Ανακοίνωση για το θέμα του ΟΚΑΝΑ





Η παράταξη μας  «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ –ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»  καταγγέλλει κάθε  προσπάθειας στρέβλωσης των θέσεων μας και αυθαίρετης ένταξης μας  σε απόψεις οι  οποίες δεν μας εκφράζουν!!!
“Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαΐου 2011, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι κοινωνικοί φορείς, με πρωτοπόρους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και η Εκκλησία, αντέδρασαν στα σχέδια μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ στην πόλη μας. Τη συμπαράσταση τους εξέφρασαν ακόμη οι Δήμοι Περιστερίου και Αγίας Βαρβάρας.”
H παράγραφος αυτή περιλαμβάνεται στο δελτίο τύπου με το όποιο ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία για την μεταφορά τμήματος του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», συγκέντρωση  η  οποία αποφασίστηκε  ΟΧΙ ΟΜΟΦΩΝΑ αλλά κατά πλειοψηφία στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαΐου.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συμβάλουμε στο όποιο μικροπολιτικό παιχνίδι των  παρατάξεων του Μαραβέλια , του Τσατσαμπά,   και του  Σελέκου  και να στοιχηθούμε πίσω από μία άποψη η οποία είναι βεβαίως εύκολη, δημοφιλής  και δημαγωγική αλλά  συντηρεί για μια ακόμη φορά την αντίληψη «μακριά από την πόρτα μου και όπου  θέλει ας είναι»

Eμείς πιστεύουμε   ότι η υπόθεση αντιμετώπισης των ναρκωτικών είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας. Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πρόβλημα όλων μας και όσο μεγάλη και αν είναι η όχληση πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί!

Δεν συντασσόμαστε με απόψεις που αποβλέπουν η οδηγούν σε νέες «Σπιναλόγκες», ούτε με τις παρωχημένες και αντιεπιστημονικές δήθεν προοδευτικές θέσεις που  τάσσονται ανοιχτά  ενάντια στη χορήγηση υποκατάστατων. Οι θέσεις  αυτές πέρα από έλλειψη ρεαλισμού ανάγονται σε  μια θρησκευτικού τύπου «ηθικιστική» αντιμετώπιση των χρηστών που παρομοιάζει με ευχολόγια της εκκλησίας.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ   ότι η πρόταση μεταφοράς τμήματος του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο  «Αττικόν»  (με παράλληλη μεταφορά των άλλων τμημάτων στο  «ΚΑΤ», το «ΣΩΤΗΡΙΑ», και το «ΕΛΠΙΣ»), παρ’ όλα τα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονεί κινείται σε σωστή κατεύθυνση  και θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από την τοπική μας κοινωνία, που οφείλει να σκύψει με ευαισθησία και αίσθημα αλληλεγγύης πάνω στο πρόβλημα.

Κατανοούμε τις όποιες ενστάσεις  ιδίως αυτές που προέρχονται από συμπολίτες μας που αισθάνονται εξοργισμένοι από την  άδικη και βάρβαρη επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής που εξαφανίζει οικονομικά, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις ετών , όμως η δίκαιη οργή τους δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης  και να τροφοδοτεί τις φιλοδοξίες κάποιων που αξιοποιούν τους θεσμικούς τους ρόλους προκειμένου να γίνουν ξαφνικά εκφραστές των προβλημάτων της ξεχασμένης Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

ΖΗΤΑΜΕ:

   

    *  Την πλήρη ένταξη του τμήματος του ΟΚΑΝΑ που προβλέπεται να μεταφερθεί στο Δήμο μας στις Δομές του Νοσοκομείου «Αττικόν» και είμαστε, σε κάθε περίπτωση, αντίθετοι στο ενδεχόμενο στοιβάγματος των ασθενών σε κοντέινερ χωρίς ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών.
   

    *  Την ένταξη των νέων ασθενών (εξαρτημένοι) στο σύνολο του λειτουργικού κορμού του Νοσοκομείου, χωρίς διαφοροποιήσεις που οδηγούν σε γκετοποίηση (πίσω είσοδος κ.λ.π), πάντα σε συμφωνία με το επιστημονικό προσωπικό του φορέα.
   

    *  Στήριξη του ΟΚΑΝΑ. Ταχύτατη ανάπτυξη των προγραμμάτων υποκατάστατων για να σταματήσουν οι «λίστες της ντροπής».
   

    *  Τον καταμερισμό του προγράμματος του ΟΚΑΝΑ σε όλα τα Νοσοκομεία ώστε να σχηματιστούν μικρές ομάδες συμμετεχόντων, με παράλληλη προώθηση της συνταγογράφησης. Έτσι και οι «πιάτσες» θα δυσκολευτούν , όπως και η εμπορία ναρκωτικών, και καλύτερη εξυπηρέτηση και έλεγχος θα υπάρξει. 
   

    *  Την ανάγκη  συγκρότησης ενός νέου ΟΚΑΝΑ με επαρκές, κατάλληλο προσωπικό, με ομάδες κατά Νοσοκομείο κλπ και με κανονική μισθοδοσία.
   

    *  Αναβάθμιση και οικονομική χρηματοδότηση των στεγνών προγραμμάτων (ΚΕΘΕΑ, 18 'Aνω, κλπ).

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *