Ανακοίνωση


ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι διεργασίες υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, ερήμην της κοινωνίας και των άμεσα ενδιαφερομένων, γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, για την υλοποίηση σχεδίου εκτεταμένων συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων σε όλη την Ελλάδα.
Φέτος εκτός των άλλων, έγιναν οι λιγότεροι διορισμοί της τελευταίας δεκαετίας, καταργήθηκαν ουσιαστικά η Πρόσθετη και η Ενισχυτική Διδασκαλία, αποψιλώθηκαν τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, οδηγήθηκαν σε κλείσιμο πολλά Αθλητικά Σχολεία.
Είμαστε όμως κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων αποκλειστικά με  οικονομικά κριτήρια και μάλιστα κατ΄ εντολη της Τρόϊκα και του ΔΝΤ.
Οι αποφάσεις, για τυχόν συγχωνεύσεις σχολείων θα πρέπει να παίρνονται με την σύμφωνη γνώμη των φορέων της εκπαίδευσης την συνολική μελέτη του δήμου. Πρέπει να παίρνονται μετά από επαρκή μελέτη σε βάθος χρόνου για την εξέλιξη του μαθητικού πληθυσμού, με κάλυψη των αναγκών για σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και χώρους που θα καλύπτουν τις παιδαγωγικές  και συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών. Πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην καταλήξουμε σε σχολεία 35 μαθητών ανά τμήμα.
Το σχολείο είναι αναγκαίο να διαμορφώνει ελεύθερους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες και να τους βοηθά να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. Με αγάπη για τη γνώση και ευαισθησία για όλα τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Είναι αυτονόητη επίσης η ανάγκη για την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία των εκπαιδευτικών.
Οι αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων με μόνο κριτήριο τις τρέχουσες ανάγκες, θα έχει ολέθριες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Η δημιουργία σχολείων με πολυπληθή τμήματα σε ασφυκτικούς χώρους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δραματική υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και απαξίωσης της εκπαίδευσης.
Σαν Δημοτική Κίνηση αγωνιζόμαστε για αναβαθμισμένη δημόσια Δωρεάν Παιδεία και διεκδικούμε μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς:
Ανώτατο όριο25 μαθητών ανά τμήμα στα γυμνάσια-λύκεια, 20 μαθητών στα δημοτικά, 15 ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία.
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
Καμιά επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς για τη μόρφωση των παιδιών μας.
Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με οργανικές θέσεις για κάθε εκπαιδευτικό έργο στο σχολείο.



Κώστας Ασπρογέρακας
Πολίτες σε Δράση Οικολόγοι Πράσινοι

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *