μετα τις εκλογες:ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠσΔ-ΟΜΙΛΙΑ Θ.ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠσΔ

ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


     Στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση των Πολιτών σε Δράση 17-9-2014, μετά το πέρας των εκλογών, ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος έκανε απολογισμό της περιόδου που πέρασε, μιλώντας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για τις ενέργειες που ακολούθησαν.
     Μεταξύ άλλων θεμάτων στη συνέλευση ο Θοδωρής  Σπηλιόπουλος μίλησε για την κινηματική παρουσία και τους καθημερινούς αγώνες της δημοτικής κίνησης, μετά τις εκλογές και κατά την περίοδο του καλοκαιριού, σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας του Χαϊδαρίου.
      Ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε ότι η δέσμευση και επιμονή των ΠσΔ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Χαϊδαρίου, αποδεικνύεται από τη συνεχή-συστηματική παρουσία της κίνησης σε μια σειρά από ενέργειες για την προάσπιση κοινωνικών αγαθών και εργαζομένων.
     Συγκεκριμένα οι Πολίτες σε Δράση και ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος συμμετείχαν στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις  του σωματείο εργαζομένων του Ψ.Ν.Α. (Δαφνί), δείχνοντας την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους και παλεύοντας για αποκλειστικά Δημόσια και  Δωρεάν Ψυχική Υγεία.
      Από τις δράσεις τους δεν έλειψε και η στήριξη του καλέσματος του σωματείου εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου, σε διαμαρτυρία για τις απάνθρωπες συνθήκες του συνεργείου των καθαριστριών  και τη στήριξη τον αγώνα τους ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Πρωτοστάτησε στις πορείες, συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις- παραστάσεις που τελικά απέτρεψαν αστυνομικά μέτρα , με τελική κατάληξη την παραμονή των εργαζομένων στη θέση τους.
      Η μάχη των πολιτών σε δράση αφορά τα δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στις Δημόσιες υπηρεσίες και στο χώρο της Υγείας. Συμμετείχε ενεργά μαζί με το συντονιστικό Δυτ. Αθήνας στην διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο  Αγία Βαρβάρα.
    
Ο Θ. Σπηλιόπουλος  τόνισε ότι οι ΠσΔ βρέθηκαν εξαρχής αντιμέτωποι στη μάχη ενάντια του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, του δημόσιου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο η σαμαροβενιζελική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει έναντι «πινακίου φακής», με αποκορύφωμα δράσης, τη συμμετοχή της παράταξης στο κεντρικό συλλαλητήριο και τη πορεία στο σύνταγμα.
   
  Συμμετοχή σε κεντρικοπολιτικά θέματα μείζονος σημασίας έδειξε η δημοτική κίνηση τόσο για το κίνημα ενάντια στα χημικά της Συρίας, όσο και για τα κινήματα για τις Σκουριές και ενάντια του ξεπουλήματος του παράκτιου μετώπου και των παραλιών από το ΤΑΥΠΕΔ, με συμμετοχή σε συλλαλητήρια, πανό και ανακοινώσεις.
     Αναφορά από τον επικεφαλής έγινε και για τις πρωτοβουλίες της παράταξης μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα με πανό, συνεχείς ανακοινώσεις-ενημερώσεις και φυσικά με το ανοιχτό κάλεσμα συγκέντρωσης ιατροφαρμακευτικού υλικού για τους  χιλιάδες τραυματίες και αμάχους του παλαιστινιακού λαού.
      Έντονη υπήρξε και η παρουσία της κίνησης στον αγώνα προάσπισης  της εκπαίδευσης, η οποία βιώνει κατά τη μνημονιακή περίοδο που διανύουμε, την μεγαλύτερη συρρίκνωση με την οικονομική αφαίμαξη, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις καταργήσεις των ειδικοτήτων.
     Οι ΠσΔ στήριξαν την προσπάθεια ακύρωσης των σεμιναρίων των διευθυντών με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, μια πρόφαση του κύματος των απολύσεων που η κυβέρνηση  αποζητά, στο πλαίσιο της καταρράκωσης του δημόσιου τομέα.
     Με έντονες παρεμβάσεις η δημοτική κίνηση ήταν παρούσα και στην προσπάθεια να μην υπάρχει κανένα παιδί στο Χαϊδάρι που να μείνει εκτός παιδικού-βρεφικού σταθμού, σε μια μνημονιακή πραγματικότητα που εμποδίζει τα μισά παιδιά να μείνουν εκτός σχολείων.
     Γενικότερα, θέματα παιδείας έθιξε ο επικεφαλής στο πρώτο κουδούνι του 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου όπου παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία της Δημοτικής παράταξης ΠσΔ.
     Μάλιστα στη συνέλευση που έγινε, υπήρξε κάλεσμα για τη συμμετοχή στην καμπάνια αλληλεγγύης με το θέμα «παιδεία για όλους», όπου σχολικά είδη και γραφική ύλη μαζεύοντας για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
     Ο Θ. Σπηλιόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι η κίνηση θα συνεχίσει να είναι παρούσα και ενεργή στις διεκδικήσεις όσων προεκλογικά δεσμεύτηκε, προωθώντας την διευθέτηση ζητημάτων του Χαϊδαρίου μέσα από την αντιπροσώπευσή της στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω απ’ αυτό.
     Φυσικά δεν έλειψε και η αναφορά στην ανάγκη στήριξης του κινηματικού μετώπου για την κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου ΕΝΦΙΑ από δημοτικές κινήσεις, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, εργατικά σωματεία, δίκτυα αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες πολιτών-λαϊκές συνελεύσεις.
     Υπογράμμισε ότι στο άμεσο διάστημα πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα υποδομών που απασχολούν τους Χαϊδαριώτες ,να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των πεζών ,και ξεχωριστά να παρακολουθήσουμε το θέμα της καθαριότητας ,προτείνοντας τα αναγκαία μέτρα για βελτίωση της τεχνολογικής υποδομής που είναι υπό κατάρρευση 
     Τέλος σε κάθε γειτονιά που θα γίνουν λαϊκές συνελεύσεις χρειάζεται με βάση το πρόγραμμα μας αλλά και τα επιμέρους προγράμματα όπως διατυπώθηκαν από τις περσινές περιοδείες σε κάθε γειτονιά, να προτείνουμε και λύσεις αλλά και να συγκροτηθούν διεκδικητικές επιτροπές γειτονιάς .

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *