοπικής αγοράς  τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, αναγνώρισαν  την αναγκαιότητα δράσεων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη της πόλης μας. Προτείνουμε να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που να κρατάνε ευχάριστα τον κόσμο στην τοπική αγορά και να προσελκύουν επισκέπτες  και από όμορους Δήμους.
Για το σκοπό αυτό η Δημοτική μας Παράταξη έχει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων και ζητά να τεθεί δημόσια το ζήτημα των δράσεων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη της πόλης μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα:
Η Δημοτική αρχή άμεσα:
  • Να αποδεχτεί σύγχρονες λύσεις για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, υλοποιώντας  πρόγραμμα  ανακύκλωσης, που  θα έχει σαν αποτέλεσμα  τη μείωση των ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ και στα καταστήματα όπως συμβαίνει σε όλους τους όμορους  δήμους (1,69 στο Χαϊδάρι , τα ακριβότερα στην Αττική και  1,10 στους  άλλους  Δήμους).
  • Να εστιάσει στην καθαριότητα και τον φωτισμό των κεντρικών οδών της πόλης μας
  • Να προχωρήσει στην υλοποίηση τεχνικών έργων  που έχουν εγκριθεί από την περιφέρεια.
  • Να οριοθετήσει σε αυστηρά πλαίσια τους χώρους των εβδομαδιαίων λαϊκών αγορών, ώστε να περιορισθεί το παρεμπόριο που πραγματοποιείται γύρω από αυτές.
  • Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση σύνδεση με την εταιρία φυσικού αερίου  περιοχών του Δήμου, ώστε να επωφεληθούν από αυτό καταστήματα και σπίτια των αντίστοιχων περιοχών
  • Να   προχωρήσει σε λύσεις στο Συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακο, που να εξυπηρετούν  το αγοραστικό κοινό.
  • Να υιοθετήσει τις άμεσες προτάσεις της παράταξης μας, όπως: 
  1. Προγραμματισμό εκδηλώσεων κατά την  περίοδο των εορτών  (Χριστούγεννα, Πάσχα) στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας  από τους  Εθνικοτοπικούς  Συλλόγους του Χαϊδαρίου  με τα χορευτικά και τις χορωδίες τους.  Επίσης προσφορά  των τοπικών τους προϊόντων (κεράσματα) σε τραπεζάκια τοποθετημένα στους δρόμους όπου υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Με εκτροπή της κυκλοφορίας δοκιμαστικά αν κριθεί απαραίτητο. Ενίσχυση  των εκδηλώσεων με την παρουσία φιλαρμονικής όμορων  Δήμων καθώς και μουσικών, χορευτικών και θεατρικών ομάδων των Λυκείων αλλά και  Χαϊδαριωτών  καλλιτεχνών.
  2. Παραχώρηση χώρου σε συγκεκριμένες περιόδους, από τη Δημοτική αρχή για προβολή των προϊόντων και εμπορευμάτων  των καταστημαρχών π.χ για διήμερο ή τριήμερο  με ειδικές εκπτώσεις στα προσφερόμενα είδη, η αγορά των οποίων θα γίνεται στη συνέχεια στα αντίστοιχα  καταστήματα.
  3. Τοποθέτηση πανό σε μόνιμη βάση στις εισόδους και σε κεντρικά σημεία  της πόλης μας με κάλεσμα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς  ''Στηρίζουμε  την τοπική αγορά, Στηρίζουμε τη πόλη μας και προωθούμε την ανάπτυξή  της''. 
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ  ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ έχει επανειλημμένα επίσης παρουσιάσει στοιχεία για την ανάπτυξη της πόλης, μέσα και από ένα σχέδιο μεσοπρόθεσμων και μακροπροθέσμων πρωτοβουλιών που θα δώσουν στο Χαϊδάρι μια άλλη πνοή δημιουργίας και ανάπτυξης. 
Η υλοποίηση  προγράμματος  ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ'' για το οποίο έχει κατατεθεί  από την παράταξη μας  στη Δημοτική αρχή πρόταση τεκμηριωμένη και  κοστολογημένη,  μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία του Χαϊδαρίου με τη στήριξη της Περιφέρειας. Η αξιοποίηση της πόλης  μας ως τουριστικό πολιτιστικό προϊόν με αιχμή την ανάδειξη της Αρχαίας Ιεράς Οδού, ως  συνδετήρια οδό ανάμεσα στο Χαϊδάρι και στην Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021,την Ελευσίνα,  με επίκεντρο τα Πολιτιστικά μνημεία της περιοχής μας, είναι στις βασικές μας προτεραιότητες για την ανάδειξη της πόλης μας.
Δείτε σχετικά link: 



Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ  ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ είναι ''ανοικτοί'' σε κάθε πρόταση που θα υποβληθεί από φορέα ή  πολίτη με στόχο τη βελτίωση της πόλης μας και θα τεθεί σε δημόσια συζήτηση, στην οποία η συμμετοχή των δημοτών και καταστηματαρχών είναι καθοριστική.



ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *