ΧΑΙΔΑΡΙ Καθαριότητα ΤΩΡΑ Ανακύκλωση ΧΘΕΣ!

ΤΩΡΑ! ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΠΟΛΗ  & ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ  ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜMΑΤΩΝ

Τώρα!
Χρειάζεται υπερπροσπάθεια από την Δημοτική αρχή αλλά και από τους εργαζόμενους να καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια αλλά και να ληφθούν έκτακτα μέτρα απολύμανσης των χωρών με βάση τις καιρικές συνθήκες .

Το ότι η πόλη "ζέχνει" είναι επιεικής χαρακτηρισμός .
Ο αγώνας για νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων των συμβασιούχων έληξε.
Το σημαντικότερο όλων οι εργολάβοι των απορριμμάτων αλλά και πολιτικοί εργολάβοι της διαπλοκής έφαγαν κοινώς πόρτα.
Οι εργαζόμενοι με αφορμή αυτό τον αγώνα έλαβαν δεσμεύσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά αίτημα  παλαιόθεν της κοινωνίας  ενάντια στην πολιτική ομηρία.
Και μέτρα εξασφάλισης των δεδουλευμένων  και  παράταση της εργασίας των 8μηνιτών της καθαριότητας με νομικές λύσεις παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία για πλήρη αξιολόγηση συνολικά του αγώνα των υπερβολών και ποιοι προσπάθησαν για μικροκομματικό όφελος να "παίξουν " με το θέμα.

Τώρα λοιπόν απαιτείται στο Δήμο μας να γίνουν δύο πράγματα :
Α.να καθαρίσει η πόλη με σχέδιο και αποτελεσματικότητα που να ξεπεράσει τους συνήθεις ρυθμούς.
Όλοι στοιχηματίζουν ότι με βάση την εμπειρία θα χρειαστεί μια βδομάδα ένα δεκαήμερο για να καθαρίσει η πόλη. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να διαψευστούμε.
Η σύγκριση με τους γύρω δήμους είναι αναπόφευκτη.
Β. Μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτος από το σκουπιδι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πρέπει να αναστοχαστεί για το σοβαρό θέμα 
ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Οι Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου όλη αυτή την τριετία φέρνουμε και ξαναφέρουμε το θέμα στην επικαιρότητα και με συγκεκριμμένα προτάσεις.
Κανένας Δήμος δεν παίρνει Άριστα.
Αλλά παρά πολλοί δήμοι παίρνουν την" βάση " η και το "λίαν  καλώς " στην προσπάθεια για εκπαίδευση του πληθυσμού και εφαρμόζουν διάφορα επιμέρους προγράμματα.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου αρνείται να δει το που πηγαίνει η Κοινωνία .Επικαλείται με ιδεολογική εμμονή την αναχρονιστική αντίληψη ότι το θέμα των Απορριμάτων είναι ζήτημα κεντρικής εξουσίας και "σταυρώνει τα χέρια ".
Δεν θα μας απασχολούσε αν αυτό δεν είχε αντανάκλαση στον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής μηχανής και στην αυταπάτη ότι η λύση είναι να αγοράσουμε απορριματοφορα πράγμα για το οποίο σύσσωμο το Δημόσιο Συμβούλιο ψήφισε παρότι χάθηκε μια τριετία στο να καταλήξουμε στην πολυπόθητη απόφαση.

Έτσι ο εθελοντισμός ατόνησε γιατί δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι στόχοι. Και σε άλλους δήμους εφαρμόζονται προσπαθειες με εθελοντική δράση αλλά όλες συνοδεύονται με στόχους Εφαρμογής ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΠΗΓΗ 
και προγραμμάτων ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ σε συνδυασμό με την ευαισθητοποιημένη εκπαιδευτική Κοινότητα.

Οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου απευθύνονται στους συμπολίτες .
Νομίζουμε ότι το Θέμα της εφαρμογής ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 
μας αφορά όλους.

Να γίνουν ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ( συνελεύσεις ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ )
με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ το παραπάνω .
Δεν θα γίνουμε όλοι σοφότεροι μόνο αλλά είμαστε σίγουρα ότι η λαϊκή αυτενεργεια θα εκπλήξει.
Σε αυτές τις συνελεύσεις είναι ανάγκη να καλεστεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ ( Ενιαίος Διαβαθμιδικος Σύνδεσμος Νομου Αττικής που διαχειρίζεται το θέμα των Απορριμάτων) που με βάση την συσσωρευμένη εμπειρία να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στη σωστή κατεύθυνση.

Στην τελευταια εκδήλωση που κάναμε με τέτοιο θέμα οι Πολίτες  σε δράση Χαϊδαρίου τον Μάρτιο 2017 με ομιλήτρια την αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κα Μπιζα (πρόεδρος θεσμικά η περιφερειαρχης) Ρένα Δούρου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση.
http://psdhaidari.blogspot.gr/2017/03/8-2017.html?m=1

Το ίδιο έγινε και στην εκδήλωση για την Δίκαιη και Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Δυτική Αθήνα ((Απριλιος2017) με ομιλητές τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κο Σχινά Θεόδωρο και τον αντιπεριφερειάρχη κο Τζιόκα Σπύρο.
http://psdhaidari.blogspot.gr/2017/04/blog-post_84.html?m=1

Θοδωρής Σπηλιόπουλος 
Επικεφαλής 
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου
 1 Ιουλίου 2017

Υ.Γ
Στην συνέντευξη μας εφ όλης της ύλης που δημοσιεύτηκε Απριλιο2017 μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την αντίληψη μας για το θέμα της ανακύκλωσης των ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ  και την κριτική μας στο τελευταίο τμήμα της 
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1379735505440973&id=699873326760531





ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *